2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Te mivel közlekedtél tegnap? – Ezekről az ovisokról érdemes példát venned!

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 09. 23., 10:40

Szeptember 22-e autómentes nap Európa szerte, amelyen, aki teheti, utazásához valamilyen fenntartható alternatív közlekedési módot választ. Kalocsán több éve hagyomány, hogy nagycsoportos óvodásaink a Kubikus parkban összegyűlve hívják fel a városlakók figyelmét a környezettudatosságra.

A rendezvény hosszú távú célkitűzése, hogy hozzájáruljon a polgárok egészségének és életminőségének javításához, rávegye a rendszerint autóval közlekedőket, hogy utazásaikhoz más közlekedési módot válasszanak.

Kalocsán szeptember 22-én az óvodások rendszerint kerékpárral vagy gyalogosan érkeznek a Kubikus parkba és töltenek el néhány órát a környezettudatosság jegyében. Idén a Zöldfa utcai tagóvoda szervezésében valósultak meg a játékos vetélkedők, a közös zenés torna, valamint a korábban meghirdetett Tiszta levegő – Mozdulj érte! című rajzpályázat eredményhirdetésére is e program keretében kerítettek sort.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A szervezők minden a rajzpályázatra pályamunkát beküldő gyermeknek kedveskedett ajándékkal. Így a Csokonai óvodából – innen érkezett egyébként a legtöbb rajz – név szerint Botos Petra, Gyöngyösi Gergő, Szabó Zsófia, Szlavinics Roxána, Greksa Adél, Tóth Réka, Balogh Sára, Szemerédi Levente, Roxin Botond Regő, Törzsök Vivien, Hegedűs Gordon Andor, Fekete Antal, Kozma Petra, Török Hunor és Tóth Alexa vehetett át jutalmat.

A Bem apó óvodából Tőkés Lia és Greksa Gréta, a Viola óvodából Góman Kevin és Farkas Martin, a Zöldfa óvodából Kovács Nikolett, Rigó Luca, Andrékovics Ákos és Bagó Emma, a Kunszt óvodából Balogh Zalán, Markó Máté, Hartman Noel és Bánki Levente, a Katolikus óvodából pedig Farkas Lia, Vancsura Korinna és Bukor Lili kézügyessége is ajándékot érdemelt.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A legszebb pályamunkákat kiemelten is díjazták. Különdíjat kapott Nánai Júlia (Nagyasszonyunk katolikus óvoda), Balogh Bence (Zöldfa óvoda) és Németh Réka (Újvárosi óvoda). Harmadik helyezést ért el Hadnagy Emma (Újvárosi óvoda) és Vén Benett (Zöldfa óvoda). Második helyen végzett Borsos Regina és Fekete Kinga Hanna (mindketten Zöldfa óvoda). A témában a legszebb rajzokat Tóbiás Ramóna (Zöldfa óvoda) és Sipos Florina Hanna (Újvárosi óvoda) készítették.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rajzverseny eredményhirdetését követően az óvodai csoportok útvonalterveik alapján játékos állomásokra vonultak, fújással kellett például „repülőt” tovább juttatniuk, vagy úgy ügyeskedniük, hogy minden labda a közösen mozgatott lepedőn maradjon, kézműveskedhettek, próbára tehették egyensúlyérzéküket, de a Kalocsai Rendőrkapitányság jóvoltából elektromos autókat is kipróbálhattak.

Képgaléria megtekintése (137 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A program közös kerékpározással ért véget a Kubikus park – Ecetgyár utca – Tóth Mike utca – Mátyás király utca – Vajas part – Kubikus park útvonalon, amihez a Baja Szakképzési Centrum Dózsa György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma diákjai is csatlakoztak az iskola nemrégiben vásárolt bringáit tekerve.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei