2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szabotázs? – A gerjeni polgármester „idegenkezűséget” gyanít a Szekszárd elsüllyedése mögött

Illés György Cinó  |  2017. 03. 10., 17:17

Az ügyben eljárást folytató BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint az ügyet szabálysértési eljárás keretében vizsgálják, az esetleges emberi mulasztás, illetve felelősség kérdésének tisztázására. Romhányi Károly, Gerjen polgármestere ugyanakkor lehetséges szándékosságot, illetve „idegenkezűséget” gyanít.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a hajó elsüllyedését egy alkatrész szétfagyása miatti meghibásodás okozta. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a jármű elsüllyedése nem a jég okozta lék miatt történt.

Romhányi Károly a TEOL hírportálon tegnap este publikált cikkben nyilatkozott erről elmondván, hogy – amint arról korábban már mi is írtunk – a hajótesten nem találtak semmilyen sérülést, amely magyarázatot adhatott volna a hajótest elsüllyedésére.


Forrás: Hajózás.hu

A polgármester nyilatkozata szerint

viszont felmerült néhány olyan gyanús körülmény, ami felveti az idegenkezűség lehetőségét is, ezért a rendőrségen bejelentést tett. Az e feljelentés kapcsán folytatott nyomozás állásáról megkérdeztük a BRFK Kommunikációs Osztályát. Megkeresésünkre a követező választ kaptuk:

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságára az Ön által említett ügyhöz kapcsolódóan egy esetben, a hajó kiemelését követően érkezett bejelentés, amelynek tartalmáról részletesen nyilatkozni nem kívánunk.
Az ügyben nem nyomozás, hanem szabálysértési eljárás van folyamatban, amelyről annak lezárultáig bővebben nem kívánunk nyilatkozni.
A GERJENI POLGÁRMESTER MOSTANI SAJTÓNYILATKOZATA ÚJRA MEGERŐSÍTI, HOGY ELKÖTELEZETTEK A HAJÓ HELYREÁLLÍTÁSA IRÁNT.

Mint Romhányi Károly elmondta, a Szekszárd nevű kishajó motorját már kiemelték, hogy felújítsák, de a hajójavítás költségei az önkormányzat számára – összegszerűen egyelőre pontosan még nem ismert – komoly terhet jelentenek.

A JAVÍTÁSHOZ EZÉRT KORMÁNYZATI TÁMOGATÁST SZERETNÉNEK IGÉNYBE VENNI, AMIHEZ MÁR MEG IS TETTÉK A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET.

Emlékezetes: a 17 tonnás Szekszárd motoros hajó január 18-án süllyedt el a gerjeni rév kompkikötőjében, majd február 9-én többórás munkával emelték ki a Dunából.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK