2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Pécsi Vivien: Jóval a karácsonyi ünnepek előtt a családoknál a szociális tűzifa! – 100 jogosult háztartásába szállították ki, további 20 a fennmaradó mennyiségből kaphat

Pécsi Vivien: Jóval a karácsonyi ünnepek előtt a családoknál a szociális tűzifa! – 100 jogosult háztartásába szállították ki, további 20 a fennmaradó mennyiségből kaphat
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 02., 09:27

A Vagyonhasznosítási Kft. munkatársai november 30-án, kedden a 100 háztartásos listán szereplő utolsó jogosulthoz is kiszállították a szociális tűzifát, így bő három héttel a kért határidő előtt teljesült dr. Filvig Géza polgármester azon kívánsága: a jogosult családokhoz lehetőleg még a karácsonyi ünnepek előtt kerüljön ki a fűtenivaló. Pécsi Vivient, a városi önkormányzat szociális bizottságának elnökét a szociális tűzifa kiosztásáról kérdeztük.

A képviselő bizottsági elnök elmondta:

A támogatottak körét a vonatkozó rendeletben foglaltakat figyelembe véve a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és  a Gyermek és Családsegítő Szolgálat javaslata alapján az önkormányzat szociális bizottsága állította össze és hagyta jóvá. Sajnos kizáró ok volt, hogy az, aki lakásfenntartási támogatásban részesül - az érintettek ezt villanytámogatásnak mondják -, az szociális tűzifát nem kaphat. Feltétel volt még a lakcímkártyával igazolt állandó kalocsai lakcím. Fontos tudnivaló továbbá, hogy amennyiben több igénylő volt egy lakcím alatti háztartásból, értelemszerűen ekkor is csak 5 mázsa fát tudtunk biztosítani”– mondta Pécsi Vivien.


Hozzátette:

„Természetesen örömmel tölt el bennünket, hogy a Vagyonhasznosítási Kft. az általa beszerzett, tárolt és felaprított fát már jóval az ünnepek előtt a leginkább rászoruló családokhoz eljuttatta. Ezt a mai napon megköszöntem Dr. Jéri Tamás igazgató úrnak, aki arról tájékoztatott: a kiszállítás után rendelkezésre álló szociális tűzifa mennyiség még közel 20 család számára teszi lehetővé a támogatás biztosítását. Ez azt jelenti, hogy további, az úgynevezett tartaléklistán szereplő közel 20 család részesülhet még szociális tűzifajuttatásban, várhatóan ugyancsak az ünnepek előtt.” – mondta Pécsi Vivien, aki egyben valamennyi érintettnek ezúton is boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK