2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeres januári adománygyűjtés az állatmenhelyi kutyák és macskák számára – A pótszilveszter bevétele is segít

Sikeres januári adománygyűjtés az állatmenhelyi kutyák és macskák számára – A pótszilveszter bevétele is segít
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 19., 08:03

Az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány munkatársai a Bátyai úton található bevásárlóközpontban gyűjtöttek adományokat január 8-án, szombaton délután. Felhívásuk szerint leginkább konzervre, rizsre, tésztára és tisztítószerekre volt szükségük, de szívesen fogadtak cicatápot, cicaalmot és kutya száraztápot is. Békési Marianna, az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke az adományozás eredményéről tájékoztatta szerkesztőségünket.

Első körben novemberben gyűjtöttünk tápot, amit a pandémia miatt nehezebb volt megszervezni, de azért megoldottuk. Úgy gondoltuk, tíz év után ezúttal egy másik üzletben próbálunk gyűjteni. Mondhatom, jól sikerült, hiszen a vásárlók közel 400 kilogramm eledelt adományoztak. Ebben benne van a száraztáp, konzerv, rizs, tészta. Ezen kívül tisztítószert, mosószert, fertőtlenítőszereket kaptunk. Nagyon meg vagyunk elégedve, és nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített. Külön szeretném megköszönni az önzetlen, egész napos munkáját Domokos Julcsinak és Nagy Annának"fogalmazott az elnök.

Hozzátette: 

Mivel folyamatosan telt ház van, több mint 120 kutya van a menhelyen, a legutóbbi gyűjtés is csak néhány hétig lesz elegendő. Ugyanakkor sokan jöttek ki a menhelyhez, konzervet, szárazeledelt hoztak, ami körülbelül három- négy hétig lesz elégendő. A hulladékkezelővel kötött szerződés alapján húsárut is kapunk, így főzni is tudunk a kutyáknak. Továbbá azt tervezzük, hogy február és március hónap elején újabb gyűjtést szervezünk."Békési Marianna azt is megosztotta velünk: január 22-én jótékonysági pótszilveszteri partira várják a segíteni szándékozókat.

Mint elhangzott, pótszilvesztert még nem rendeztek, de Kiss József, a Replay bár tulajdonosa már harmadik alkalommal felajánlotta, hogy az egyesület a klubjában tarthat jótékonysági bulit. Öröm, hogy az előző évekhez hasonlóan ezúttal is sokan jelezték: részt vesznek és minimum az ezer forintos belépőjegy árával támogatják a menhelyen élő állatokat.

Forrás: Kalocsa TV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK