2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb csúcs automata gépet helyeztek üzembe a fajszi Pata József Gépipari Kft.-nél

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 11., 16:13

Teljesen automatizált, csúcstechnológiát képviselő, több tízmillió forint értékű alkatrész- továbbító, úgynevezett transzfer berendezést helyeztek üzembe szerdán Fajszon, a térségben a tisztán magyar családi tulajdonban álló vállalkozások között egyedül álló méretű és színvonalú Pata József Gépipari Kft.-nél. Az eseményen Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó engedett bepillantást az autóipari karosszéria elemek gyártására szakosodott cég életébe.

Az 1998 óta működő, 1993-ban társasággá alakult cég 2011-ben birokba vett új gyártelepén évről-évre szinte gombamód szaporodnak a méretüket tekintve is tekintélyes üzemcsarnokok, közösségi épületek. Ezek között kisgép csarnok, progresszív présüzem, nagygépes présüzem, robothegesztő csarnok, daruzott „ZANI” csarnok és a most üzembe helyezett transzfer technológiát befogadó csarnok is reprezentálja a bővülő termékportfóliót és az egyre növekvő megrendelői igényeket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ott jártunkkor a készülő konferencia épületet és szerszámraktár csarnokot is megtekinthettük. Ám igazi, még a tulajdonosoknak is izgalmat okozó pillanatokat az új transzfer berendezés indulásakor élhettünk át. A mérnökök, technikusok, egyéb szakemberek látható elégedettséggel nyugtázták a csúcs gép működését.

Az eseményen Pata József és lánya, dr. Pata Ildikó kereskedelmi igazgató fogadta portálunkat, és mint elhangzott: arra törekszenek, hogy a lehető leghatékonyabban végezzék mind a termelési, mind a vállalatirányítási feladatokat. Ugyan szerényen elhallgatták, de ezt a hatékonyságot nem csak a telephely rendszeres bővítése és az alkalmazottak számának növekedése, de a központi iroda falán elhelyezett oklevelek, elismerések száma is bizonyítja. Felsorolni is sok, de a cég az innovatív beruházások elismeréseként, eddig egyedül álló módon, nyolc alkalommal nyerte el a Magyar Suzuki Zrt. től - az „Év beszállítója” megtisztelő címet, de a legjelentősebb partner két alkalommal a „Minőségi Díjat” is a Pata József Gépipari Kft.-nek ítélte.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A patika tisztaságú, rendezett, a gondozott zöldfelületekkel is a komfort érzetét sugárzó telephely egyes csarnokaiba belépve, még a cikázó robotfejeket, a katonás sorokba rendezett kész, szállításra váró alkatrészeket látva is döbbenetes számokkal szembesültünk. Két és fél hektáron több mint 6500 négyzetméter gyártóterület, akár 1200 tonna présteljesítmény, 58 présgép, 4 automatizált robothegesztő, évi 24 millió kötőelem, a Dunához közeli társaság által eddig legyártott alkatrészekkel szinte a legnagyobb folyónkat lehetne elrekeszteni.

Az is elhangzott, a Fajszon gyártott termékek egyik záloga az ISO/TS minőségbiztosítási rendszer, hogy a működő berendezések és a további fejlesztések, a humán erőforrást is beleértve, a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés