2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Utazás kiállítás 2019 - Színes programkavalkáddal mutatkozott be Kalocsa, Dunapataj és Hajós

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 22., 08:13

Nem túlzás azt állítani, ha idén nem Bács-Kiskun megye és fővárosa, Kecskemét az Utazáskiállítás 2019 nagyrendezvény díszvendége, mind a szakmai látogatók, mind a turizmus iránt érdeklődők jóval kevesebb élménnyel térnek haza, mint akár két-három éve. Ha szűkítjük a kört, a megyén belül is jól odatette magát Kalocsa, Dunapataj és Hajós, az a három település, amely a TDM szervezetet is működteti. Kalocsa népművészeti hagyományai mellett paprikás ételeivel, Dunapataj a Szelidi-tó megannyi lehetőségével és kitűnő pacalpörköltjével, Hajós város a borvidék nedűjeivel, valamint a Nemesnádudvarral, Császártöltéssel közös sváb sarokkal hívogatta, majd jó időre marasztalta az érdeklődőket. Ugyanakkor a magyarországi székhellyel rendelkező nagy utazási irodák közül csak néhányan mutatkoztak be. A szakmai napon a külföldiek sorában igazából Kína, Törökország, Horvátország, valamint a díszvendég Algéria standjai voltak megkülönböztetett figyelemre érdemesek.

A rendezvényt dr. Szalai-Bobrovniczky Alexandra budapesti főpolgármester-helyettes nyitotta meg, majd Rideg László, mint a díszvendég Bács-Kiskun megye elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az elnök a nagyszínpad köré gyűlt szakmai közönségnek mindazt elmondta, amit a területére legnagyobb, ám mint kiderült, turisztikai értékekben is az egyik leggazdagabb megye kínál a hazai és külföldi vendégeknek.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Nem volt könnyű dolga Rideg Lászlónak, hiszen 26 település kínálatát, értékeit szinte lehetetlen volt úgy összefoglalni, hogy valamelyik település ne maradjon ki, de azért mindenkinek jutott az elismerésből, a jól kommunikált figyelemfelkeltésből. Az elnök felhívta a figyelmet, a 192 négyzetméteres standon, egységes arculattal, minden eddiginél gazdagabb kínálattal és színes programokkal megjelenő települések egészen február 24-e,vasárnap 18 óráig elérhetők a Hungexpo Vásárközpont „A” pavilonjának 307 és 308 standján.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Kalocsáról egyedüli médiumként a Kalohírek volt jelen, így mi sem természetesebb, hogy Kalocsa részvételéről Kapitány Alízt, a TDM szervezet vezetőjét a helyszínen kérdeztük.

A megye városai közül feltétlenül meg kell említeni Baját, Kiskunhalast, Soltvadkertet, az egyre inkább feltörekvő Kiskőröst. Ezeknek a városoknak a kiállítóhelyeinél a polgármesterek is ott voltak, hogy városukat személyesen is népszerűsítsék. Jól gondolkodtak, mert széleskörű kapcsolataiknak köszönhetően nem csak a VIP vendégek, de az idegenforgalmi szakma képviselői is keresték a társaságukat, és ha már ott voltak, névjegykártyák cserélődtek, prospektusokkal megrakodva mentek tovább.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Aki jár már az Hungexpo A pavilonjában, az tudja, hogy több ezer négyzetméteres a területe. Ám ezúttal nem volt olyan szeglete, hogy először a kalocsai paprikás ételek, majd a bajai halászlé, kicsit később ismét a kalocsai grillezett kolbász, paprikás kácsi illata ne lengte volna be a hatalmas teret.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

A százakat vonzó kóstoltatás, helyesebben inkább étkeztetés végén Németh Józsefet kértük fel értékelésre.

 

Az Utazáskiállítás 2019 expo első napja 18 órakor zárult, ám vasárnapig még van két nap, hogy mindazok, akik ellátogatnak, maradandó élményekkel térjenek haza, átérezhessék az alkalomra alkotott szlogent: Bács-Kiskun boldoggá tesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés