2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új pályázatok jelentek meg a TOP plusz program keretében – Kalocsa is több területen érintett

Új pályázatok jelentek meg a TOP plusz program keretében – Kalocsa is több területen érintett
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 07., 14:19

A Széchenyi Terv Plusz keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) programhoz kapcsolódóan megjelent több pályázati felhívás. A pályázatok többek között épület-korszerűsítésekkel, óvodák és bölcsődék fejlesztésével, valamint a fenntartható közlekedéssel kapcsolatosak.

A Széchenyi Terv Plusz a 2021-től 2027-ig tartó Európai Uniós költségvetési ciklus hazai pályázati rendszerének elnevezése. A Magyar Kormány a Széchenyi Terv Plusz keretében 8 db kitörési pontot határozott meg, melyekhez 8 operatív program társul.

Az egyik közülük a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz), mely a jövőben nagyban hozzájárul a települések további fejlődéséhez.

Többek között utak fejlesztésére, a helyi és térségi turizmusfejlesztésre, óvodák és bölcsődék fejlesztésére, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésre, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítására is lehet pályázni a megyékben.

Bővebben a pályázati lehetőségekről a palyazat.gov.hu oldalon olvashatunk.

Mint emlékezetes, Kalocsán a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázati forrásából épült meg például az új óvoda, az inkubátorház, továbbá a Vagyonhasznosító Kft. új telephelye is ehhez a pályázati lehetőséghez kötődik. Miközben ezek a fejlesztések hamarosan átadásra kerülnek, az önkormányzat már pályázatot nyújtott be a temető ravatalozójának és környezetének megújítására.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés