2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb csúcs automata gépet helyeztek üzembe a fajszi Pata József Gépipari Kft.-nél

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 11., 16:13

Teljesen automatizált, csúcstechnológiát képviselő, több tízmillió forint értékű alkatrész- továbbító, úgynevezett transzfer berendezést helyeztek üzembe szerdán Fajszon, a térségben a tisztán magyar családi tulajdonban álló vállalkozások között egyedül álló méretű és színvonalú Pata József Gépipari Kft.-nél. Az eseményen Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó engedett bepillantást az autóipari karosszéria elemek gyártására szakosodott cég életébe.

Az 1998 óta működő, 1993-ban társasággá alakult cég 2011-ben birokba vett új gyártelepén évről-évre szinte gombamód szaporodnak a méretüket tekintve is tekintélyes üzemcsarnokok, közösségi épületek. Ezek között kisgép csarnok, progresszív présüzem, nagygépes présüzem, robothegesztő csarnok, daruzott „ZANI” csarnok és a most üzembe helyezett transzfer technológiát befogadó csarnok is reprezentálja a bővülő termékportfóliót és az egyre növekvő megrendelői igényeket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ott jártunkkor a készülő konferencia épületet és szerszámraktár csarnokot is megtekinthettük. Ám igazi, még a tulajdonosoknak is izgalmat okozó pillanatokat az új transzfer berendezés indulásakor élhettünk át. A mérnökök, technikusok, egyéb szakemberek látható elégedettséggel nyugtázták a csúcs gép működését.

Az eseményen Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó kereskedelmi igazgató fogadta portálunkat, és mint elhangzott: arra törekszenek, hogy a lehető leghatékonyabban végezzék mind a termelési, mind a vállalatirányítási feladatokat. Ugyan szerényen elhallgatták, de ezt a hatékonyságot nem csak a telephely rendszeres bővítése és az alkalmazottak számának növekedése, de a központi iroda falán elhelyezett oklevelek, elismerések száma is bizonyítja. Felsorolni is sok, de a cég az innovatív beruházások elismeréseként, eddig egyedül álló módon, nyolc alkalommal nyerte el a Magyar Suzuki Zrt. től - az „Év beszállítója” megtisztelő címet, de a legjelentősebb partner két alkalommal a „Minőségi Díjat” is a Pata József Gépipari Kft.-nek ítélte.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A patika tisztaságú, rendezett, a gondozott zöldfelületekkel is a komfort érzetét sugárzó telephely egyes csarnokaiba belépve, még a cikázó robotfejeket, a katonás sorokba rendezett kész, szállításra váró alkatrészeket látva is döbbenetes számokkal szembesültünk. Két és fél hektáron több mint 6500 négyzetméter gyártóterület, akár 1200 tonna présteljesítmény, 58 présgép, 4 automatizált robothegesztő, évi 24 millió kötőelem, a Dunához közeli társaság által eddig legyártott alkatrészekkel szinte a legnagyobb folyónkat lehetne elrekeszteni.

Az is elhangzott, a Fajszon gyártott termékek egyik záloga az ISO/TS minőségbiztosítási rendszer, hogy a működő berendezések és a további fejlesztések, a humán erőforrást is beleértve, a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK