2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeres januári adománygyűjtés az állatmenhelyi kutyák és macskák számára – A pótszilveszter bevétele is segít

Sikeres januári adománygyűjtés az állatmenhelyi kutyák és macskák számára – A pótszilveszter bevétele is segít
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 19., 08:03

Az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány munkatársai a Bátyai úton található bevásárlóközpontban gyűjtöttek adományokat január 8-án, szombaton délután. Felhívásuk szerint leginkább konzervre, rizsre, tésztára és tisztítószerekre volt szükségük, de szívesen fogadtak cicatápot, cicaalmot és kutya száraztápot is. Békési Marianna, az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke az adományozás eredményéről tájékoztatta szerkesztőségünket.

Első körben novemberben gyűjtöttünk tápot, amit a pandémia miatt nehezebb volt megszervezni, de azért megoldottuk. Úgy gondoltuk, tíz év után ezúttal egy másik üzletben próbálunk gyűjteni. Mondhatom, jól sikerült, hiszen a vásárlók közel 400 kilogramm eledelt adományoztak. Ebben benne van a száraztáp, konzerv, rizs, tészta. Ezen kívül tisztítószert, mosószert, fertőtlenítőszereket kaptunk. Nagyon meg vagyunk elégedve, és nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített. Külön szeretném megköszönni az önzetlen, egész napos munkáját Domokos Julcsinak és Nagy Annának"fogalmazott az elnök.

Hozzátette: 

Mivel folyamatosan telt ház van, több mint 120 kutya van a menhelyen, a legutóbbi gyűjtés is csak néhány hétig lesz elegendő. Ugyanakkor sokan jöttek ki a menhelyhez, konzervet, szárazeledelt hoztak, ami körülbelül három- négy hétig lesz elégendő. A hulladékkezelővel kötött szerződés alapján húsárut is kapunk, így főzni is tudunk a kutyáknak. Továbbá azt tervezzük, hogy február és március hónap elején újabb gyűjtést szervezünk."Békési Marianna azt is megosztotta velünk: január 22-én jótékonysági pótszilveszteri partira várják a segíteni szándékozókat.

Mint elhangzott, pótszilvesztert még nem rendeztek, de Kiss József, a Replay bár tulajdonosa már harmadik alkalommal felajánlotta, hogy az egyesület a klubjában tarthat jótékonysági bulit. Öröm, hogy az előző évekhez hasonlóan ezúttal is sokan jelezték: részt vesznek és minimum az ezer forintos belépőjegy árával támogatják a menhelyen élő állatokat.

Forrás: Kalocsa TV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés