2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tető alatt a Vagyonhasznosító leendő irodája, jól halad az inkubátorház építése – Év végéig lezárul a Paksi-közi iparterület-fejlesztés

Illés György Cinó  |  2021. 07. 18., 09:52

A kezdő vállalkozások telephelygondjainak megoldást kínáló inkubátorház belső tereit már kialakították, ám így is van még teendő bőven. Gombamód nőtt ki ugyanennek a területnek a Paksi-köz felőli részén egy új épület is, amely a Vagyonhasznosítási Kft. irodaháza lesz. Az önkormányzati Kft. parkgondozó üzemegysége is ezen, az egykor a foktői úti laktanyához tartozó területen kap majd helyet. Ezzel felszabadulhat az érsekkert melletti értékes terület, ahol jelenleg a parkgondozó üzemrész telephelye található. A honvédségi csarnokok egyikének belső átalakításával létesülő inkubátorház kivitelezését a Generál Kft., a Vagyonhasznosítási Kft. leendő telephelyének kialakításához szükséges munkálatokat a Kalo-Bau Kft végzi. A munkák előrehaladásával a két vállalkozás vezetői nyilatkoztak portálunknak.

Emlékezetes: Kalocsa Város Önkormányzata TOP pályázati forrást nyert arra a célra, hogy a Foktői úti laktanya területéből kimetszett telken iparterületet alakítson ki, inkubátorházat létesítsen, illetve az egykori honvédségi hangárok átalakításával a Vagyonhasznosítási Kft. számára telephelyet létesítsen, új irodaházzal kiegészítve és befogadva az önkormányzati gazdasági társaság minden egységét, benne a parkgondozó üzletágatis. Minderre mintegy egymilliárd forint állt rendelkezésre, amit azonban később, az építőanyag és az építőipar árainak jelentős növekedése, a szakemberhiány és a törvényben szabályozott bérminimumok növekedése miatt később ki kellett egészíteni, amihez sikerült a városnak plusz állami támogatást szereznie.

Az éveken át húzódó projekt a télutón vette kezdetét, majd tavasszal, nyárelőn nagy elánnal folytatódott, és immár látványos szakaszához ért.
Miután terepszemlét tartottunk a helyszínen, megkerestük telefonon Halász Lászlót, a Generál Kft. ügyvezetőjét, aki az inkubátorház kialakítása munkáinak jelenlegi állásáról tájékoztatta portálunkat.

Gyakorlatilag elkészült a csarnokon belül az egységek szerkezeti kialakítása is az elválasztó falak, belső válaszfalak, belső födémek, a koszorúk a helyükre kerültek. Három oldalról elkészült a csarnok hőszigetelése, illetve a tetőszigetelés felújítása is megtörtént. Mindez ugyan kívülről nem látszik, de már csak a szakipari munkák és a felületkezelés van hátra. A vizesblokkokban az alapszerelések folynak jelenleg."– tájékoztatott az ügyvezető, aki körülbelül 50 százalékosra becsülte a munkák jelenlegi készültségi fokát, és a munkálatok előrehaladását időarányosan megfelelőnek értékelte.

Egészen biztos, hogy a szerződésben rögzített határidőre elkészülünk a munkákkal. A hátralévő időben már nem számítunk olyan eseményre, ami ezt gátolhatná. Ez a határidő január elejére esik, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az év végére készen leszünk az inkubátorház kialakításával”– nyilatkozta Halász László.

A vagyonhasznosítási Kft. leendő irodaházának és telephelyének kialakítását célzó projekt keretében egy vadonatúj épület is létesül, amelynek kialakítása szintén látványos szakaszába ért: nyár eleje óta az épület szinte gombamód nőtt ki a földből, és jelenleg nyílászárók és burkolatok nélkül, de lényegében szerkezetkész állapotban várja a folytatást.

Energiatakarékos korszerű épület létesül, a mai igényeknek megfelelően. Az ütemterv szerint haladunk a munkákkal, vagyis decemberben végezni fogunk”– jelentette ki Skultéti Csaba, a telephely kialakításán dolgozó Kalo-Bau Kft. ügyvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy az új épület fogadja majd be a Vagyonhasznosítási Kft. teljes szociális részlegét. Benne irodák, tárgyalóterem, öltözők, valamint konyha és közösségi tér kerül kialakításra. Itt lesznek a Vagyonhasznosítási Kft. ügyfélfogadásra szolgáló helyiségei is. Emellett egy előadóterem létesül.

Az épület kívülről hőszigetelést, rá nemesvakolat burkolatot kap majd, amelynek színéről viszont még nem tudott biztosat mondani az ügyvezető, mivel arról a Polgármesteri Hivatal műszaki osztályán hoznak döntést, és e döntés egyelőre még nem végleges.
Ugyanakkor Skultéti Csaba valószínűsítette, hogy fehér színű lesz majd az épület.
A színt tehát egyelőre hozzá kell képzelnünk az épülethez, amely jelenleg így néz ki:

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK