2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új gyalogátkelőhely épül a Lurkópalotánál – Március végén már mindkét sávon közlekedhetünk

Új gyalogátkelőhely épül a Lurkópalotánál – Március végén már mindkét sávon közlekedhetünk
Zsiga Ferenc  |  2023. 03. 21., 08:42

A Lurkópalota Belvárosi Óvodával, a volt Ifjúsági Házból kialakított ideiglenes óvodával együtt 150 gyermeket befogadó épületegyüttes biztonságos megközelítése érdekében új gyalogátkelőhely épül a Petőfi Sándor utcában. Az építkezés megkezdése óta félpályás, váltakozó forgalom melletti járműforgalom miatt ez a belváros közlekedésének a legújabb neuralgikus pontja. Az építkezés várható befejezésének határidejéről dr. Körmendy Szabolcsot, az 1. számú, belvárosi választókörzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

Dr. Körmendy Szabolcs elmondta: természetesen maga is értesült arról, mi több, naponta személyesen tapasztalja, hogy az új, az út szintjéből kiemelkedő gyalogátkelőhely építése különösen a reggeli órákban, az iskolakezdéskor okoz járműtorlódást az adott útszakaszon. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy a távolsági és a helyközi buszok egy része ugyancsak ezen az útvonalon halad. A hetekkel ezelőtt megkezdődött munkálatok várható befejezési ideje március hónap vége, ugyanis a beton kötési ideje, a technológiai sorrend miatt ettől rövidebb idő alatt szakszerűen nem lehet elvégezni az önkormányzat által megrendelt és finanszírozott munkálatokat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dr. Körmendy Szabolcs az arra közlekedők türelmét, megértését kérte. Egyben felhívta a figyelmet, hogy az adott szakaszon 30 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. Ezt sajnálatos módon a gyermekintézmény közelsége ellenére sokan nem veszik figyelembe.

A képviselő szólt arról is: ha már elkészül az új, az útburkolatból kiemelkedő gyalogátkelőhely, a bukkanó miatt járműkategóriától függően lesz célszerű a legoptimálisabb sebességet megválasztani.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>