2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nagy a szórás a kenyérpiacon - A „három-hatvanasért" már van ahol 375-öt is elkérnek

Illés György Cinó  |  2019. 04. 06., 08:30

Pékipari vállalatok nagy része esetében már megtörténtek a garantált bérminimum- és minimálbéremelés, valamint az alapanyag- és energiaárak növekedéséből fakadó emelések, bár tudunk olyan pékipari vállalkozásról is, amely még tárgyal termékei némelyik forgalmazójával. Ám nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a polcokra helyezett pékáruk melletti cédulákon többnyire már mégis az idei évben várható jellemző kenyérárakat láthatjuk. Összehasonlítottuk a kalocsai árakat.

Kalocsa meghatározó boltjaiban a Tescóban, az Aldiban, a Lidlben, a SPAR-ban, a Pennyben, a kisebb boltok közül pedig a piactéri Coop ABC ben, és a Heller-sarki Reál boltban néztünk körül a polcokon.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Mellékszál, hogy információink szerint nemsokára újra kinyit a főutcán működött, de jó ideje bezárt Seki Pékség is, ám annak árfekvéséről csak találgatni tudnánk.

Az alapvető kenyérféleség kilós kiszerelésének árait kívántuk összevetni, de rájöttünk, hogy ez nem is annyira egyszerű feladat, mivel találtunk olyan üzletet, ahol fehér kenyeret csak szeletelve árultak – itt a félbarna kenyeret is számításba vesszük alapvető kenyérféleség gyanánt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

De azt is meg kell jegyeznünk, hogy a választék kenyerekből és finom pékárukból is már igen széles – csomagolt vagy csomagolatlan, tartós, friss, magvas, különböző gabonafélékből, számtalan új és tradicionális eljárással készült –, vagyis nagyon sokfélét lehet belőlük kapni, amelyek az alapanyagok fajtáiban, összetételében, minőségben, méretben és természetesen árban is jelentős eltéréseket mutatnak.

Lássuk tehát az árakat!
A Penny Market egykilós fehérkenyere az egyik legolcsóbb, az ára 219 forint.
A Sparban az egykilogrammos Vadkerti búzakenyér 279 Ft ért kapható.
A Lidl 219 Ft-ért árusítja a félbarna kenyerét. Ebben a boltban fehérkenyeret csak szeletelve találtunk, annak ára 289 Ft.
Az Aldiban 750 grammos félbarna kenyérre 165 forintért bukkantunk, ami kilónként 220 forintot jelent – itt ez alapvető minőségi kategória, fehér kenyeret csak szeletelve árultak, annak ára 289 forint.
A Heller-sarki Pataji úti ABC-ben búzakenyér néven árusított egy kilogrammos vekni ára 368 Ft.
A Coop ABC-ben a búzakenyér ára kilogrammonként 375 Ft, a saját márkás, úgynevezett házi jellegű kenyér 325 forintért található meg a polcokon.
Amint látható, az eltérő kiszerelések és minőségek miatt a boltok árfekvését nem igazán tudjuk összevetni, nem is ez volt a cél. Azt azért láthatjuk, hogy a kisebb üzletek némileg magasabb árakkal dolgoznak, ami nem okoz meglepetést.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

A legolcsóbb kenyérféleség a Lidl és a Penny 219 forintos kenyere, de az Aldi is csak 1 forinttal drágábban adja kilónként ugyanezt a minőséget.

Összegezve: 1 kiló kenyeret ma 219 Ft és 375 Ft közötti áron tudunk vásárolni kalocsán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK