2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Eredményes versenyévadot zártak

Tamás Ferenc  |  2016. 01. 18., 11:20

Január 15-én, pénteken este a hagyományos helyszínen, a Belvárosi tagiskola étkezdéjében tartotta a Kalocsai SE evezős szakosztálya évértékelő vacsoraestjét, ahol a 2015-ös versenyévad gazdag eredménysora került terítékre.

A megjelenteket Németh Zoltán, a szakosztály nagy elhivatottsággal dolgozó, ízig-vérig munkamániás edzője köszöntötte, aki időrendi sorrendben, részletekre kiterjedő alapossággal ismertette és értékelte tanítványai éves eredménysorát. Többek között a Budapest Bajnokság, a szegedi Országos Bajnokság, a mohácsi Duna Kupa, a nemzetközi Tisza Kupa, és nem utolsó sorban a velencei Diákolimpia fináléjának dicséretes kalocsai győzelmeit, érmeit, emlékezetes futamait.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Így, a 2015-ös versenyévadban közel egy tucat szövetségi versenyen ültek hajóba a Kalocsai SE evezősei, ahol 63 magyar bajnoki pontot értek el, amivel

a KSE legeredményesebb szakosztálya is az evezősök nagy családja lett

az előző évi sikerek alapján. Mindez

13 magyar bajnoki helyezéssel párosult

– 3 első, 3 második, 1 harmadik, 4 negyedik, 2 hatodik –, amellyel előkelő helyet vívtak ki maguknak az ország evezős klubjai rangsorában, és nem utolsó sorban közülük négy fő,

Ferencz Panna, Bocskor Tamás, Szalai Szilárd, Szalai Andor, korosztályos válogatott kerettagok is lettek.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Szakosztályunk legjobbjait aztán a Magyar Evezős Szövetség január 8-i, díjátadó gáláján is jutalmazták, ahova hat versenyzőnk is meghívót kapott, edzőjükkel Németh Zoltánnal karöltve. Az éves összteljesítményük alapján a Sport XXI. sz. Mini Kupa lányok mezőnyében a 11 éves korcsoportban Romsics Lili, a 12 éveseknél Ferencz Panna egyaránt az első helyen végzett, míg László Kíra a 14 évesek korosztályában lett összesítésben harmadik. 

Rajtuk kívül nemzetközi megmérettetésen is volt jeles kalocsai eredmény. Az Olimpiai Reménységek Versenyén a serdülők korcsoportjában, a kormányos négyes hajóegységben 

első helyezést ért el magyar színekben a KSE-Szolnok közös egysége:

Papp Tícián, Pásztor Tamás (Szolnok), Bocskor Tamás, Szalai Szilárd és a kormányos Szalai Andor. Válogatott hajóegységünket a Kalocsa vezetőedzője Németh Zoltán készítette fel a viadalra.

Az edzői értékelés után aztán a versenyzők szülei meglepetés ajándékkal kedveskedtek a szakvezetőnek, ő pedig külön is megköszönte a támogatóknak – közöttük Szalai Józsefnek és Kocsis Imrének a versenyévad során nyújtott számtalan segítségadását.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Az évértékelőt megtisztelte jelenlétével dr. Bálint József Miklós Kalocsa város polgármestere is, aki megköszönte a szakosztályi meghívást, egyben köszönetét fejezte ki a versenyzőknek a helytállásukért, a szülőknek, akik támogatták gyermekeik versenyeztetését, valamint az edzőnek, a szakosztályban és az egyesületnél dolgozó vezetőknek a munkáját. Tőle, Kőszegi Ferenc, a KSE elnöke vette át a szót.
Számokkal alátámasztva méltatta az evezősök 2015. évi kiemelkedő eredménysorát, amivel a legtöbb magyar bajnoki pontot gyűjtötték az egyesület szakosztályai közül. Ezt követően kitért az evezősök éves gazdálkodásának számszaki mutatóira is, többek között hangot adva annak, hogy végre tisztességes költségvetésből gazdálkodhatott a szakosztály a versenyévad során.

Aztán – szintén a hagyományok jegyében –, hangulatos vacsoraesttel zárult evezőseink évértékelője, ahol fehérasztal mellett koccintottak a közösen elért sikerekre, az emlékezetesen nagy versenyek páratlan eredménysorára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés