2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

20 csapat húzott a Sárkányhajó Kupán – Baján marad a vándorserleg

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 05. 31., 18:54

A szombatitól szebb időt kívánni sem lehetett volna az ötödik Sárkányhajó Kupa felnőtt versenynapjára: koradélután már alulról súrolta a hőmérő higanyszála a 30 fokot. Az időjárás mellett a kupa hangulata is hibátlan volt, a jókedvű csapatok fej-fej melletti küzdelmekben, de végig sportszerű versenyzéssel döntöttek a vándorserleg sorsáról.

Az idei 20 csapatos mezőny délelőtt 9 órakor a FIT WORLD – Vöröskereszt-Mentők összecsapással kezdte meg a hosszú, de pörgős napot. Tíz futam után dőlt el, hogy mely együttesek jutottak egyből a következő körbe. Ezt követően az első kör vesztesei reményfutamokban húztak egymás ellen, amelyekből a legjobb időeredményt elért hat csapat léphetett tovább.

A második fordulóba jutott 16 egységnek még egyszer bizonyítania kellett gyorsaságát, így alakult ki a legjobb nyolcas mezőnye, akik a négyes döntőbe jutásért hadakoztak egymással. A legjobb négy közé a győztesek, vagyis az Aerobikák, a tavalyi harmadik helyezett KSE, a tavalyi ezüstérmes FIT WORLD, és a címvédő Speed Dragon Baja jutott tovább.

Ezután sorsolással döntöttek arról, hogy a legjobb négyben ki ki ellen evez a továbbiakban. A két győztes csapat a döntőbe jutott, míg a két vesztes a harmadik helyért evezhetett.

Így alakult ki a bronzfutam párosítása, vagyis az Aerobikák–FIT WORLD párharc. A futam a folyadékveszteség pótlásáról is gondoskodó Aerobikák kerültek ki győztesen, akik egyébként üde színfontjai voltak a húszcsapatos mezőnynek.

A döntőben a KSE kalocsai legénysége húzta a Speed Dragon Baja erőskezű profi egysége ellen. A vándorkupa nagy csatában, végül akárcsak tavaly, úgy idén is a bajaiakhoz került.

A nap végi eredményhirdetésen Mezey Gabriella ifjúsági referens és Greksa Zsófia ifjúsági polgármester adták át az okleveleket és érmeket, majd Mezey Gabriella egy bejelentést is tett, miszerint jövőre amatőr és profi kategóriában is meghirdetik a felnőttek versenyét.

Bár a pontos nevezési feltételekről még nem szólt a referens, de várhatóan e szabályozással visszakerülhet Kalocsára az újabb egy évig Baján időző vándorserleg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés