2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Schmidt Rajmund: Kalocsán pezseg a sportélet, példaértékű a sportegyesületi munka

Zsiga Ferenc  |  2024. 02. 07., 09:15

A képviselő-testület részben jogszabályi kötelezés miatt, részben saját munkájának segítése és szakmai megalapozása érdekében állandó bizottságokat hozott létre, melyeknek jelentős szerep jut egy-egy, a testület elé kerülő téma előkészítésében. Mint emlékezetes, a közel négy és fél éve megválasztott képviselő-testület tagjai és a polgármester, az alpolgármester, a testület állandó bizottságainak elnökei, tagjai és külsős tagjai 2019. október 25-én tették le az esküt. A grémium munkáját figyelemmel kísérők gyakran tapasztalhatják, hogy az előterjesztésekről történő szavazás előtt a bizottsági elnökök ismertetik a mintegy a testület „hátsó udvarának” tekinthető bizottság támogató, vagy éppen elutasító döntését. Ám hogy ezt milyen munka előzi meg, azt vélhetően csak kevesen tudják. Pécsi Vivien képviselő, bizottsági elnök után most Schmidt Rajmundot, a Gyermek, Ifjúsági és Sport Bizottság elnökét kértük fel, hogy adjon áttekintő tájékoztatást a bizottság 2023. évi munkájáról.

Schmidt Rajmund elmondta:

A bizottság az elmúlt évben 15 alkalommal ült össze és összesen 51 határozatot hozott. Az év során minden egyes beérkező kérelmet megtárgyaltunk. Bizottságunk egyik fő tevékenysége, hogy a Kalocsán működő sportegyesületeket támogassa, melyet az éves működési támogatások, valamint a célirányos támogatások nyújtásával valósítunk meg.


Forrás: KALOhírek

Mekkora összeg állt rendelkezésre 2023-ban?

A rendelkezésre álló keretösszeg 10 millió 943 ezer Forint volt, melyből 8 millió 550 ezer forint került az egyesületekhez, működési támogatás formájában. Ezzel az összeggel különböző mértékben 17 egyesület munkáját tudtuk segíteni. A bizottság további 483 ezer forinttal járult hozzá a különböző, úgynevezett célirányú tevékenységek megvalósításához, amelyek révén ugyancsak Kalocsa sportélete gazdagodott.

A sportlétesítmények állapota, karbantartása mennyire került előtérbe? 

A már fent említett és részletezett támogatások mellett bizottságunk a különböző sportlétesítmények állagmegóvásához is hozzájárult, de ez a feladat jellegénél fogva alapvetően közvetlenül a városi költségvetés megfelelő költséghelyéből kerül finanszírozásra.

Milyen közösségi tevékenységek megszervezéséhez, lebonyolításához nyújtottak támogatást? 

Megszerveztük a városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságokat, amely az egyesületeken túl is nagyon sok közösséget, baráti társaságot megmozgatott a városban. A sportcélú feladatokon felül a bizottság az Erdélybe utazó diákokat utasbiztosítás megkötésével, gyógyszercsomag összeállításával támogatta. A nyáron Kalocsára érkező erdélyi gyerekek fogadása és programjainak megszervezése is teljes egészében a bizottság hatáskörébe tartozott. Ennek az elmúlt évben is nagy örömmel tettünk eleget!
És ha már fiatalokról beszélek, el kell mondanom: fontosnak tartjuk azokat a prevenciós tevékenységeket, amelyeket közvetve és közvetlenül is támogattunk. Szorosan együttműködünk a Kalocsai Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal. Kiemelt figyelmet fordítunk a diáksportra. Ezzel összefüggésben - az elismerésen túl motivációs célzattal is - a kiemelkedő sportolók díjazására. Erre minden évben nagyszabású esemény, a sportbál keretében kerítünk sort. Az idei sportbált, amelyen az elmúlt év kiemelkedő sportolóit, sportteljesítményeit oklevelekkel és kupákkal ismertük el, az elmúlt szombaton tartottuk. 
Minden évben csatlakozik a város az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megszervezéséhez. Ennek lebonyolításában pályázat útján a bizottság is szerepet vállal, ezzel segítve a megvalósítást. Aki nem tudná, ez a rendezvény az Európai Bizottság kiemelt kampánya a fenntartható városi mobilitás érdekében. Jövőbe mutat, hiszen elősegíti a közlekedési szokások megváltoztatását az aktív mobilitás, a tömegközlekedés és más tiszta, az intelligens közlekedési megoldások javára.


Forrás: KALOhírek

Zárszóként azt mindenképpen el szeretném mondani: dr. Filvig Géza polgármester éppen az elmúlt szombati sportbálon tett ígéretet arra, hogy a hamarosan a képviselő-testület elé kerülő 2024. évi városi költségvetés tárgyalásánál javaslattal él az egyébiránt pezsgő kalocsai sportélet, a példaértékű sportegyesületi munka egy, az elmúlt évinél magasabb mértékű támogatására. Remélem, ez a javaslat valamennyi képviselőtársam támogató szavazatát élvezi majd! 


Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK