2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Napirenden az 500 milliós iskolabővítés

2017. 12. 14., 19:10

Képviselő-testületi villámülést hívott össze hétfő délelőtt 9 órára dr. Bálint József polgármester. Az egyetlen, előre meghirdetett és tárgyalt napirend a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolában (pontosabban a Kertvárosi Tagiskolának) a fejlesztő beruházásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás volt.

Az ülésen Bolvári Ferdinánd és Török Ferenc képviselők kivételével teljes volt a létszám, azaz határozatképesen vágott a napirend tárgyalásának a testület. Annak tartalma kapcsán dr. Bálint József elmondta, hogy a bajai tankerület komoly beruházást készül végrehajtani a Kertvárosi Általános Iskola épületén, amelynek részleteiről az ülésen mellette helyet foglaló Sárosi Magdolna tankerületi igazgató szólt röviden.

Kifejtette, hogy az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program 4.1.2-es kódszámú pályázati kiírásán nyertek el több mint 550 millió forintot, amelyet az iskola infrastrukturális fejlesztése költhetnek, kétéves megvalósítási intervallummal több mint 553 millió Ft értékben. Amellett, hogy ezen összegből emeleti szintet építenek majd az iskola lapos tetős földszintes épületére, az alapingatlannak pedig a teljes elektromos hálózatát fel fogják újítani. A tankerületi vezető elmondta, hogy a majdani emeleten fejlesztő termek, természettudományos terem, nyelvi labor és könyvtár kerül kialakításra, a szükséges mellékhelyiségek, és tanári, illetve irodahelyiségek mellett.

Ezután kért szót Simon Zoltán képviselő, köszönetet mondva Sárosi Magdolnának a jó hírért, emlékeztetve, hogy erről elsőként Font Sándor országgyűlési képviselő adott hírt Facebook-oldalán, kiemelve, hogy az ő közbenjárása is sokat segített a pályázat sikeres elbírálásán.

Megjegyezte továbbá, hogy a honatya posztjában utalt egy másik pályázati sikerre is amelyet ugyancsak a tankerület nyújtott be és nyert el két bajai, egy solti, és egy kalocsai iskola számára. Utóbbi a Kalocsai Szent István Gimnázium, amely a „Digitális környezet fejlesztése a Bajai Tankerületben” című beadványra megítélt 110 millió forintból részül majd támogatásban, tanuló, és a projektben részt vevő tanárok létszámával arányosan. Simon arra is rámutatott, hogy felesleges volt azok aggodalma, akik az iskolák működtetésének a Bajai Tankerületi Központhoz kerülése kapcsán Kalocsa háttérbe szorulásától, az itteni fejlesztések elmaradásától tartottak, hiszen itt az ellenpélda.

A hozzászólást követően a polgármester is csatlakozott a tankerületi vezető felé intézett elismerő szavakhoz, majd szavazásra bocsátotta, hogy a testület hozzájárul-e tulajdonosként ahhoz, hogy a Kertvárosi Iskola épületén megtörténjen az említett fejlesztés.

Forrás: kalocsa.hu


Válaszként egyszerre lendült minden kéz a magasba, a szokásostól eltérően ugyanis a szavazógépet ez alkalommal nem üzemelték be, így kézfeltétellel nyilvánítottak véleményt a jelenlevők.

 
Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK