2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén és Kalocsán családi vállalkozásban termesztették, terjesztették a drogot - A 68 éves kalocsai nagymama dílert is börtönbüntetés fenyegeti

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 17., 21:01

Huszonegy darab előre kicsomagolt kábítószerrel a zsebében Kalocsán fogták el azt a 68 éves kalocsai asszonyt, aki a dílerkedést unokája unszolására vállalta, majd annyira belejött, hogy a városban meghatározott körnek árulta a drogot. A még 2017-ben lezajlott rendőri akció előzménye, hogy az asszony 22 éves unokája, a nála 20 évvel idősebb apósával Miskén termesztette a marihuánát és készítette a herbált. A herbál nem más, mint egy Kínából származó fehér por és szintetikus szerek, például körömlakk lemosó, vagy az autósok által kedvelt WD 40 univerzális kenősprayből összeállított, természetesen így már tiltólistán lévő tudatmódosító szer. A kábítószerrel való kereskedés előzménye, hogy a 22 éves miskei férfi és apósa 2017 tavaszán közös elhatározásból kezdett drogot termeszteni, majd terjeszteni, hogy ezzel javítsanak pénzügyi helyzetükön. A kábítószert Drágszélen és Kalocsán adták el, de az árusításba a fiatalember 68 éves nagymamáját is bevonták. Az idős asszony elsősorban kalocsaiaknak árulta a drogot, egy-egy alufóliába csomagolt, kismennyiségű adagot 500-1000 forintért adott el. Mint megtudtuk, a feketekereskedelemben az 500 forintos ár meglehetősen alacsony, a jellemző induló ár a herbálnál 700 forint, de a dílerek az 1200 forintot is elkérik érte.

A Kalocsai Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a nagymama akkor is árulni indult, amikor a rendőrség házkutatást tartott nála, és ruházatának átvizsgálásakor, a rajta lévő mellény zsebéből 21 darab alufóliába csomagolt „növényi törmeléket” foglaltak le. Annyi bizonyos, a szakértői vizsgálat a lefoglalási jegyzőkönyvben csak „növényi törmelékként” említett anyagról utóbb állapította meg, hogy az kábítószer.

A miskei házban nagyobb fogás várt a házkutatásra érkező rendőrökre: 351 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket, MDMA-t tartalmazó (az Extasy tabletta alapanyaga is), koponya-6 és Hulk feliratú tablettákat, és több mint 1 millió forint készpénzt foglaltak le.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő miskei vádlottakat, tehát a vőt és az apóst, mint társtetteseket kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a 68 éves asszonyt és egy negyedik, büntetett előéletű vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja.

Amint az új Büntető törvénykönyvben utána néztünk, a két férfi cselekménye kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a díler nagymama és a negyedik vádlott öt évig terjedő szabadságvesztéssel néz szembe.

Új pszichoaktív anyagon az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról szóló törvényben meghatározott fogalmat kell érteni.

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeknek még az előkészülete is büntetendő. Ugyan ebben az esetben nincs szó jelentős mennyiségről, de ilyenkor a büntetési tétel öt év szabadságvesztésről indul és tíz évig terjed.

A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés