2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb kulturális programokkal nyit a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub

Újabb kulturális programokkal nyit a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub
Helyszín: Kalocsai Kortárs Művészeti Klub
Dátum: 2021. október 29., péntek 18:00

Ugye tudják, hogy létezik Kalocsa belvárosában egy kulturális műhely, egy szellemi kuckó, ahol időnként összetalálkoznak a térség alkotóművészei? Tudják? És, hogy nemcsak az alkotói, hanem bárki összejöhet ott, aki a művészetek iránt érdeklődik, aki a kultúrára fogékony. Több, mint öt éves fennállása óta mondhatjuk, hogy kedvelt hellyé avanzsált a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub, hiszen látogatóinak száma már bőven ezer felett van. Most újra kinyitottunk. És kétheti rendszerességgel ismét kulturális programokat kínálunk.

Legutóbb például Dohnányi Ernő volt a téma. Október 12-én ugyanis a betiltott zeneszerző élete és munkássága került terítékre. Haskóné Apagyi Judit vezetésével egy interaktív zenetörténeti előadást hallhatott a Klubba betérő érdeklődő, Szabó Gábor segítségével pedig a közönség is belehallgathatott a zeneszerző műveibe, szerzeményeibe.


Tarsolyunkban van ugyan egy-két ötlet, de folyamatosan várjuk a kezdeményezéseket, hogy miket valósítsunk meg. Szeretnénk bevonni közönségünket is abba, hogy mi kerüljön megrendezésre (a cserenko@gmail.com email címre várjuk az ötleteket).

Havi egy úgynevezett alkotónapot tartanánk, ahol összejönnének a festők, a képzőművészetben jártas, vagy épp még járatlan, de elhivatott kezdők.

A közös alkotás a cél. Az együttlét, a nem otthon punnyadás.

A közös helyen történő alkotómunka mindig izgalmas és hatékony, ezért nagyhagyománya van más városokban. Gondoltuk itt is megpróbálkozunk ezzel. Várjuk az érdeklődők jelentkezését. (cserenko@gmail.com)

Az ősz folyamán pedig a következőket előadásokat tervezzük: Október 26-án, kedden 18 órától a kalocsai temetőben található, művészi szempontból értékes síremlékekről mesélt Farkas Tibor szobrász.

Ugyanezen a napon, Híres kalocsaiak címmel hallgathattak meg egy előadást (Ezek Asbóth Miklós könyvtáros – helytörténész 2003–as kutatásaira épülnek).

Október 29-én, este 18 órától mutatkozik be Vén Tímea amatőr festő, majd pedig a futógráfusként ismert fotós: Töce.

Az év vége felé pedig a Mezei Virágok Népdalkör karácsonyi műsorral lép fel a Tomori utcai pincehelyiségben.

 

 

 

Cserenkó Gábor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés