2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Eredményes versenyévadot zártak

Tamás Ferenc  |  2016. 01. 18., 11:20

Január 15-én, pénteken este a hagyományos helyszínen, a Belvárosi tagiskola étkezdéjében tartotta a Kalocsai SE evezős szakosztálya évértékelő vacsoraestjét, ahol a 2015-ös versenyévad gazdag eredménysora került terítékre.

A megjelenteket Németh Zoltán, a szakosztály nagy elhivatottsággal dolgozó, ízig-vérig munkamániás edzője köszöntötte, aki időrendi sorrendben, részletekre kiterjedő alapossággal ismertette és értékelte tanítványai éves eredménysorát. Többek között a Budapest Bajnokság, a szegedi Országos Bajnokság, a mohácsi Duna Kupa, a nemzetközi Tisza Kupa, és nem utolsó sorban a velencei Diákolimpia fináléjának dicséretes kalocsai győzelmeit, érmeit, emlékezetes futamait.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Így, a 2015-ös versenyévadban közel egy tucat szövetségi versenyen ültek hajóba a Kalocsai SE evezősei, ahol 63 magyar bajnoki pontot értek el, amivel

a KSE legeredményesebb szakosztálya is az evezősök nagy családja lett

az előző évi sikerek alapján. Mindez

13 magyar bajnoki helyezéssel párosult

– 3 első, 3 második, 1 harmadik, 4 negyedik, 2 hatodik –, amellyel előkelő helyet vívtak ki maguknak az ország evezős klubjai rangsorában, és nem utolsó sorban közülük négy fő,

Ferencz Panna, Bocskor Tamás, Szalai Szilárd, Szalai Andor, korosztályos válogatott kerettagok is lettek.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Szakosztályunk legjobbjait aztán a Magyar Evezős Szövetség január 8-i, díjátadó gáláján is jutalmazták, ahova hat versenyzőnk is meghívót kapott, edzőjükkel Németh Zoltánnal karöltve. Az éves összteljesítményük alapján a Sport XXI. sz. Mini Kupa lányok mezőnyében a 11 éves korcsoportban Romsics Lili, a 12 éveseknél Ferencz Panna egyaránt az első helyen végzett, míg László Kíra a 14 évesek korosztályában lett összesítésben harmadik. 

Rajtuk kívül nemzetközi megmérettetésen is volt jeles kalocsai eredmény. Az Olimpiai Reménységek Versenyén a serdülők korcsoportjában, a kormányos négyes hajóegységben 

első helyezést ért el magyar színekben a KSE-Szolnok közös egysége:

Papp Tícián, Pásztor Tamás (Szolnok), Bocskor Tamás, Szalai Szilárd és a kormányos Szalai Andor. Válogatott hajóegységünket a Kalocsa vezetőedzője Németh Zoltán készítette fel a viadalra.

Az edzői értékelés után aztán a versenyzők szülei meglepetés ajándékkal kedveskedtek a szakvezetőnek, ő pedig külön is megköszönte a támogatóknak – közöttük Szalai Józsefnek és Kocsis Imrének a versenyévad során nyújtott számtalan segítségadását.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Az évértékelőt megtisztelte jelenlétével dr. Bálint József Miklós Kalocsa város polgármestere is, aki megköszönte a szakosztályi meghívást, egyben köszönetét fejezte ki a versenyzőknek a helytállásukért, a szülőknek, akik támogatták gyermekeik versenyeztetését, valamint az edzőnek, a szakosztályban és az egyesületnél dolgozó vezetőknek a munkáját. Tőle, Kőszegi Ferenc, a KSE elnöke vette át a szót.
Számokkal alátámasztva méltatta az evezősök 2015. évi kiemelkedő eredménysorát, amivel a legtöbb magyar bajnoki pontot gyűjtötték az egyesület szakosztályai közül. Ezt követően kitért az evezősök éves gazdálkodásának számszaki mutatóira is, többek között hangot adva annak, hogy végre tisztességes költségvetésből gazdálkodhatott a szakosztály a versenyévad során.

Aztán – szintén a hagyományok jegyében –, hangulatos vacsoraesttel zárult evezőseink évértékelője, ahol fehérasztal mellett koccintottak a közösen elért sikerekre, az emlékezetesen nagy versenyek páratlan eredménysorára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK