2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai Duna Kupa – Közel másfél évtized után rendezett újra versenyt a KSE

Kalocsai Duna Kupa – Közel másfél évtized után rendezett újra versenyt a KSE
Tamás Ferenc  |  2017. 08. 22., 18:43

Augusztus 17-én, csütörtökön délelőtt pezsdület lett úrrá a kalocsai kompkikötő környékén, ahol sportoló evezős fiatalok, hajószállító trélerek, a felállított sátrak és a népes érdeklődő hozzátartozók forgatagában igazi bábeli zűrzavar uralkodott. A Kalocsai Sport Egyesület Evezős Szakosztálya ugyanis hosszú idő után ismét versenyt rendezett, amelyet Kalocsai Duna Kupa néven jegyeztek a szövetség versenynaptárában.

Az európai folyamóriás, kalocsainak tekinthető Meszesi-Duna szakaszán a folyó 1516–1517 folyamkilométere között tűzte ki a versenypályát a rendező, ahol az 1000 méteres távon versengett egymással a viadalra jelentkező kilenc egyesület utánpótlása.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A résztvevő klubok a következők: Bajai Spartacus Sport Club, Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., Ferencvárosi Evezős Club, Palics Evezős Klub, Mohácsi Torna Egylet, Tisza Evezős Egylet, Külker Evezős Klub Óbuda és a házigazda rendező Kalocsai Sport Egyesület fiataljai.

Mivel előfutamok nem voltak, így minden futam döntőnek számított, ahol több mint harminc futamban osztottak érmeket a dobogósoknak. A kiírás szerint a legtöbb pontot szerző egyesület elnyerte a Kalocsa Kupa díszes trófeát, amely a mieink kiváló teljesítményének, de a „létszámfölénynek”, így a pontszerző helyeinek köszönhetően Kalocsán maradt. Ugyanis több olyan futam is volt, ahol túlnyomó többségben kalocsai hajók küzdöttek.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai SE színeiben huszonöt versenyző ült hajóba, ők a következők: Farkas Dorina, Ferencz Panna, Kellner Fanni, Kunsági Virág, László Kíra, Romsics Lili, Takács Nikolett, Tamás Abigél, Althammer István, Balogh Csaba, Bocskor Tamás, Csamangó Richárd, Gadanecz Ákos, Jelensity Marcell, Lázár Dániel, Markó Tibor, Szalai Andor, Szalai Szilárd, Szalontai Patrik, Szalontai Zalán, Szilágyi Ervin, Szilágyi Márk, Tóth Péter, Turai Péter, Vörös Balázs.
Edző: Németh Zoltán.

A számtalan futam, az ott elért I–VI. pontszerző helyeken célba ért kalocsai versenyzők felsorolása és méltatása, terjedelmében is meghaladná e tudósítás kereteit, ha pedig a szerző kiemelne néhány nevet – László Kíra, Takács Niki, Ferencz Panna, a Szalai testvérek stb. – méltatlan lenne a többiek eredményének nevesítése hiányában. Egy azonban biztos: a nyertes ezen a jeles napon mindenképpen a Kalocsai Sport Egyesület Evezős Szakosztálya volt, amely emlékezetes és színvonalas versenyt rendezett itt nálunk „Meszesen” – amiért köszönet mindenkinek, akit illet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK