2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Összetartunk – Újabb segítség a rászorulóknak: 100 adag főtt ételt adományozott a Grande Chico

Összetartunk – Újabb segítség a rászorulóknak: 100 adag főtt ételt adományozott a Grande Chico
Illés György Cinó  |  2020. 04. 22., 10:20

Nem a Grande Chico az első, és valószínűleg nem is az utolsó vállalkozás, amelyik adománnyal segíti a nehezebb anyagi helyzetben lévő családokat, illetve a járvány elleni védekezés frontvonalában küzdőket. Korábban – a teljesség igénye nélkül – a Vén Família Kft. töltött áruival járult hozzá a rászoruló családok húsvétjához, a Club 502 pizzéria pedig 100 pizzával segítette a kórháziakat. Az adakozásból a civilek, magánszemélyek is kivették a részüket. Most a főutca végén található Grande Chico Ételbár tette oda magát – és ételadagjait oda, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

A Club 502 a Szent Kereszt Kórházban a húsvéti hosszú hétvége alatt szolgálatot teljesítők napjait tette szebbé a négy nap alatt összesen 100 darab – napi 25-25 pizzával. Az egészségügyi dolgozókat civilek is nagy számban támogatták egy Hartáról indult kezdeményezés nyomán.
A kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium április 2-től hétköznapokon, a Judit Vendéglő április 4-től gondoskodik a Központi Betegfelvételi Pult és az újonnan kialakított fertőzés- gyanús betegek fogadására létrejött osztály dolgozóinak ebédjéről. A Budamobil Cargo szájmaszkok fölajánlásával segítette a kórházban dolgozók munkáját – ezekről a felajánlások portálunkon közölt összefoglalóban írtunk.

Fontos, hogy az egészségügyben dolgozók érezzék a lakosság szeretetét és támogatását, ezek az adományok is főképp ebből a szempontból igen hasznosak, hozzátéve persze, hogy a dolgozók kényelmének biztosításával, az ellátásuk terheinek részleges átvállalásával a munkában való még aktívabb részvételükhöz is hozzájárulnak.

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az élelmiszeradományokra nem ők szorulnak rá leginkább.
Azok a családok, háztartások, amelyeknek anyagi helyzetükből adódóan legnagyobb szükségük van az anyagi természetű segítségre, a Családsegítő Szolgálat, a nagycsaládosok egyesülete és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat látókörében, illetve kötelékében vannak, így ezek a szervek koordinálják a nekik fölajánlott adományok célba juttatását.
Korábban a Vén Família Kft. ajánlott föl 100 kg parizert, amelyet Kalocsa Város Önkormányzatának adott át március 30-án. Az adományt Filvig Géza polgármester a Facebook-oldalán köszönte meg, arról tájékoztatva, hogy az élelmiszeradományt a Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesületnek és a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának adta tovább, hogy annak elosztásáról gondoskodjanak.

Tegnap a Grande Chico Ételbár is föliratkozott az adományozók listájára:

A GRANDE CHICO 100 ADAG MELEG ÉTELT AJÁNLOTT FÖL A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSALÁDOK RÉSZÉRE.

Az adományt a Kalocsai Családsegítő Szolgálat munkatársai és a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának képviselői, osztották szét a rászorulók között, a Kulturális és Szociális Bizottság közreműködésével.

Forrás: Kalocsai Családsegítő Szolgálat/ Facebook


Az adományról Filvig Géza polgármester adott hírt a közösségi médiában, köszönetet mondva a felajánlásért a kalocsai vállalkozásnak és az ételadagok célba juttatásában részt vevőknek.

Hálásak lehetünk a sok kalocsai vállalkozónak, akik tenni akarnak a helyi közösségért. Ez az összetartás visz minket együtt előre.
Vigyázzunk egymásra!”
– írta közéleti oldalára a polgármester.


Az adományból ötven adagot kapott a cigány önkormányzat, ennek szétosztásról Sztojka István is szólt egy Facebook-bejegyzésében köszönetet mondva az adományért, hozzátéve, hogy az adományt meg is toldották az ételadagokért jelentkezőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK