2022. 08. 09. kedd
Emőd
: 393 Ft   : 385 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Pályázati együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Több száz munkavállaló helyezkedett el

Pályázati együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Több száz munkavállaló helyezkedett el
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 13., 08:33

2021. június 30-ával befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei – a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. – „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés” című, 1 milliárd 637 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektje.

A TOP-5.1.1-15 kódszámú, „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívás keretében megvalósult projekt elsődleges célja:

A MEGYÉBEN EGYSZERRE JELEN LÉVŐ MUNKANÉLKÜLISÉG ÉS MUNKAERŐHIÁNY ANOMÁLIÁJÁNAK LEKÜZDÉSE ÉS A FOGLALKOZTATÁSI SZINT NÖVELÉSE VOLT.

Az elnyert támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezetésével létrejövő és az egész megyére kiterjedő foglalkoztatási partnerség hozzájusson azon forrásokhoz, melyek segítségével – kialakított stratégiája mentén – képzési és foglalkoztatási programjait megvalósíthatta.

A projekt megvalósítása során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat biztosította a megyei szintű koordinációt, előkészítette, segítette a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, ösztönözte a helyi termékek tudatos fogyasztását és vásárlását.

A TÁMOGATÁSSAL A MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMBA 2021. JÚNIUS 30. NAPJÁIG MINDÖSSZESEN 1122 ÜGYFÉL KERÜLT BEVONÁSRA, A PROJEKT KERETÉBEN, ILLETVE A PROGRAM HATÁSÁRA – AKIKNÉL A FOGLALKOZTATÁS IDŐTARTAMA ELÉRI A HAT HÓNAPOS IDŐTARTAMOT – ÖSSZESEN 770 FŐ HELYEZKEDETT EL, TOVÁBBÁ AZ ÁLLÁSHOZ JUTÓK KÖZÜL A PROGRAMBÓL VALÓ KILÉPÉST KÖVETŐ 180. NAPON 683 FŐ VOLT FOGLALKOZTATÁSBAN.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elsősorban a hátrányos helyzetű emberekhez kívánt a támogatás segítségével közelebb jutni.

CÉLJA A FOGLALKOZTATÁSBÓL KIMARADT, INAKTÍV SZEMÉLYEK INTEGRÁLÁSA A MUNKA VILÁGÁBA VOLT. A MUNKA-ÉS ÁLLÁSKERESÉSI TANÁCSADÁSON KÍVÜL A MENTOROK PSZICHOLÓGIAI ÉS SZENVEDÉLYBETEGEKET SEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁST IS NYÚJTOTTAK A CÉLCSOPORTNAK, EZZEL SEGÍTVE ELŐ AZ EGÉSZSÉGESEBB ÉS POZITÍVABB ÉLETSZEMLÉLET ÉS JÖVŐKÉP KIALAKULÁSÁT.

A BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. a projekt keretében befektetés-ösztönzéshez és ágazati gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó feladatokat vállalt. Létrehozta és működteti a befektetés-ösztönzési adatbázist, amely befektetők számára nyújt információkat a megye területén lévő települések befektetői és üzleti környezetéről. A paktum inkubátor részprogram keretén belül önkormányzati-helyi gazdaságfejlesztési projektek előkészítését és menedzselését végezte el.

A projektről bővebb információt a www.bacskiskunfoglalkoztatas.hu oldalon olvashatnak.Forrás: bacskiskun.hu
Borítókép forrása: ma7.sk

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>
2022. 08. 08., 09:49
Egy héten át fokozott sebességellenőrzések jönnek az ország egész területén. Még >>>
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés