2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Utazás kiállítás 2019 - Színes programkavalkáddal mutatkozott be Kalocsa, Dunapataj és Hajós

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 22., 08:13

Nem túlzás azt állítani, ha idén nem Bács-Kiskun megye és fővárosa, Kecskemét az Utazáskiállítás 2019 nagyrendezvény díszvendége, mind a szakmai látogatók, mind a turizmus iránt érdeklődők jóval kevesebb élménnyel térnek haza, mint akár két-három éve. Ha szűkítjük a kört, a megyén belül is jól odatette magát Kalocsa, Dunapataj és Hajós, az a három település, amely a TDM szervezetet is működteti. Kalocsa népművészeti hagyományai mellett paprikás ételeivel, Dunapataj a Szelidi-tó megannyi lehetőségével és kitűnő pacalpörköltjével, Hajós város a borvidék nedűjeivel, valamint a Nemesnádudvarral, Császártöltéssel közös sváb sarokkal hívogatta, majd jó időre marasztalta az érdeklődőket. Ugyanakkor a magyarországi székhellyel rendelkező nagy utazási irodák közül csak néhányan mutatkoztak be. A szakmai napon a külföldiek sorában igazából Kína, Törökország, Horvátország, valamint a díszvendég Algéria standjai voltak megkülönböztetett figyelemre érdemesek.

A rendezvényt dr. Szalai-Bobrovniczky Alexandra budapesti főpolgármester-helyettes nyitotta meg, majd Rideg László, mint a díszvendég Bács-Kiskun megye elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az elnök a nagyszínpad köré gyűlt szakmai közönségnek mindazt elmondta, amit a területére legnagyobb, ám mint kiderült, turisztikai értékekben is az egyik leggazdagabb megye kínál a hazai és külföldi vendégeknek.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Nem volt könnyű dolga Rideg Lászlónak, hiszen 26 település kínálatát, értékeit szinte lehetetlen volt úgy összefoglalni, hogy valamelyik település ne maradjon ki, de azért mindenkinek jutott az elismerésből, a jól kommunikált figyelemfelkeltésből. Az elnök felhívta a figyelmet, a 192 négyzetméteres standon, egységes arculattal, minden eddiginél gazdagabb kínálattal és színes programokkal megjelenő települések egészen február 24-e,vasárnap 18 óráig elérhetők a Hungexpo Vásárközpont „A” pavilonjának 307 és 308 standján.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Kalocsáról egyedüli médiumként a Kalohírek volt jelen, így mi sem természetesebb, hogy Kalocsa részvételéről Kapitány Alízt, a TDM szervezet vezetőjét a helyszínen kérdeztük.

A megye városai közül feltétlenül meg kell említeni Baját, Kiskunhalast, Soltvadkertet, az egyre inkább feltörekvő Kiskőröst. Ezeknek a városoknak a kiállítóhelyeinél a polgármesterek is ott voltak, hogy városukat személyesen is népszerűsítsék. Jól gondolkodtak, mert széleskörű kapcsolataiknak köszönhetően nem csak a VIP vendégek, de az idegenforgalmi szakma képviselői is keresték a társaságukat, és ha már ott voltak, névjegykártyák cserélődtek, prospektusokkal megrakodva mentek tovább.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Aki jár már az Hungexpo A pavilonjában, az tudja, hogy több ezer négyzetméteres a területe. Ám ezúttal nem volt olyan szeglete, hogy először a kalocsai paprikás ételek, majd a bajai halászlé, kicsit később ismét a kalocsai grillezett kolbász, paprikás kácsi illata ne lengte volna be a hatalmas teret.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

A százakat vonzó kóstoltatás, helyesebben inkább étkeztetés végén Németh Józsefet kértük fel értékelésre.

 

Az Utazáskiállítás 2019 expo első napja 18 órakor zárult, ám vasárnapig még van két nap, hogy mindazok, akik ellátogatnak, maradandó élményekkel térjenek haza, átérezhessék az alkalomra alkotott szlogent: Bács-Kiskun boldoggá tesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK