2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Összetartunk – Újabb segítség a rászorulóknak: 100 adag főtt ételt adományozott a Grande Chico

Összetartunk – Újabb segítség a rászorulóknak: 100 adag főtt ételt adományozott a Grande Chico
Illés György Cinó  |  2020. 04. 22., 10:20

Nem a Grande Chico az első, és valószínűleg nem is az utolsó vállalkozás, amelyik adománnyal segíti a nehezebb anyagi helyzetben lévő családokat, illetve a járvány elleni védekezés frontvonalában küzdőket. Korábban – a teljesség igénye nélkül – a Vén Família Kft. töltött áruival járult hozzá a rászoruló családok húsvétjához, a Club 502 pizzéria pedig 100 pizzával segítette a kórháziakat. Az adakozásból a civilek, magánszemélyek is kivették a részüket. Most a főutca végén található Grande Chico Ételbár tette oda magát – és ételadagjait oda, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

A Club 502 a Szent Kereszt Kórházban a húsvéti hosszú hétvége alatt szolgálatot teljesítők napjait tette szebbé a négy nap alatt összesen 100 darab – napi 25-25 pizzával. Az egészségügyi dolgozókat civilek is nagy számban támogatták egy Hartáról indult kezdeményezés nyomán.
A kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium április 2-től hétköznapokon, a Judit Vendéglő április 4-től gondoskodik a Központi Betegfelvételi Pult és az újonnan kialakított fertőzés- gyanús betegek fogadására létrejött osztály dolgozóinak ebédjéről. A Budamobil Cargo szájmaszkok fölajánlásával segítette a kórházban dolgozók munkáját – ezekről a felajánlások portálunkon közölt összefoglalóban írtunk.

Fontos, hogy az egészségügyben dolgozók érezzék a lakosság szeretetét és támogatását, ezek az adományok is főképp ebből a szempontból igen hasznosak, hozzátéve persze, hogy a dolgozók kényelmének biztosításával, az ellátásuk terheinek részleges átvállalásával a munkában való még aktívabb részvételükhöz is hozzájárulnak.

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az élelmiszeradományokra nem ők szorulnak rá leginkább.
Azok a családok, háztartások, amelyeknek anyagi helyzetükből adódóan legnagyobb szükségük van az anyagi természetű segítségre, a Családsegítő Szolgálat, a nagycsaládosok egyesülete és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat látókörében, illetve kötelékében vannak, így ezek a szervek koordinálják a nekik fölajánlott adományok célba juttatását.
Korábban a Vén Família Kft. ajánlott föl 100 kg parizert, amelyet Kalocsa Város Önkormányzatának adott át március 30-án. Az adományt Filvig Géza polgármester a Facebook-oldalán köszönte meg, arról tájékoztatva, hogy az élelmiszeradományt a Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesületnek és a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának adta tovább, hogy annak elosztásáról gondoskodjanak.

Tegnap a Grande Chico Ételbár is föliratkozott az adományozók listájára:

A GRANDE CHICO 100 ADAG MELEG ÉTELT AJÁNLOTT FÖL A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSALÁDOK RÉSZÉRE.

Az adományt a Kalocsai Családsegítő Szolgálat munkatársai és a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának képviselői, osztották szét a rászorulók között, a Kulturális és Szociális Bizottság közreműködésével.

Forrás: Kalocsai Családsegítő Szolgálat/ Facebook


Az adományról Filvig Géza polgármester adott hírt a közösségi médiában, köszönetet mondva a felajánlásért a kalocsai vállalkozásnak és az ételadagok célba juttatásában részt vevőknek.

Hálásak lehetünk a sok kalocsai vállalkozónak, akik tenni akarnak a helyi közösségért. Ez az összetartás visz minket együtt előre.
Vigyázzunk egymásra!”
– írta közéleti oldalára a polgármester.


Az adományból ötven adagot kapott a cigány önkormányzat, ennek szétosztásról Sztojka István is szólt egy Facebook-bejegyzésében köszönetet mondva az adományért, hozzátéve, hogy az adományt meg is toldották az ételadagokért jelentkezőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK