2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Ulmer Schachtel, Vízicsibék, Titánok a diákversenyek győztesei

Ulmer Schachtel, Vízicsibék, Titánok a diákversenyek győztesei
Tamás Ferenc  |  2022. 05. 23., 08:03

Május 20-21-én, ismét megtelt pezsdülettel a Vajas-csatorna belvárosi szakasza a Kubikus park mentén, sőt már a csütörtöki edzésnapon sárkányhajók korbácsolták városunk folyószakaszának vízét.

A Kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat rendezvényére idén harminchat csapat nevezett, sőt a program szerint a pénteki napon a diákversenyek idejére a szervezők a kalocsai sportegyesületeket hírverő bemutatkozásra invitálták, azaz a fiataloknak „sportágválasztó” programokat terveztek. Sajnos a klubok, az egyesületek és a szakosztályok nem éltek a lehetőséggel, hiszen csupán a Németh Zoltán edzette kalocsai evezősök tartottak bemutatót a Vajas-csatorna versenyszakaszán.

A küzdelmek már reggel 9 órától az általános iskolák 5–6. osztályos csapatainak futamaival indultak, ahol hat hajóegység mérettette meg magát. Az időfutamok után a párosítások és időeredmények alapján lettek besorolva, majd az elődöntők és a döntők következtek. A hajókban 20 fő versenyző ült be, plusz az ütemet adó dobos.

Képgaléria megtekintése (62 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az 5–6. osztályok versenyének dobogósai a következők:

1. Ulmer Schachtel (Kertvárosi Tagiskola)

2. Tejesköcsögök

3. Tengeri Malacok

Őket követték a 7–8. osztályok csapatainak a versenyei, ahol tíz hajóegység mérte össze tudását. Itt is 20 fős együttesek vetélkedtek egymással, akik már nagyobb elánnal, intenzívebben korbácsolták evezőikkel a Vajas vízét.

A 7–8. osztályosok érmesei a következők:

1. Vízicsibék (Kertvárosi Tagiskola)

2. Gézengúzok

3. Vizek királyai

Az ebédidő után a középiskolák csapatai szálltak hajókba, akik mintegy kettőszázan vetélkedtek egymással. A partszakaszon helyet foglaló szimpatizánsok és szurkolók már reggel óta élénk buzdítással kísérték a résztvevők viadalát, amely a középiskolák futamaira jól hallhatóan felerősödött.

A középiskolák legjobbjai a következők:

1. Titánok (gimnázium)

2. Vízicsibék

3. Zyzz Company

A három korosztály versengése mintegy 12 órán át tartott, hiszen valahol este 7–8 óra között hirdettek eredményt a középiskoláknál. Aki ott volt és tevékeny részese lehetett a viadalnak, az bizonyára maradandó élményekkel gazdagodott, amit az ideális környezet és az égiek jóvoltából megrendelt verőfényes napsütés csak fokozott.

Képgaléria megtekintése (62 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Köszönet a támogatók széles táborának, akik a főszervező GYIÖK munkáját segítették és támogatták. Ők a következők: Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. Parkgondozó részlege, Gerillakertész Egyesület Kalocsa, Paks SE, a kalocsai iskolák igazgatói, tanárai és diáksegítői.

A hangulattal tehát ezúttal sem volt semmi baj, szerencsére a járvány szülte korábbi pánikot mára már mindenki elfelejtette, köszönhetően a hétvége felszabadult versengésének, a programok színes kavalkádjának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK