2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Összetartunk – Újabb segítség a rászorulóknak: 100 adag főtt ételt adományozott a Grande Chico

Összetartunk – Újabb segítség a rászorulóknak: 100 adag főtt ételt adományozott a Grande Chico
Illés György Cinó  |  2020. 04. 22., 10:20

Nem a Grande Chico az első, és valószínűleg nem is az utolsó vállalkozás, amelyik adománnyal segíti a nehezebb anyagi helyzetben lévő családokat, illetve a járvány elleni védekezés frontvonalában küzdőket. Korábban – a teljesség igénye nélkül – a Vén Família Kft. töltött áruival járult hozzá a rászoruló családok húsvétjához, a Club 502 pizzéria pedig 100 pizzával segítette a kórháziakat. Az adakozásból a civilek, magánszemélyek is kivették a részüket. Most a főutca végén található Grande Chico Ételbár tette oda magát – és ételadagjait oda, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

A Club 502 a Szent Kereszt Kórházban a húsvéti hosszú hétvége alatt szolgálatot teljesítők napjait tette szebbé a négy nap alatt összesen 100 darab – napi 25-25 pizzával. Az egészségügyi dolgozókat civilek is nagy számban támogatták egy Hartáról indult kezdeményezés nyomán.
A kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium április 2-től hétköznapokon, a Judit Vendéglő április 4-től gondoskodik a Központi Betegfelvételi Pult és az újonnan kialakított fertőzés- gyanús betegek fogadására létrejött osztály dolgozóinak ebédjéről. A Budamobil Cargo szájmaszkok fölajánlásával segítette a kórházban dolgozók munkáját – ezekről a felajánlások portálunkon közölt összefoglalóban írtunk.

Fontos, hogy az egészségügyben dolgozók érezzék a lakosság szeretetét és támogatását, ezek az adományok is főképp ebből a szempontból igen hasznosak, hozzátéve persze, hogy a dolgozók kényelmének biztosításával, az ellátásuk terheinek részleges átvállalásával a munkában való még aktívabb részvételükhöz is hozzájárulnak.

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az élelmiszeradományokra nem ők szorulnak rá leginkább.
Azok a családok, háztartások, amelyeknek anyagi helyzetükből adódóan legnagyobb szükségük van az anyagi természetű segítségre, a Családsegítő Szolgálat, a nagycsaládosok egyesülete és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat látókörében, illetve kötelékében vannak, így ezek a szervek koordinálják a nekik fölajánlott adományok célba juttatását.
Korábban a Vén Família Kft. ajánlott föl 100 kg parizert, amelyet Kalocsa Város Önkormányzatának adott át március 30-án. Az adományt Filvig Géza polgármester a Facebook-oldalán köszönte meg, arról tájékoztatva, hogy az élelmiszeradományt a Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesületnek és a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának adta tovább, hogy annak elosztásáról gondoskodjanak.

Tegnap a Grande Chico Ételbár is föliratkozott az adományozók listájára:

A GRANDE CHICO 100 ADAG MELEG ÉTELT AJÁNLOTT FÖL A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSALÁDOK RÉSZÉRE.

Az adományt a Kalocsai Családsegítő Szolgálat munkatársai és a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának képviselői, osztották szét a rászorulók között, a Kulturális és Szociális Bizottság közreműködésével.

Forrás: Kalocsai Családsegítő Szolgálat/ Facebook


Az adományról Filvig Géza polgármester adott hírt a közösségi médiában, köszönetet mondva a felajánlásért a kalocsai vállalkozásnak és az ételadagok célba juttatásában részt vevőknek.

Hálásak lehetünk a sok kalocsai vállalkozónak, akik tenni akarnak a helyi közösségért. Ez az összetartás visz minket együtt előre.
Vigyázzunk egymásra!”
– írta közéleti oldalára a polgármester.


Az adományból ötven adagot kapott a cigány önkormányzat, ennek szétosztásról Sztojka István is szólt egy Facebook-bejegyzésében köszönetet mondva az adományért, hozzátéve, hogy az adományt meg is toldották az ételadagokért jelentkezőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés