2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ötvenöt pályázó 28 milliárdot nyert állattartó telepek fejlesztésére a megyéből - A kalocsai járásból négy tenyészet volt sikeres

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 15., 15:48

Dr. Nagy István agrárminiszter a Bács-Kiskun megyéből pályázóknak június 9-én, a fülöpszállási Biczó Csárda rendezvénytermében ünnepélyes keretek között adta át a Vidékfejlesztési Program keretein belül megítélt, az állattartó telepek fejlesztéséről szóló támogatói okiratokat. Bács-Kiskunból 55 sikeres pályázó, összesen 28 milliárd forintnyi összeget nyert el. A megítélt összeg országos szinten is kimagasló, meghaladja a rendelkezésre álló teljes forrás 10 százalékát.

A rendezvényen az agrárminiszter elmondta: az elmúlt évben a mezőgazdaság a koronavírus mellett megküzdött a madárinfluenza vírussal, az afrikai sertéspestissel, és sajnos a pánik is megjelent a gazdák életében.

Azonban mind a négy „vírus” esetében a gazdák hősies küzdelmet folytattak, győzelmet arattak, és mindezek mellett még pályázatokat is írtak.

A helytállásuk becsülendő és külön köszönet jár érte, hiszen a gazda amikor kellet szántott, vetett, hogy aztán később arathasson.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A miniszter hangsúlyozta,

a magyar élelmiszeripar stratégiai ágazat, ezért a kormány történelmi léptékű támogatási rendszert hozott létre, amely azt jelenti, hogy az idei évtől a kormány a korábbi évek 17,5 %-os támogatása helyett 80%-os nemzeti társfinanszírozást biztosít az uniós vidékfejlesztési források mellé, így 4265 milliárd forintot fordítanak a magyar vidék, a mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 2027-ig.” A rendezvényen részt vett és köszöntötte a vendégeket Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Gáspár Ferenc, megyei Nemzeti Agrárkamara elnöke, továbbá Gubán Gyula, a MAGOSZ megyei elnöke, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Madari Örs, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!A kalocsai járásból több kiváló gazdálkodó is pályázatot nyert: Holló Mátyás, Bévárdi Pál, Tamás Ferenc, Szigeti Tibor és fia.”Ezúton is gratulálunk, sok sikert kívánunk a pályázati célok eléréséhez.

Forrás: Szigeti Tamás/Facebook

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés