2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Pályázati együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Több száz munkavállaló helyezkedett el

Pályázati együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Több száz munkavállaló helyezkedett el
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 13., 08:33

2021. június 30-ával befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei – a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. – „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés” című, 1 milliárd 637 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektje.

A TOP-5.1.1-15 kódszámú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívás keretében megvalósult projekt elsődleges célja:

A MEGYÉBEN EGYSZERRE JELEN LÉVŐ MUNKANÉLKÜLISÉG ÉS MUNKAERŐHIÁNY ANOMÁLIÁJÁNAK LEKÜZDÉSE ÉS A FOGLALKOZTATÁSI SZINT NÖVELÉSE VOLT.

Az elnyert támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezetésével létrejövő és az egész megyére kiterjedő foglalkoztatási partnerség hozzájusson azon forrásokhoz, melyek segítségével – kialakított stratégiája mentén – képzési és foglalkoztatási programjait megvalósíthatta.

A projekt megvalósítása során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat biztosította a megyei szintű koordinációt, előkészítette, segítette a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, ösztönözte a helyi termékek tudatos fogyasztását és vásárlását.

A TÁMOGATÁSSAL A MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMBA 2021. JÚNIUS 30. NAPJÁIG MINDÖSSZESEN 1122 ÜGYFÉL KERÜLT BEVONÁSRA, A PROJEKT KERETÉBEN, ILLETVE A PROGRAM HATÁSÁRA – AKIKNÉL A FOGLALKOZTATÁS IDŐTARTAMA ELÉRI A HAT HÓNAPOS IDŐTARTAMOT – ÖSSZESEN 770 FŐ HELYEZKEDETT EL, TOVÁBBÁ AZ ÁLLÁSHOZ JUTÓK KÖZÜL A PROGRAMBÓL VALÓ KILÉPÉST KÖVETŐ 180. NAPON 683 FŐ VOLT FOGLALKOZTATÁSBAN.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elsősorban a hátrányos helyzetű emberekhez kívánt a támogatás segítségével közelebb jutni.

CÉLJA A FOGLALKOZTATÁSBÓL KIMARADT, INAKTÍV SZEMÉLYEK INTEGRÁLÁSA A MUNKA VILÁGÁBA VOLT. A MUNKA-ÉS ÁLLÁSKERESÉSI TANÁCSADÁSON KÍVÜL A MENTOROK PSZICHOLÓGIAI ÉS SZENVEDÉLYBETEGEKET SEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁST IS NYÚJTOTTAK A CÉLCSOPORTNAK, EZZEL SEGÍTVE ELŐ AZ EGÉSZSÉGESEBB ÉS POZITÍVABB ÉLETSZEMLÉLET ÉS JÖVŐKÉP KIALAKULÁSÁT.

A BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. a projekt keretében befektetés-ösztönzéshez és ágazati gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó feladatokat vállalt. Létrehozta és működteti a befektetés-ösztönzési adatbázist, amely befektetők számára nyújt információkat a megye területén lévő települések befektetői és üzleti környezetéről. A paktum inkubátor részprogram keretén belül önkormányzati-helyi gazdaságfejlesztési projektek előkészítését és menedzselését végezte el.

A projektről bővebb információt a www.bacskiskunfoglalkoztatas.hu oldalon olvashatnak.Forrás: bacskiskun.hu
Borítókép forrása: ma7.sk

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!