2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Te mivel közlekedtél tegnap? – Ezekről az ovisokról érdemes példát venned!

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 09. 23., 10:40

Szeptember 22-e autómentes nap Európa szerte, amelyen, aki teheti, utazásához valamilyen fenntartható alternatív közlekedési módot választ. Kalocsán több éve hagyomány, hogy nagycsoportos óvodásaink a Kubikus parkban összegyűlve hívják fel a városlakók figyelmét a környezettudatosságra.

A rendezvény hosszú távú célkitűzése, hogy hozzájáruljon a polgárok egészségének és életminőségének javításához, rávegye a rendszerint autóval közlekedőket, hogy utazásaikhoz más közlekedési módot válasszanak.

Kalocsán szeptember 22-én az óvodások rendszerint kerékpárral vagy gyalogosan érkeznek a Kubikus parkba és töltenek el néhány órát a környezettudatosság jegyében. Idén a Zöldfa utcai tagóvoda szervezésében valósultak meg a játékos vetélkedők, a közös zenés torna, valamint a korábban meghirdetett Tiszta levegő – Mozdulj érte! című rajzpályázat eredményhirdetésére is e program keretében kerítettek sort.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A szervezők minden a rajzpályázatra pályamunkát beküldő gyermeknek kedveskedett ajándékkal. Így a Csokonai óvodából – innen érkezett egyébként a legtöbb rajz – név szerint Botos Petra, Gyöngyösi Gergő, Szabó Zsófia, Szlavinics Roxána, Greksa Adél, Tóth Réka, Balogh Sára, Szemerédi Levente, Roxin Botond Regő, Törzsök Vivien, Hegedűs Gordon Andor, Fekete Antal, Kozma Petra, Török Hunor és Tóth Alexa vehetett át jutalmat.

A Bem apó óvodából Tőkés Lia és Greksa Gréta, a Viola óvodából Góman Kevin és Farkas Martin, a Zöldfa óvodából Kovács Nikolett, Rigó Luca, Andrékovics Ákos és Bagó Emma, a Kunszt óvodából Balogh Zalán, Markó Máté, Hartman Noel és Bánki Levente, a Katolikus óvodából pedig Farkas Lia, Vancsura Korinna és Bukor Lili kézügyessége is ajándékot érdemelt.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A legszebb pályamunkákat kiemelten is díjazták. Különdíjat kapott Nánai Júlia (Nagyasszonyunk katolikus óvoda), Balogh Bence (Zöldfa óvoda) és Németh Réka (Újvárosi óvoda). Harmadik helyezést ért el Hadnagy Emma (Újvárosi óvoda) és Vén Benett (Zöldfa óvoda). Második helyen végzett Borsos Regina és Fekete Kinga Hanna (mindketten Zöldfa óvoda). A témában a legszebb rajzokat Tóbiás Ramóna (Zöldfa óvoda) és Sipos Florina Hanna (Újvárosi óvoda) készítették.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rajzverseny eredményhirdetését követően az óvodai csoportok útvonalterveik alapján játékos állomásokra vonultak, fújással kellett például „repülőt” tovább juttatniuk, vagy úgy ügyeskedniük, hogy minden labda a közösen mozgatott lepedőn maradjon, kézműveskedhettek, próbára tehették egyensúlyérzéküket, de a Kalocsai Rendőrkapitányság jóvoltából elektromos autókat is kipróbálhattak.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A program közös kerékpározással ért véget a Kubikus park – Ecetgyár utca – Tóth Mike utca – Mátyás király utca – Vajas part – Kubikus park útvonalon, amihez a Baja Szakképzési Centrum Dózsa György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma diákjai is csatlakoztak az iskola nemrégiben vásárolt bringáit tekerve.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés