2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Polgármesteri vizit a kutyamenhelyen – Szerződést kötnek a kóbor ebek begyűjtésére, befogadására

Polgármesteri vizit a kutyamenhelyen – Szerződést kötnek a kóbor ebek begyűjtésére, befogadására
Illés György Cinó  |  2020. 05. 06., 14:41

Kötelező önkormányzati feladat a kóbor ebek begyűjtése, azok ellátásával kapcsolatos teendőket pedig a Vagyonhasznosítási Kft., illetve az általa és az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány által fönntartott kutyamenhely látja el. Most kiderült: az alapítvány és a város kapcsolatrendszere rendezetlen, ugyanis a Kft.-vel évek óta nincs szerződésük. Most ez megváltozhat.

Kora tavasszal arról írtunk, hogy egy pitbull garázdálkodott a Kertvárosban, aminek kapcsán több városrészből hasonló problémát jeleztek olvasóink. Azok nem gazdátlan kutyák voltak, így volt ki ellen szabálysértési eljárást indítania a jegyzőségnek.

Az óta újra többször is a közbeszéd tárgyává váltak a város ebei, ám ezúttal a hordákba verődő kóbor kutyák kerültek be a közösségi médiás polémia homlokterébe.
Volt olyan hozzászóló, aki a kalocsai kutyamenhely megszűnését vizionálta – szerencsére erről információink szerint szó sincs –, és volt, aki a város hathatós fellépését követelte – ez jogos: ennek a problémának a kezelése ugyanis önkormányzati feladat.

Az ügyben történt előrelépés: Kalocsa város polgármestere kíséretével a kutyamenhelyre látogatott, és erről szóló, a közösségi médiában április végén, közzétett posztjában az ebhelyzet hosszú távú megoldására is utalt.
Filvig Géza a közéleti Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Simon Zoltán alpolgármester, dr. Kiss Csaba jegyző, dr. Látó Anita aljegyző, Boromisza Viktor városüzemeltetési és fejlesztési osztályvezető és Jéri Tamás, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. ügyvezetője kíséretében látogatást tettek a kalocsai kutyamenhelyen.

dr. Filvig Géza / Facebook


A polgármester posztjában kiemelte:

KALOCSAI KÓBOR KUTYÁK BEGYŰJTÉSE KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADAT, AMELY A KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KFT. HATÁSKÖRÉBE VAN RENDELVE.

Filvig kifejti: aKft. kötelezettségének eleget téve egy főállású munkavállalót foglalkoztat a feladat ellátásra, a kutyatelep működtetéséhez szükséges minden engedéllyel rendelkezik, eddig is és ezután is befogják a kóborló kutyákat.

EBBEN AZ ÉVBEN EDDIG 80 KUTYÁT KELLETT BEGYŰJTENI KALOCSÁRÓL.

Ezen a telephelyen folytatja tevékenységét az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány. Azonban a polgármester arra is kitér, hogy az alapítvány és a Kft. közti jogi helyzet rendezetlen:

KIDERÜLT, HOGY AZ ALAPÍTVÁNY ÉS A KFT. KÖZÖTT HOSSZÚ ÉVEK ÓTA SEMMILYEN JELLEGŰ ÍRÁSBELI MEGÁLLAPODÁS NINCS, EZ A RENDEZETLEN VISZONY SZÁMOS FÉLREÉRTÉST OKOZ.

A helyszínbejárást követő megbeszélésen dr. Filvig Géza polgármester felkérte Jéri Tamás ügyvezetőt a kialakult rendezetlen helyzet mielőbbi megoldására, mivel nagyon fontosnak tartja az állatok védelemét, de emellett

A KALOCSAI LAKOSOKAT IS MEG KELL VÉDENI A KÓBORLÓ KUTYÁKTÓL.

Én magam nagy állatbarát vagyok, életem során szinte mindig volt kutyánk. Az állatok iránti szeretetre és a felelős állattartásra szeretném felhívni a figyelmet! Ennek okán is szívemen viselem az állatok sorsát, szeretném, ha mielőbb megoldódna az évek óta rendezetlen menhely-kérdés”– zárja a közösségi médiás közleményét a polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés