2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Megtartották ez évi báljukat a kalocsai evezősök – A hőskor képviselői és baráti egyesületek képviselői is ott voltak a Kék Dunában

Illés György Cinó  |  2023. 11. 14., 10:12

November 4-én, szombaton este tartotta a Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület (KEVE) az idei, immár hagyományos bálját, miután az egykori KSE evezős szakosztály 1981-es megalakulásának 40. évfordulójára, 2021 novemberében első alkalommal rendezték meg azt.

A kalocsai evezés hőskorának sportolói is szép számmal megjelentek a Kék Duna Vendéglőben tartott bálon, amely nagy találkozások lehetőségét hozta el újra számukra egymással és az egykori evezős szakosztály alapító edzőjével, Tihanyi Péterrel, aki Németh Zoltán edző (+ rendezvényszervező, karbantartó, gondnok, sofőr, szakács, mindenes…) megnyitó gondolatait követően rövid köszöntőt is mondott, akárcsak a vendég egyesületek vezetői és az egyesület elnöke.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A viszontlátás örömét élhették meg a közbeeső evezős nemzedékek is, a mai versenyzőgeneráció és hozzátartozóik számára pedig egy remek mulatság volt a bál, amellett közösségépítő együttlét úgy a csapaton belül, mint az egyesület támogatóival, illetve az egyesület vezetőségével. Az utóbbiak nevében Viczay Endre egyesületi elnök szólt a megjelentekhez, kívánva sportolóinknak további szép sikereket.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A bálon részt vett több baráti klub – a Ferencvárosi Evezős Club Bp. (FEC), a Palicsi Evezős Klub és a Mohácsi Torna Egylet (MTE) Evezős szakosztálya –, de jöttek evezős sportolók az MTK-ból és Szolnoki Tisza Evezős Egylettől is. Előbbiek közül Herkules János, a FEC elnöke és a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) elnökségi tagja, Hangya-Szabó András, a palicsi klub korábbi elnöke és Matheisz József mohácsi klubvezető köszönte meg a meghívást, és bíztatta további eredményes versenyzésre a vendéglátó sporttársakat, méltatva a kalocsai evezősök háza táján folyó munkát, illetve beszámolva a hazai evezős élet aktualitásairól.
A házigazda, Németh Zoltán köszöntőjét és Herkules János beszédének egy részét az alábbi videónk segítségével is meghallgathatják.A bál által mindemellett az egyesület kasszája is gyarapodott. Amint Németh Zoltántól, alias Lapáttól megtudtuk, az est bevételét az egyesület a kalocsai evezős sportolók versenyeztetésére és eszközbeszerzésre fogja fordítani.

Az est folyamán mindvégig a kalocsai evezés történetét végigkísérő fotósorozatot vetítettek, több mint ezer képpel. A svédasztalos vacsora után táncmulatság következett a hajnali kifulladásig, ami állóképességi sportág művelői esetében elég lassan jön el…
Hogy napkeltéig elérjék a holtpontot, jól belehúztak – most lapát nélkül, szárazon –a táncparketten, amihez DJ. Simi szolgáltatta a zenét.


 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-12-01 10:07:09
Nagy izgalommal készülnek a keceli Flora Virágfesztivál és a kapcsolódó, immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Fazekas Kiállítás szervezői a hétvégén tartandó nagyrendezvényre, hiszen három év alatt talán a biciklizésből is ki lehet esni. Azt remélik, a közönség is hasonló várakozással tekint a visszatérő, ma nyíló fesztiválra.
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 04., 15:38
Az eset azért különösen kegyetlen, mert majdnem meghiúsította az első közös gyertyagyújtást. Még >>>
2023. 12. 04., 12:53

A Bagossy Brothers Company elhozta az idei tél egyik legszebb dalát!

A ‘Hull a Hó’ című szerzemény felidézi a régmúlt téli képét, amikor térdig érő hóban sétáltunk, a szánkók éjjel is siklottak a domboldalakon, a forralt bor és a fenyőillat sem hiányzott egyetlen családból sem. Még >>>
2023. 12. 04., 12:08
„Minél tovább hisz a gyermek a csodában, annál jobb” – Dr. Vekerdy Tamás szerint. Úgy gondolta, hogy a gyermek egyszer magától is rájön arra, hogy a Mikulás helyett a szülők, nagyszülők csempészik a cipőcskékbe az ajándékokat. Ennek ellenére a gyermekek szeretnek hinni a csodákban és erre szükségük is van. Még >>>
2023. 12. 04., 09:28
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2023. 12. 03., 14:15
Alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze. Még >>>
2023. 12. 03., 10:07
A harmadik nap feladványa a cikkben! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK