2022. 12. 04.
Barbara, Borbála
: 409 Ft   : 388 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Patinás épületbe költözik a Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltsége

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 25., 09:40

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megvásárolta a város egyik legszebb nagypolgári házát, a Kalocsa és Környéke Ipartestület Búzapiac tér 10. szám alatti épületét. Az ingatlan külső felújítása befejeződött, belső felújítása jelenleg is tart, az udvari térburkolatok, járdák kialakítása várhatóan az őszi hónapok végére elkészül. A munkálatok befejezésével a patinás épületbe a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltsége költözik.

A változásról szólva Sziráki Szilárd, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke elmondta: a Kamara kirendeltsége jelenleg a Szent István király út 39. számú épületben működik, a helyiségeket az ügyfélszolgálati iroda elhelyezésére bérelik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Ezt az állapotot kívánta megszüntetni a Kamara, és vásárolta meg a Búzapiac tér 10. szám alatti patinás, régi nagypolgári épületet a főleg a hagyományos kisipari és népi kézműves szakmákat képviselő Ipartestületek Országos Szövetségétől (IPOSZ).

A Budamobil-Cargo ügyvezetője azt is megosztotta velünk: az épület teljes körű külső és belső felújítása befejezésének céldátuma szeptember közepe.

A külső munkálatok, a tető megújítása, héjazatának cseréje, bádogos munkák, a homlokzat festése befejeződött. Belül a burkolatok már elkészültek, jelenleg a festés, a lámpatestek elhelyezése van folyamatban.

A beruházás az udvari térburkolatok, járdák kialakításával, parkosítással várhatóan az ősz végén zárul le.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Sziráki Szilárd nem titkolt örömmel újságolta, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara döntése nyomán, segítségével Kalocsa központjában a jövőben egy figyelemre érdemes, jól megközelíthető, régi szép épület szolgálja majd a Kamara kiteljesedő közjogi feladatainak ellátását, a széleskörű szolgáltatások biztosítását.

Az épület „felavatása” nem sokáig várat magára, a tervek szerint a Kamara elnöksége szeptember 17-én, Kalocsán, már az új épületben tartja majd a kihelyezett ülését – mondta Sziráki Szilárd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 04., 16:15
2016 és 2020 között a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi szervezetének elnökhelyettese volt. Még >>>
2022. 12. 04., 15:41
Advent második vasárnapján ünnepi gyertyagyújtással, könnyűzenei műsorral, a Mosolygömb standjával és az Old Motors Pub jótékonysági programjával várnak mindenkit a Sétálóutcában! Még >>>
2022. 12. 04., 15:26
Tegyük félre a gondokat, érezzük jól magunkat, melegedjünk együtt a tűz mellett! Még >>>
2022. 12. 04., 15:00
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz - mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Még >>>
2022. 12. 04., 07:00
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 03., 15:04
A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK