2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán pózolt a nevelőapját szívtájékon szúró „igazságosztó” – Magához tért a sértett, de továbbra is mesterséges kómában tartják

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 18., 09:06

Továbbra is az életéért küzdenek annak az egyik fajszi cégnél dolgozó, 47 éves sükösdi férfinek, akit élettársa 15 éves fia szúrt szívtájékon június 9-én, 19 órakor a sértett otthonában. Időközben egyre több információ jutott birtokunkba, és a látszatra békés természetű, de bejegyzései alapján az agresszivitástól, rasszizmustól sem távol álló, letartóztatásban lévő gyanúsított facebook oldalát is megtaláltuk. A kalocsai Negyvennyolcasok terén lévő szoborcsoport központi alakján pózoló fiú a facebook profilját a neve után zárójelbe tett „Az igazságosztó” néven jegyzi. A büntetőeljárás jelenlegi állása szerint viszont számára érkezik el az igazság pillanata.

"Vagyok, aki vagyok, az is maradok/Ez a véremben van, tudod ilyenek a nagyok/Családom szent, ha szidod oda kapok/Amíg egy számot írsz, én egy albumot kirakok…" – áll „Az igazságosztó” bejegyzései között.


Forrás: facebook

Mint megtudtuk, a fiú vérszerinti apja hamarosan szabadul a börtönből, ezért a 47 éves sértett édesanyja arra kérte az élettársat, hogy az asszony a további problémák elkerülése érdekében hagyja el a fia házát.

A szívtájékon szúrt sértett életéért továbbra is küzdenek az orvosok.

Információnk szerint a férfi rövid időre megához tért, de olyan felzaklatott állapotba került, hogy jobbnak látták, ha továbbra is mesterséges kómában tartják.

Mint korábban beszámoltunk róla, a férfi élettársának 15 éves fia azon szólalkozott össze a vele közös háztartásban élő nevelőapjával, hogy az egy kiskutyát vitt haza, de erről vele nem egyeztetett. A régóta tartó családi konfliktus ilyenfajta végkimenetele megdöbbentette a fiú édesanyját és a szomszédokat, de még a sokat látott rendőrök is értetlenül állnak az eset előtt. Sükösdön példa nélküli, hogy egy ilyen, éppen csak a büntethetőségi életkori határt átlépő fiatalt a legsúlyosabb bűncselekmények egyikével gyanúsítanak.

Az életveszélyes állapotban kórházba szállított férfi a tetthelyen 27 percig feküdt eszméletlenül, amíg a mentőszolgálat megérkezett, sok vért veszített, jelenleg mesterséges kómában tartják.
bővebben ...

Az Országos Rendőr-főkapitányság által működtetett police.hu tájékoztatása szerint „A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 15 éves fiú ellen.


Forrás: facebook

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal 2019. június 9-én 19 óra körül sükösdi otthonukban – előzetes szóváltást követően – szívtájékon szúrta édesanyja élettársát, egy 47 éves férfit.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalkorút a rendőrök elfogták és előállították. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Az eset körülményeit a megyei nyomozók vizsgálják.”

Mint megtudtuk, a 47 éves férfi és a nála fiatalabb élettársa Sükösdről naponta, az egyik fajszi céghez jár dolgozni. A férfi több mint 10 éve, élettársa, az őt megszúró fiú anyja két éve dolgozik a cégnél, mindketten megbecsült tagjai a kollektívának. Az asszony az eset óta nem dolgozott, e hét elején vette fel a munkát. A fiával nem tudott találkozni, de megnyugtatták, hogy nem felnőtt korú „kemény” bűnözőkkel van összezárva.

A fiatalkorú gyanúsítottról. „Az igazságosztóról” utoljára június 4-én, az áradó Duna partján készült fotó, ezzel módosította Facebook profilját.

A deviáns, agresszióba, rasszizmusba hajló bejegyzések arra utalnak, hogy azokat egy bizonytalan értékrendű, fenyegető, erőszakra hajlamos, életkora következtében is formálódó személyiség írta, aki ezzel akar kitűnni, felhívni magára a figyelmet.

A családot ismerők szerint a kiskutya befogadása csak apropója volt annak, hogy szóváltásba keveredjen a fiú és nevelőapja. Azt azonban nehezen tudják elképzelni, hogy a szúrás nem hirtelen felindulásból, hanem előre kitervelten történt. Ugyanakkor olyan hírek is vannak, hogy a fiú nem csak szívtájékon szúrta a férfit, hanem közben a kést oldal irányba elmozdította. Talán ennek következménye, hogy a sértett egyik karja a bénulás jegyeit mutatja.


Forrás: facebook

Egyik forrásunk szerint az életveszélyes állapotban kórházba szállított férfi a tetthelyen 27 percig feküdt eszméletlenül, amíg a mentőszolgálat megérkezett, sok vért veszített.

Amennyiben a sértett nem éli túl a támadást, a bűncselekmény minősítése megváltozik. Életveszélyt okozó testi sértésről halált okozó testi sértésre módosul a gyanúsítás, amiért ha a jelenleg 15 éves fiút elítélik, bizonyosan súlyos börtönéveket tölt a fiatalkorúak börtönében, Tökölön.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés