2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Négy országból érkeztek vendégtanárok Kalocsára – Egyhetes Erasmus – program, ezúttal pedagógusoknak

Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 17., 07:41

Dr. Filvig Géza polgármester és Simon Zoltán alpolgármester november 16-án, szerdán a városháza dísztermében fogadta az Erasmus-program keretében a városba hétfőn érkezett 15 vendégtanárt. A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolája meghívásának eleget tevő hazai pedagógusuk mellett lengyel, litván, török és olasz tanárok töltenek egy hetet a városban.

Mint a fogadáson elhangzott: a vendégek a szakmai programok mellett Kalocsa kultúrájával és hagyományaival is ismerkednek. A vendéglátó Belvárosi Általános Iskola számos szakmai bemutatóval, programmal készül, de a delegáció tagjai a többi kalocsai iskolába is ellátogatnak.


Simon Zoltán alpolgármester portálunknak elmondta:

A pedagógusok látogatása egymás országaiba kölcsönös, és a szakmai együttműködésen alapul. Célja az oktatás színvonalának nemzetközi tapasztalatok alapján történő emelése. Különösen örülök a Belvárosi Általános Iskola szakmai sikereinek, hiszen évtizedeken át a tanári kar tagja voltam, ismerem az intézmény pedagógusainak magas színvonalú, elhivatott munkáját!”


Tóth Annamária, az Erasmus-program helyi koordinátora arról számolt be:

Talán megszoktuk már, ha meghalljuk, hogy Erasmus, akkor a cserediákprogramra gondolunk. Ez most másképp van, ugyanis ez egy olyan Erasmus-program, amely az iskolák és óvodák határokon átívelő együttműködéséről szól. Hazai kollégáink mellett ennek keretében érkeztek városunkba négy ország tanárai, akik azzal ismerkednek, hogyan zajlik nálunk az oktatás. Ám mi is megismerjük, hogyan tanítanak ők, miként telik egy nap a lengyel, litván, török és olasz iskolákban. Azt tapasztaljuk, vannak olyan területek az oktatásban és nevelésben, amelyek vendégeink számára előre mutatók, és vannak olyan módszertani kérdések, amelyek számunkra jelentenek újdonságot, tehát kölcsönösen tanulunk egymástól. Csakhogy példát is mondjak: Európában a tanulók logikus gondolkodását tartják az egyik legfontosabb pedagógiai célnak, ezért ennek fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetnek, ennek érdekében a legkülönbözőbb eszközöket felhasználják. Ebből mi is tudunk meríteni, tanulni. Az első nap prezentációk segítségévek mutattuk be iskoláinkat. Például megismerték, megismertük, hány fővel működik az adott iskola, mi a pedagógiai programja, az miként valósul meg a mindennapokban.” Tóth Annamária a programról szólva azt is elmondta:

Hétfőn a már mondott prezentációkkal kezdtünk, utána Romsics Imre múzeumigazgató úr vezetésével egy homokmégyi faluprogramon vettünk részt. A mai napon délelőtt a városházáról a Visky Károly Múzeumba megyünk. A délután is mozgalmas lesz. Vendégeinknek az iskoláinkat mutatjuk be, illetve, hogy hogyan fejlesztjük mi a tanulóinkat, milyen oktatási, kulturális és szabadidős lehetőségek vannak egy magyar általános iskolában. Holnap robotikával és STEM - oktatással foglalkozunk. Csütörtökön Szegedre utazunk, a Szentgyörgyi Albert Agora Informatika Történeti Kiállítására, majd egy kis városnézés is színesíti a napunkat. Péntek délelőtt Kalocsával kapcsolatos programok lesznek, a vendégek alaposabban is megismerhetik városunkat. Szombaton Budapestre, a Parlamentbe látogatunk, majd egy élményközpontba, ahol szintén robotokkal foglalkoznak. Az Erasmus pedagógus program nagyon jó lehetőség arra, hogy kölcsönösen tanuljunk, elmélyüljenek a szakmai és kollegiális kapcsolatok.”- zárta a tájékoztatást Tóth Annamária, az Erasmus-program kalocsai koordinátora.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK