2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Szép versekkel környezetünkért” – A természet és a költészet szeretetére nevel a Zöldfa Utcai Óvoda hagyománya

Illés György Cinó  |  2022. 05. 31., 13:20

Május 24-én, kedden reggel kilenc órai kezdettel tartották a Zöldfa Utcai Óvoda másfél évtizedes hagyományra visszatekintő területi szavalóversenyét. A gyerekek a környezet, állatok, élőlények témaköréből szabadon választott verssel készültek a megmérettetésre.

A Szép versekkel környezetünkért címmel megtartott versenyt általában a június 5-én esedékes környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan szervezik meg, ám az elmúlt két évben a világjárvány megakadályozta a valós térben való megtartását, helyette online formában került megrendezésre – tudtuk meg Rátkainé Major Erzsébet tagintézmény-vezetőtől.

A célkitűzésünk az volt, hogy a természetes környezethez, állatokhoz, növényekhez kapcsolódó versekkel készüljenek a gyerekek, hiszen az óvodánk környezetvédő óvoda. Ezzel is a környezetünk védelmének fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmüket, illetve a környezet szeretetére nevelni a gyerekeket, valamint arra, hogy kerüljenek közelebb a természetes környezethez, és egy kicsikét mélyüljenek az ismereteik a növényekről, állatokról, a természetes környezetről."– foglalta össze a verseny küldetését a tagintézmény-vezető.

A versenyre az előzetes jelentkezés alapján 21 gyermeket vártak. Kalocsa összes óvodájából érkeztek kis szavalók, mellettük Fajszról, Soltról, Soltvadkertről is érkezett versenyző.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A zsűrizés hálátlan feladatát két óvodapedagógus és egy versírásban is jeleskedő tanító, Marsovszky Lászlóné, Szundi Judit és Papp Róbert látta el.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A döntésük nyomán dobogóra állott versenyzők jutalomként mesekönyvet vagy természetről szóló könyvet vehettek át, a többiek színezővel és egy vidám nap élményével gazdagabban térhettek haza, emléklapot, oklevelet pedig minden résztvevő kapott.

A „Szép versekkel környezetünkért” versmondó verseny eredményei


4-5 éves korosztály

Különdíj:

 • Máté Izabell


1. helyzett:

 • Zólyomi Dávid


2. helyezet

 • Patyi Balázs


Hatéves korosztály

Különdíj:

 • Pető Áron


1. helyezet:

 • Herczeg Hanna
 • Kapinya Tamara
 • Szabó Léni
 • Hunyadi Filip


2. helyezet

 • Mészáros Dorina
 • Páncsics Lili

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


3. helyezett:

 • Bernát Adél


Emléklapot kaptak:

 • Kohány Kornél
 • Kanczler Adél
 • Horváth Rella
 • Zombori Ákos
 • Székely Zente
 • Szigeti Emma

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK