2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Úton a húsvéti ötezer forint juttatás a 65 év feletti kalocsaiakhoz – Kézbesítésre megkapta a posta

Úton a húsvéti ötezer forint juttatás a 65 év feletti kalocsaiakhoz – Kézbesítésre megkapta a posta
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 17., 08:00

Korábban az önkormányzat fejenként és alkalmanként, húsvétkor és karácsonykor 2000 forinttal járult hozzá az idősek ünnepi kiadásaihoz. Dr. Filvig Géza polgármester – egykori ellenzéki képviselő – javaslatára 2018-ban 3000 forintra emelték az összeget, majd az azt követő karácsony óta pedig, a választási ígéretét betartva, már fejenként 5000 forintot utal az önkormányzat erre a célra. A városi büdzsében a koronavírus-járvány okozta többletkiadások, illetve csökkenő önkormányzati bevételek ellenére idén is elkülönítették a 65 évnél idősebb kalocsai polgároknak megszavazott ünnepi juttatások fedezetét. Idén elsőként, várhatóan még az ünnepek előtt, a húsvéti ötezer forintot kapják kézhez az érintett kalocsai nyugdíjasok.

A húsvéti kifizetéssel kapcsolatos információt elsőként dr. Filvig Géza a saját politikusi oldalán osztotta meg a közösségi médiában:
„Megválasztásomkor ígéretet tettem, hogy a 65 év feletti kalocsai lakosokat minden évben kétszer, húsvétkor és karácsonykor, 5.000 forinttal támogatjuk.
A bennünket felnevelő generációk tiszteletét és megbecsülését nagyon fontosnak tartjuk, ezáltal szeretnénk köszönetet mondani munkájukért, életükért, hiszen nélkülük ma sokkal kevesebbek lennénk.
A fokozódó járványra tekintettel az idei évben korábban kezdi meg a kézbesítést a kalocsai posta, hogy mindenki megkaphassa még húsvét előtt az összeget. Mégis kérjük mindenki türelmét a pénz kézhezvételéig.
Vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra!” – áll a bejegyzésben.

A POLGÁRMESTER TÁJÉKOZTATÁSA ÉPPEN IDŐBEN ÉRKEZETT, UGYANIS A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT EGYESEK AZT KEZDTÉK TALÁLGATNI, EBBEN A HELYZETBEN ÁLLJA-E SZAVÁT, ILLETVE AZ ÍGÉRETÉT AZ ÖNKORMÁNYZAT. A BEJEGYZÉST, A VÁROS KÖLTSÉGVETÉSÉNEK IDEVONATKOZÓ FEJEZETÉT OLVASVA KIJELENHETJÜK: ÁLLJA, A PÉNZ A CÍMZETTEKHEZ ÚTON VAN!

Mint emlékezetes, 2018-ban a városi költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében a költségvetésben felére csökkentették az idősek ünnepi juttatásaira tartalékolt összeget. Azzal az indokkal, hogy azt a húsvéti alkalomra használják föl. Ám amennyiben az önkormányzat anyagi helyzete ezt lehetővé teszi, akkor a keretet később újra feltöltik. 2018 októberében az erről szóló javaslat vitájában dr. Filvig Géza, akkori ellenzéki képviselő azzal a módosító javaslattal állt elő: a keretet a tervezettnél is nagyobb mértékben megemelve, az időseknek juttatandó összeg 3000 forintra emeléséhez teremtsenek fedezetet.
A javaslatot a képviselőtestület egy tartózkodás mellett, 11 igen szavazattal meg is szavazta, így az év decemberében már háromezer forintot vitt házhoz a postás.

A 2019 októberében tartott helyhatósági választások kampányában dr. Filvig Géza, akkori polgármesterjelölt egy, az idősebb korosztályt megszólító választási rendezvényen jelentette be: megválasztása esetén

A SZÉPKORÚAKNAK SZÁNT ÖSSZEGET TOVÁBB EMELVE, MÁR ÖTEZER FORINTOT JUTTATNAK MAJD AZ IDŐS EMBEREKNEK.

Az ígéretet betartotta a választáson nagy többséget szerzett Fidesz-KDNP – KJE képviselők többségével vezetett önkormányzat, így már a választások után, karácsonykor, majd húsvétkor, legutóbb 2020 karácsonyán is, a továbbemelt összeget kapták meg a 65 évnél idősebb kalocsaiak.


Így lesz ez idén húsvét közeledtével is: a posta átvette a kifizetésre szánt összeget az önkormányzattól, és a következő közel két hétben valamennyi érintetthez eljuttatja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés