2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Visszaadták a Hunyadi utcát a forgalomnak – Határidő előtt elkészült az ivóvíz főnyomócső és más közművek cseréje

Visszaadták a Hunyadi utcát a forgalomnak – Határidő előtt elkészült az ivóvíz főnyomócső és más közművek cseréje
Illés György Cinó  |  2021. 03. 22., 11:27

A koronavírus-járvány talán egyetlen kedvező hatása, hogy a miatta bevezetett korlátozó intézkedések, az iskolák, óvodák jelenléti nevelő munkájának szüneteltetése nyomán töredékére csökkent a belváros forgalma. E nélkül elképesztő fejetlenség alakulhatott volna ki a reggeli csúcs idején, amikor a Kossuth Lajos és Szent István utak közti átkötő szakasz után a Hunyadi utcát is lezárták. Így azonban a tumultuózus jelenetek elmaradtak, az útszakaszt pedig már vissza is kapták a közlekedők. A téren vízvezeték-, gáz-, szennyvízcsatorna-kiváltást is végeznek. Az ezekből a Hunyadi utcát érintő, március 10-én kezdődött munkálatokat tíznaposra tervezték, de a kivitelezőnek már a határidő előtt egy-két nappal sikerült befejeznie.

Amint már öt nappal az újabb útlezárás előtt hírt adtunk, a Szentháromság tér átépítésének újabb szakaszához érve a víz főnyomócső cseréjére is sor kerül, ezért a munkálatok idejére megszűnt az átjárás a Kossuth Lajos és a Hunyadi János utca között.
A tíznaposra tervezett lezárás alatt elvégezték a már igen időszerű közműcserét.


Forrás: Kalocsa TV


Aki a hétvégén járt-kelt a városban, már tapasztalhatta, hogy a Hunyadi János utcát már vissza is adták a forgalomnak. Erről dr. Filvig Géza polgármester ma reggel így számolt be közéleti közösségi médiás felületén:

Örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy a Hunyadi utca bevezető szakaszánál a munkálatok határidő előtt elkészültek, így néhány napja újra megnyitották a forgalmat ezen a szakaszon.”A polgármester egyúttal köszönetét nyilvánította a közlekedők türelméért, a lakók megértő hozzáállásáért.


A Szentháromság tér átépítésének következő szakasza a projekt befejezéséhez a kormányzat által a tavaly év végén született döntéssel nyújtott 2,1 milliárd forintos állami támogatásból valósul meg.
A Kossuth Lajos utca és a Szent István király út – a főutca – közti összekötő szakasz február elseje és július 31. közötti időszakra tervezett lezárását január végén jelentették be, és azt az önkormányzat és a beruházó érsekség között január 13-án  köttetett szerződés értelmében csak a szovjet katonasírok áthelyezése engedélyeztetésének csúszása késleltetheti.

A munkálatok megkezdése kapcsán az önkormányzat sajtóközleményt adott ki, a munkálatok teljes útzár mellett történő megkezdéséről mi is beszámoltunk, és azzal kapcsolatban dr. Filvig Géza polgármester interjút is adott portálunknak.

A mostani munkálatok során a Barokk Kávéház bejáratától a Katona István-ház felé néhány méterre előkerült a valamikor ’80-as években elbontott és betemetett egykori óvóhelylejáró, amint arról a közműcsere kapcsán íródott cikkünkben beszámoltunk.

Korábban, az útburkolat bontásakor pedig az vált világossá, hogy a múlt század eleji városközpont-rekonstrukció során kiépített, a múlt század ’80-as éveiig fönnmaradt, sárga keramittéglás útburkolat alatt – tehát már jó száz éve is kiváltásra ítélve – macskaköves útborítás volt kialakítva, amely útalapként a mostani munkákig fönnmaradt.
Arról, hogy a most elbontott macskakő – azaz bazalt kiskocka út építőkő – anyagot a tulajdonos város hol fogja fölhasználni, egyelőre nincs döntés.


Forrás: Kalocsa TV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK