2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Tovább bővül az időkorlátos parkolási zóna – A területen lakók lakásonként egy-egy autóra felmentést kaphatnak

Illés György Cinó  |  2021. 06. 17., 08:50

A Negyvennyolcasok terén tartott sajtótájékoztatón jelentette be a körzet önkormányzati képviselője, dr. Körmendy Szabolcs, hogy a belváros parkolási gondjainak enyhítésére további területeket vonnak be az időkorlátos parkolási rendbe. Egyúttal megoldás született az itt élők parkolási problémáira is, ugyanis lakásonként egy-egy jármű felmentést kaphat az időkorlát alól. Ezt azonban a tulajdonosnak kell igényelnie a Városházán.

Körmendy Szabolcs a téren álló társasházak közös képviselőjével, Hajas Gábornéval közösen tartott sajtótájékoztatóján számolt be a belvárosi parkolási rend újabb változásáról.

Amint emlékezetes, a korábban, még az előző önkormányzati választási ciklusban született döntés arról, hogy a Duna Áruház előtti, valamint a főutca sétálóutca közelébe eső szakaszán, a Városháza és a börtön előtt található parkolókra vezették be a kétórás időtartamú korlátozást a hivatali időben, reggel nyolc órától délután négyig.

Tavaly a kedvező tapasztalatok nyomán kibővítették ennek a parkolási rendnek a hatályát a posta mögötti parkolók egy részére, valamint a szolgáltatóház melletti parkolókra.

MOST TOVÁBB BŐVÜLT AZ IDŐKORLÁTOS PARKOLÁSI ZÓNA.

Azonban tekintettel arra, hogy a lakásokhoz annak idején nem épültek parkolók, illetve garázsok, az önkormányzat jogosnak vélte az itt lakók azon igényét, hogy valamilyen módon oldják meg az ő parkolási gondjaikat, hogy ne kelljen kétóránként lejönniük órát átállítani.

A mostani módosítással két újabb területet jelöltek ki, ahol a már ismert, kétórás parkolási korlát lép érvénybe.

  • a Kereskedelmi és Hitel Bank mögötti kisebb parkoló, illetve
  • a posta mögötti parkolónak immár teljes egésze

időkorlátos parkolóvá válik.

Az időkorlátos parkolással érintett parkolókat piros színnel jelöltük, a most kijelölt területet fekete pötty jelzi.
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A megnövelt területen lehetőség nyílik arra, hogy a mintegy ötven, itt ingatlannal rendelkező lakosnak is biztosítsák a parkolási lehetőséget.

AZ ITT LAKÓK, HA IGÉNYLIK, PARKOLÁSI ENGEDÉLYT KAPHATNAK.

A közös képviselők révén folytatott egyeztetések során felvetődött, hogy az itt székelő vállalkozások is kaphassanak ilyen jogosultságot, ezt azonban elvetették, mivel összesen kilencven parkolóhely áll rendelkezésre, így az ötven lakóingatlan és a harminc vállalkozás együttesen már szinte elfoglalnák a rendelkezésre álló helyeket.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A megszületett kompromisszum értelmében a következő címekhez tartozó ingatlanok tulajdonosai kérhetnek az időkorlátos parkolás szabályai alól felmentést nyújtóparkolási engedélyt:

  • Szent István király út 28-30-32.
  • Negyvennyolcasok tere 12.
  • Hunyadi utca 41-47-49.
  • Tomori utca 39.


Olyan igény is felmerült egyes ingatlanok esetében, ahol az ott lakó család birtokában több autó is van, hogy két ilyen engedély is igényelhető legyen. Azonban ezt elvetették, hiszen akkor más ingatlanokra is ugyanez a jogosultság vonatkozna, ami az ötven lakásra vetítve már száz parkolóhelyet jelentene, ez pedig az összes rendelkezésre álló parkolóhely számát is meghaladta volna.

AZ ÉRINTETTEK A PARKOLÁSI ENGEDÉLYEKET A POLGÁRMESTERI HIVATAL ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN IGÉNYELHETIK.

Az igény benyújtásakor mellékelni kell

  • a fenti címek valamelyikére kiállított lakcímkártyát
  • a kedvezmény alá eső jármű forgalmi engedélyét
  • az ingatlan tulajdonjogát igazoló tulajdoni lapot.
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK