2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb kulturális programokkal nyit a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub

Újabb kulturális programokkal nyit a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub
Helyszín: Kalocsai Kortárs Művészeti Klub
Dátum: 2021. október 29., péntek 18:00

Ugye tudják, hogy létezik Kalocsa belvárosában egy kulturális műhely, egy szellemi kuckó, ahol időnként összetalálkoznak a térség alkotóművészei? Tudják? És, hogy nemcsak az alkotói, hanem bárki összejöhet ott, aki a művészetek iránt érdeklődik, aki a kultúrára fogékony. Több, mint öt éves fennállása óta mondhatjuk, hogy kedvelt hellyé avanzsált a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub, hiszen látogatóinak száma már bőven ezer felett van. Most újra kinyitottunk. És kétheti rendszerességgel ismét kulturális programokat kínálunk.

Legutóbb például Dohnányi Ernő volt a téma. Október 12-én ugyanis a betiltott zeneszerző élete és munkássága került terítékre. Haskóné Apagyi Judit vezetésével egy interaktív zenetörténeti előadást hallhatott a Klubba betérő érdeklődő, Szabó Gábor segítségével pedig a közönség is belehallgathatott a zeneszerző műveibe, szerzeményeibe.


Tarsolyunkban van ugyan egy-két ötlet, de folyamatosan várjuk a kezdeményezéseket, hogy miket valósítsunk meg. Szeretnénk bevonni közönségünket is abba, hogy mi kerüljön megrendezésre (a cserenko@gmail.com email címre várjuk az ötleteket).

Havi egy úgynevezett alkotónapot tartanánk, ahol összejönnének a festők, a képzőművészetben jártas, vagy épp még járatlan, de elhivatott kezdők.

A közös alkotás a cél. Az együttlét, a nem otthon punnyadás.

A közös helyen történő alkotómunka mindig izgalmas és hatékony, ezért nagyhagyománya van más városokban. Gondoltuk itt is megpróbálkozunk ezzel. Várjuk az érdeklődők jelentkezését. (cserenko@gmail.com)

Az ősz folyamán pedig a következőket előadásokat tervezzük: Október 26-án, kedden 18 órától a kalocsai temetőben található, művészi szempontból értékes síremlékekről mesélt Farkas Tibor szobrász.

Ugyanezen a napon, Híres kalocsaiak címmel hallgathattak meg egy előadást (Ezek Asbóth Miklós könyvtáros – helytörténész 2003–as kutatásaira épülnek).

Október 29-én, este 18 órától mutatkozik be Vén Tímea amatőr festő, majd pedig a futógráfusként ismert fotós: Töce.

Az év vége felé pedig a Mezei Virágok Népdalkör karácsonyi műsorral lép fel a Tomori utcai pincehelyiségben.

 

 

 

Cserenkó Gábor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei