2021. 12. 01. szerda
Elza
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Útburkolat javítások városszerte – A közfoglalkoztatottak végzik

Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 02., 08:34

Kalocsa utcáin közlekedve az elmúlt hetekben több helyen találkozhattunk teljes és részleges útlezárásokkal. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési és városfejlesztési osztályának irányítása mellett, a közfoglalkoztatási programban résztvevők mások mellett az Ibolya utcában és a Középsőkertek városrész utcáiban végeztek útburkolatjavítási munkálatokat. Az útjavítások folytatódnak.

Kalocsa utcáit járva egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a mintegy 30 éve, az érintett utcák lakóinak bevonásával, saját kivitelezésben, „társadalmi munkával” készült betonutak nagyon sok helyen javításra szorulnak, idejük végét járják. Az önkormányzat elsősorban saját erőből próbálja megoldani a legégetőbb feladatokat.

A Polgármesteri Hivatal, mint a belterületi közutak fenntartója részéről igyekszünk a legsúlyosabb, illetve a legnagyobb fennakadásokat jelentő úthibákat orvosolni. A folyamatnak az anyagi lehetőségeink szabnak határt, de azért vannak szemmel látható eredmények: legutóbb a Fényi Gyula utcában, illetve az Ibolya utcában történtek helyreállítási munkák, valamint a Verseny utcában voltak olyan halasztást nem tűrő problémák, amelyeket meg kellett oldanunk”- mondta Boromisza Viktor osztályvezető.


A mérnök hozzátette: 

Természetesen tudjuk, hogytöbb helyen hasonló útjavításokra lenne szükség, ezért a megkezdett munkálatokat mindenképpen folytatni kívánjuk. Mint köztudott, ennek legfőbb korlátja, hogyszerény keretekkel gazdálkodhatunk. A forrás szűkössége miatt szinte folyamatosan rangsorolunk: melyek azok az útszakaszok, csomópontok, ahol az említettekhez hasonló mértékű beavatkozásokra van szükség. Elsődleges szempont a balesetveszély elhárítása, azt követi az összes többi, például a csapadékvíz- elvezetés, és az egyéb más szempontok”-hangsúlyozta az osztályvezető.


Boromisza Viktor szólt arról is, hogy az elvégzett munkálatok ugyan nem tűnnek jelentősnek, azonban összességében jókora kiadást jelentenek a városnak.

Mindenki a saját bőrén tapasztalhatja, hogy az építőanyag árak jelentősen emelkedtek. Csak az elmúlt hónapokban többször történt áremelés. A legtöbb esetben többszázezer forint nagyságrendű egy-egy, úgy 10-12 négyzetméteres dilatációs mezőnek a javítása. A régi útszakaszt fel kell bontani, a kiemelt betondarabokat el kell szállítani, ráadásul megfelelő módon kell „ártalmatlanítani, emellett az építéssel járó költségek is számottevőek."- magyarázta a szakember.


Az osztályvezető felhívta a figyelmet:

az útjavítások során mindenki figyeljen a friss betonozásra!

Sajnos többen nem ezt tették, a figyelmeztető táblák ellenére ráhajtottak a friss betonra. Legutóbb ilyen eset történt a Fényi Gyula utcában, már az első éjszaka valaki autóval hajtott keresztül a lezárt és frissen felújított területen. Az esetről dr. Filvig Géza polgármester is közzétett egy bejegyzést a Facebook oldalán, annak reményében, hogy fény derül a károkozó személyére.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés