2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb csúcs automata gépet helyeztek üzembe a fajszi Pata József Gépipari Kft.-nél

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 11., 16:13

Teljesen automatizált, csúcstechnológiát képviselő, több tízmillió forint értékű alkatrész- továbbító, úgynevezett transzfer berendezést helyeztek üzembe szerdán Fajszon, a térségben a tisztán magyar családi tulajdonban álló vállalkozások között egyedül álló méretű és színvonalú Pata József Gépipari Kft.-nél. Az eseményen Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó engedett bepillantást az autóipari karosszéria elemek gyártására szakosodott cég életébe.

Az 1998 óta működő, 1993-ban társasággá alakult cég 2011-ben birokba vett új gyártelepén évről-évre szinte gombamód szaporodnak a méretüket tekintve is tekintélyes üzemcsarnokok, közösségi épületek. Ezek között kisgép csarnok, progresszív présüzem, nagygépes présüzem, robothegesztő csarnok, daruzott „ZANI” csarnok és a most üzembe helyezett transzfer technológiát befogadó csarnok is reprezentálja a bővülő termékportfóliót és az egyre növekvő megrendelői igényeket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ott jártunkkor a készülő konferencia épületet és szerszámraktár csarnokot is megtekinthettük. Ám igazi, még a tulajdonosoknak is izgalmat okozó pillanatokat az új transzfer berendezés indulásakor élhettünk át. A mérnökök, technikusok, egyéb szakemberek látható elégedettséggel nyugtázták a csúcs gép működését.

Az eseményen Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó kereskedelmi igazgató fogadta portálunkat, és mint elhangzott: arra törekszenek, hogy a lehető leghatékonyabban végezzék mind a termelési, mind a vállalatirányítási feladatokat. Ugyan szerényen elhallgatták, de ezt a hatékonyságot nem csak a telephely rendszeres bővítése és az alkalmazottak számának növekedése, de a központi iroda falán elhelyezett oklevelek, elismerések száma is bizonyítja. Felsorolni is sok, de a cég az innovatív beruházások elismeréseként, eddig egyedül álló módon, nyolc alkalommal nyerte el a Magyar Suzuki Zrt. től - az „Év beszállítója” megtisztelő címet, de a legjelentősebb partner két alkalommal a „Minőségi Díjat” is a Pata József Gépipari Kft.-nek ítélte.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A patika tisztaságú, rendezett, a gondozott zöldfelületekkel is a komfort érzetét sugárzó telephely egyes csarnokaiba belépve, még a cikázó robotfejeket, a katonás sorokba rendezett kész, szállításra váró alkatrészeket látva is döbbenetes számokkal szembesültünk. Két és fél hektáron több mint 6500 négyzetméter gyártóterület, akár 1200 tonna présteljesítmény, 58 présgép, 4 automatizált robothegesztő, évi 24 millió kötőelem, a Dunához közeli társaság által eddig legyártott alkatrészekkel szinte a legnagyobb folyónkat lehetne elrekeszteni.

Az is elhangzott, a Fajszon gyártott termékek egyik záloga az ISO/TS minőségbiztosítási rendszer, hogy a működő berendezések és a további fejlesztések, a humán erőforrást is beleértve, a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés