2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Eredményes versenyévadot zártak

Tamás Ferenc  |  2016. 01. 18., 11:20

Január 15-én, pénteken este a hagyományos helyszínen, a Belvárosi tagiskola étkezdéjében tartotta a Kalocsai SE evezős szakosztálya évértékelő vacsoraestjét, ahol a 2015-ös versenyévad gazdag eredménysora került terítékre.

A megjelenteket Németh Zoltán, a szakosztály nagy elhivatottsággal dolgozó, ízig-vérig munkamániás edzője köszöntötte, aki időrendi sorrendben, részletekre kiterjedő alapossággal ismertette és értékelte tanítványai éves eredménysorát. Többek között a Budapest Bajnokság, a szegedi Országos Bajnokság, a mohácsi Duna Kupa, a nemzetközi Tisza Kupa, és nem utolsó sorban a velencei Diákolimpia fináléjának dicséretes kalocsai győzelmeit, érmeit, emlékezetes futamait.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Így, a 2015-ös versenyévadban közel egy tucat szövetségi versenyen ültek hajóba a Kalocsai SE evezősei, ahol 63 magyar bajnoki pontot értek el, amivel

a KSE legeredményesebb szakosztálya is az evezősök nagy családja lett

az előző évi sikerek alapján. Mindez

13 magyar bajnoki helyezéssel párosult

– 3 első, 3 második, 1 harmadik, 4 negyedik, 2 hatodik –, amellyel előkelő helyet vívtak ki maguknak az ország evezős klubjai rangsorában, és nem utolsó sorban közülük négy fő,

Ferencz Panna, Bocskor Tamás, Szalai Szilárd, Szalai Andor, korosztályos válogatott kerettagok is lettek.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Szakosztályunk legjobbjait aztán a Magyar Evezős Szövetség január 8-i, díjátadó gáláján is jutalmazták, ahova hat versenyzőnk is meghívót kapott, edzőjükkel Németh Zoltánnal karöltve. Az éves összteljesítményük alapján a Sport XXI. sz. Mini Kupa lányok mezőnyében a 11 éves korcsoportban Romsics Lili, a 12 éveseknél Ferencz Panna egyaránt az első helyen végzett, míg László Kíra a 14 évesek korosztályában lett összesítésben harmadik. 

Rajtuk kívül nemzetközi megmérettetésen is volt jeles kalocsai eredmény. Az Olimpiai Reménységek Versenyén a serdülők korcsoportjában, a kormányos négyes hajóegységben 

első helyezést ért el magyar színekben a KSE-Szolnok közös egysége:

Papp Tícián, Pásztor Tamás (Szolnok), Bocskor Tamás, Szalai Szilárd és a kormányos Szalai Andor. Válogatott hajóegységünket a Kalocsa vezetőedzője Németh Zoltán készítette fel a viadalra.

Az edzői értékelés után aztán a versenyzők szülei meglepetés ajándékkal kedveskedtek a szakvezetőnek, ő pedig külön is megköszönte a támogatóknak – közöttük Szalai Józsefnek és Kocsis Imrének a versenyévad során nyújtott számtalan segítségadását.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Az évértékelőt megtisztelte jelenlétével dr. Bálint József Miklós Kalocsa város polgármestere is, aki megköszönte a szakosztályi meghívást, egyben köszönetét fejezte ki a versenyzőknek a helytállásukért, a szülőknek, akik támogatták gyermekeik versenyeztetését, valamint az edzőnek, a szakosztályban és az egyesületnél dolgozó vezetőknek a munkáját. Tőle, Kőszegi Ferenc, a KSE elnöke vette át a szót.
Számokkal alátámasztva méltatta az evezősök 2015. évi kiemelkedő eredménysorát, amivel a legtöbb magyar bajnoki pontot gyűjtötték az egyesület szakosztályai közül. Ezt követően kitért az evezősök éves gazdálkodásának számszaki mutatóira is, többek között hangot adva annak, hogy végre tisztességes költségvetésből gazdálkodhatott a szakosztály a versenyévad során.

Aztán – szintén a hagyományok jegyében –, hangulatos vacsoraesttel zárult evezőseink évértékelője, ahol fehérasztal mellett koccintottak a közösen elért sikerekre, az emlékezetesen nagy versenyek páratlan eredménysorára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés