2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Polgármesteri vizit a kutyamenhelyen – Szerződést kötnek a kóbor ebek begyűjtésére, befogadására

Polgármesteri vizit a kutyamenhelyen – Szerződést kötnek a kóbor ebek begyűjtésére, befogadására
Illés György Cinó  |  2020. 05. 06., 14:41

Kötelező önkormányzati feladat a kóbor ebek begyűjtése, azok ellátásával kapcsolatos teendőket pedig a Vagyonhasznosítási Kft., illetve az általa és az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány által fönntartott kutyamenhely látja el. Most kiderült: az alapítvány és a város kapcsolatrendszere rendezetlen, ugyanis a Kft.-vel évek óta nincs szerződésük. Most ez megváltozhat.

Kora tavasszal arról írtunk, hogy egy pitbull garázdálkodott a Kertvárosban, aminek kapcsán több városrészből hasonló problémát jeleztek olvasóink. Azok nem gazdátlan kutyák voltak, így volt ki ellen szabálysértési eljárást indítania a jegyzőségnek.

Az óta újra többször is a közbeszéd tárgyává váltak a város ebei, ám ezúttal a hordákba verődő kóbor kutyák kerültek be a közösségi médiás polémia homlokterébe.
Volt olyan hozzászóló, aki a kalocsai kutyamenhely megszűnését vizionálta – szerencsére erről információink szerint szó sincs –, és volt, aki a város hathatós fellépését követelte – ez jogos: ennek a problémának a kezelése ugyanis önkormányzati feladat.

Az ügyben történt előrelépés: Kalocsa város polgármestere kíséretével a kutyamenhelyre látogatott, és erről szóló, a közösségi médiában április végén, közzétett posztjában az ebhelyzet hosszú távú megoldására is utalt.
Filvig Géza a közéleti Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Simon Zoltán alpolgármester, dr. Kiss Csaba jegyző, dr. Látó Anita aljegyző, Boromisza Viktor városüzemeltetési és fejlesztési osztályvezető és Jéri Tamás, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. ügyvezetője kíséretében látogatást tettek a kalocsai kutyamenhelyen.

dr. Filvig Géza / Facebook


A polgármester posztjában kiemelte:

KALOCSAI KÓBOR KUTYÁK BEGYŰJTÉSE KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADAT, AMELY A KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KFT. HATÁSKÖRÉBE VAN RENDELVE.

Filvig kifejti: aKft. kötelezettségének eleget téve egy főállású munkavállalót foglalkoztat a feladat ellátásra, a kutyatelep működtetéséhez szükséges minden engedéllyel rendelkezik, eddig is és ezután is befogják a kóborló kutyákat.

EBBEN AZ ÉVBEN EDDIG 80 KUTYÁT KELLETT BEGYŰJTENI KALOCSÁRÓL.

Ezen a telephelyen folytatja tevékenységét az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány. Azonban a polgármester arra is kitér, hogy az alapítvány és a Kft. közti jogi helyzet rendezetlen:

KIDERÜLT, HOGY AZ ALAPÍTVÁNY ÉS A KFT. KÖZÖTT HOSSZÚ ÉVEK ÓTA SEMMILYEN JELLEGŰ ÍRÁSBELI MEGÁLLAPODÁS NINCS, EZ A RENDEZETLEN VISZONY SZÁMOS FÉLREÉRTÉST OKOZ.

A helyszínbejárást követő megbeszélésen dr. Filvig Géza polgármester felkérte Jéri Tamás ügyvezetőt a kialakult rendezetlen helyzet mielőbbi megoldására, mivel nagyon fontosnak tartja az állatok védelemét, de emellett

A KALOCSAI LAKOSOKAT IS MEG KELL VÉDENI A KÓBORLÓ KUTYÁKTÓL.

Én magam nagy állatbarát vagyok, életem során szinte mindig volt kutyánk. Az állatok iránti szeretetre és a felelős állattartásra szeretném felhívni a figyelmet! Ennek okán is szívemen viselem az állatok sorsát, szeretném, ha mielőbb megoldódna az évek óta rendezetlen menhely-kérdés”– zárja a közösségi médiás közleményét a polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK