2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Négy országból érkeztek vendégtanárok Kalocsára – Egyhetes Erasmus – program, ezúttal pedagógusoknak

Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 17., 07:41

Dr. Filvig Géza polgármester és Simon Zoltán alpolgármester november 16-án, szerdán a városháza dísztermében fogadta az Erasmus-program keretében a városba hétfőn érkezett 15 vendégtanárt. A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolája meghívásának eleget tevő hazai pedagógusuk mellett lengyel, litván, török és olasz tanárok töltenek egy hetet a városban.

Mint a fogadáson elhangzott: a vendégek a szakmai programok mellett Kalocsa kultúrájával és hagyományaival is ismerkednek. A vendéglátó Belvárosi Általános Iskola számos szakmai bemutatóval, programmal készül, de a delegáció tagjai a többi kalocsai iskolába is ellátogatnak.


Simon Zoltán alpolgármester portálunknak elmondta:

A pedagógusok látogatása egymás országaiba kölcsönös, és a szakmai együttműködésen alapul. Célja az oktatás színvonalának nemzetközi tapasztalatok alapján történő emelése. Különösen örülök a Belvárosi Általános Iskola szakmai sikereinek, hiszen évtizedeken át a tanári kar tagja voltam, ismerem az intézmény pedagógusainak magas színvonalú, elhivatott munkáját!”


Tóth Annamária, az Erasmus-program helyi koordinátora arról számolt be:

Talán megszoktuk már, ha meghalljuk, hogy Erasmus, akkor a cserediákprogramra gondolunk. Ez most másképp van, ugyanis ez egy olyan Erasmus-program, amely az iskolák és óvodák határokon átívelő együttműködéséről szól. Hazai kollégáink mellett ennek keretében érkeztek városunkba négy ország tanárai, akik azzal ismerkednek, hogyan zajlik nálunk az oktatás. Ám mi is megismerjük, hogyan tanítanak ők, miként telik egy nap a lengyel, litván, török és olasz iskolákban. Azt tapasztaljuk, vannak olyan területek az oktatásban és nevelésben, amelyek vendégeink számára előre mutatók, és vannak olyan módszertani kérdések, amelyek számunkra jelentenek újdonságot, tehát kölcsönösen tanulunk egymástól. Csakhogy példát is mondjak: Európában a tanulók logikus gondolkodását tartják az egyik legfontosabb pedagógiai célnak, ezért ennek fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetnek, ennek érdekében a legkülönbözőbb eszközöket felhasználják. Ebből mi is tudunk meríteni, tanulni. Az első nap prezentációk segítségévek mutattuk be iskoláinkat. Például megismerték, megismertük, hány fővel működik az adott iskola, mi a pedagógiai programja, az miként valósul meg a mindennapokban.” Tóth Annamária a programról szólva azt is elmondta:

Hétfőn a már mondott prezentációkkal kezdtünk, utána Romsics Imre múzeumigazgató úr vezetésével egy homokmégyi faluprogramon vettünk részt. A mai napon délelőtt a városházáról a Visky Károly Múzeumba megyünk. A délután is mozgalmas lesz. Vendégeinknek az iskoláinkat mutatjuk be, illetve, hogy hogyan fejlesztjük mi a tanulóinkat, milyen oktatási, kulturális és szabadidős lehetőségek vannak egy magyar általános iskolában. Holnap robotikával és STEM - oktatással foglalkozunk. Csütörtökön Szegedre utazunk, a Szentgyörgyi Albert Agora Informatika Történeti Kiállítására, majd egy kis városnézés is színesíti a napunkat. Péntek délelőtt Kalocsával kapcsolatos programok lesznek, a vendégek alaposabban is megismerhetik városunkat. Szombaton Budapestre, a Parlamentbe látogatunk, majd egy élményközpontba, ahol szintén robotokkal foglalkoznak. Az Erasmus pedagógus program nagyon jó lehetőség arra, hogy kölcsönösen tanuljunk, elmélyüljenek a szakmai és kollegiális kapcsolatok.”- zárta a tájékoztatást Tóth Annamária, az Erasmus-program kalocsai koordinátora.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei