2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai Duna Kupa – Közel másfél évtized után rendezett újra versenyt a KSE

Kalocsai Duna Kupa – Közel másfél évtized után rendezett újra versenyt a KSE
Tamás Ferenc  |  2017. 08. 22., 18:43

Augusztus 17-én, csütörtökön délelőtt pezsdület lett úrrá a kalocsai kompkikötő környékén, ahol sportoló evezős fiatalok, hajószállító trélerek, a felállított sátrak és a népes érdeklődő hozzátartozók forgatagában igazi bábeli zűrzavar uralkodott. A Kalocsai Sport Egyesület Evezős Szakosztálya ugyanis hosszú idő után ismét versenyt rendezett, amelyet Kalocsai Duna Kupa néven jegyeztek a szövetség versenynaptárában.

Az európai folyamóriás, kalocsainak tekinthető Meszesi-Duna szakaszán a folyó 1516–1517 folyamkilométere között tűzte ki a versenypályát a rendező, ahol az 1000 méteres távon versengett egymással a viadalra jelentkező kilenc egyesület utánpótlása.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A résztvevő klubok a következők: Bajai Spartacus Sport Club, Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., Ferencvárosi Evezős Club, Palics Evezős Klub, Mohácsi Torna Egylet, Tisza Evezős Egylet, Külker Evezős Klub Óbuda és a házigazda rendező Kalocsai Sport Egyesület fiataljai.

Mivel előfutamok nem voltak, így minden futam döntőnek számított, ahol több mint harminc futamban osztottak érmeket a dobogósoknak. A kiírás szerint a legtöbb pontot szerző egyesület elnyerte a Kalocsa Kupa díszes trófeát, amely a mieink kiváló teljesítményének, de a „létszámfölénynek”, így a pontszerző helyeinek köszönhetően Kalocsán maradt. Ugyanis több olyan futam is volt, ahol túlnyomó többségben kalocsai hajók küzdöttek.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai SE színeiben huszonöt versenyző ült hajóba, ők a következők: Farkas Dorina, Ferencz Panna, Kellner Fanni, Kunsági Virág, László Kíra, Romsics Lili, Takács Nikolett, Tamás Abigél, Althammer István, Balogh Csaba, Bocskor Tamás, Csamangó Richárd, Gadanecz Ákos, Jelensity Marcell, Lázár Dániel, Markó Tibor, Szalai Andor, Szalai Szilárd, Szalontai Patrik, Szalontai Zalán, Szilágyi Ervin, Szilágyi Márk, Tóth Péter, Turai Péter, Vörös Balázs.
Edző: Németh Zoltán.

A számtalan futam, az ott elért I–VI. pontszerző helyeken célba ért kalocsai versenyzők felsorolása és méltatása, terjedelmében is meghaladná e tudósítás kereteit, ha pedig a szerző kiemelne néhány nevet – László Kíra, Takács Niki, Ferencz Panna, a Szalai testvérek stb. – méltatlan lenne a többiek eredményének nevesítése hiányában. Egy azonban biztos: a nyertes ezen a jeles napon mindenképpen a Kalocsai Sport Egyesület Evezős Szakosztálya volt, amely emlékezetes és színvonalas versenyt rendezett itt nálunk „Meszesen” – amiért köszönet mindenkinek, akit illet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei