2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Patinás épületbe költözik a Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltsége

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 25., 09:40

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megvásárolta a város egyik legszebb nagypolgári házát, a Kalocsa és Környéke Ipartestület Búzapiac tér 10. szám alatti épületét. Az ingatlan külső felújítása befejeződött, belső felújítása jelenleg is tart, az udvari térburkolatok, járdák kialakítása várhatóan az őszi hónapok végére elkészül. A munkálatok befejezésével a patinás épületbe a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltsége költözik.

A változásról szólva Sziráki Szilárd, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke elmondta: a Kamara kirendeltsége jelenleg a Szent István király út 39. számú épületben működik, a helyiségeket az ügyfélszolgálati iroda elhelyezésére bérelik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Ezt az állapotot kívánta megszüntetni a Kamara, és vásárolta meg a Búzapiac tér 10. szám alatti patinás, régi nagypolgári épületet a főleg a hagyományos kisipari és népi kézműves szakmákat képviselő Ipartestületek Országos Szövetségétől (IPOSZ).

A Budamobil-Cargo ügyvezetője azt is megosztotta velünk: az épület teljes körű külső és belső felújítása befejezésének céldátuma szeptember közepe.

A külső munkálatok, a tető megújítása, héjazatának cseréje, bádogos munkák, a homlokzat festése befejeződött. Belül a burkolatok már elkészültek, jelenleg a festés, a lámpatestek elhelyezése van folyamatban.

A beruházás az udvari térburkolatok, járdák kialakításával, parkosítással várhatóan az ősz végén zárul le.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Sziráki Szilárd nem titkolt örömmel újságolta, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara döntése nyomán, segítségével Kalocsa központjában a jövőben egy figyelemre érdemes, jól megközelíthető, régi szép épület szolgálja majd a Kamara kiteljesedő közjogi feladatainak ellátását, a széleskörű szolgáltatások biztosítását.

Az épület „felavatása” nem sokáig várat magára, a tervek szerint a Kamara elnöksége szeptember 17-én, Kalocsán, már az új épületben tartja majd a kihelyezett ülését – mondta Sziráki Szilárd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés