2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ulmer Schachtel, Vízicsibék, Titánok a diákversenyek győztesei

Ulmer Schachtel, Vízicsibék, Titánok a diákversenyek győztesei
Tamás Ferenc  |  2022. 05. 23., 08:03

Május 20-21-én, ismét megtelt pezsdülettel a Vajas-csatorna belvárosi szakasza a Kubikus park mentén, sőt már a csütörtöki edzésnapon sárkányhajók korbácsolták városunk folyószakaszának vízét.

A Kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat rendezvényére idén harminchat csapat nevezett, sőt a program szerint a pénteki napon a diákversenyek idejére a szervezők a kalocsai sportegyesületeket hírverő bemutatkozásra invitálták, azaz a fiataloknak „sportágválasztó” programokat terveztek. Sajnos a klubok, az egyesületek és a szakosztályok nem éltek a lehetőséggel, hiszen csupán a Németh Zoltán edzette kalocsai evezősök tartottak bemutatót a Vajas-csatorna versenyszakaszán.

A küzdelmek már reggel 9 órától az általános iskolák 5–6. osztályos csapatainak futamaival indultak, ahol hat hajóegység mérettette meg magát. Az időfutamok után a párosítások és időeredmények alapján lettek besorolva, majd az elődöntők és a döntők következtek. A hajókban 20 fő versenyző ült be, plusz az ütemet adó dobos.

Képgaléria megtekintése (62 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az 5–6. osztályok versenyének dobogósai a következők:

1. Ulmer Schachtel (Kertvárosi Tagiskola)

2. Tejesköcsögök

3. Tengeri Malacok

Őket követték a 7–8. osztályok csapatainak a versenyei, ahol tíz hajóegység mérte össze tudását. Itt is 20 fős együttesek vetélkedtek egymással, akik már nagyobb elánnal, intenzívebben korbácsolták evezőikkel a Vajas vízét.

A 7–8. osztályosok érmesei a következők:

1. Vízicsibék (Kertvárosi Tagiskola)

2. Gézengúzok

3. Vizek királyai

Az ebédidő után a középiskolák csapatai szálltak hajókba, akik mintegy kettőszázan vetélkedtek egymással. A partszakaszon helyet foglaló szimpatizánsok és szurkolók már reggel óta élénk buzdítással kísérték a résztvevők viadalát, amely a középiskolák futamaira jól hallhatóan felerősödött.

A középiskolák legjobbjai a következők:

1. Titánok (gimnázium)

2. Vízicsibék

3. Zyzz Company

A három korosztály versengése mintegy 12 órán át tartott, hiszen valahol este 7–8 óra között hirdettek eredményt a középiskoláknál. Aki ott volt és tevékeny részese lehetett a viadalnak, az bizonyára maradandó élményekkel gazdagodott, amit az ideális környezet és az égiek jóvoltából megrendelt verőfényes napsütés csak fokozott.

Képgaléria megtekintése (62 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Köszönet a támogatók széles táborának, akik a főszervező GYIÖK munkáját segítették és támogatták. Ők a következők: Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. Parkgondozó részlege, Gerillakertész Egyesület Kalocsa, Paks SE, a kalocsai iskolák igazgatói, tanárai és diáksegítői.

A hangulattal tehát ezúttal sem volt semmi baj, szerencsére a járvány szülte korábbi pánikot mára már mindenki elfelejtette, köszönhetően a hétvége felszabadult versengésének, a programok színes kavalkádjának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK