2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Kék Madár június 5-én rak fészket a Városi Színházban – A koncert kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható

Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 13., 08:47

Komolyzene, jazz, színművészet, jótékonyság. Ezekkel a szavakkal foglalták össze a szervezők a XXIX. Kék Madár Fesztivál egynapos rendezvénykínálatát a közösségi médiában tett bejegyzésükben. A nagyszabású programot a koronavírus- járvány miatt idén is egy napba sűrítették, de a változatosságra törekedve állították össze. A Kék Madárnak június 5-én, 18 órától a kalocsai Városi Színház ad fészket.

Idén is színes, igényes plakát hirdeti a XXIX. Kék Madár Fesztivált. A fellépők sorát böngészve számos ismert művész neve fémjelzi: a magas művészi színvonal és a kulturált szórakozás idén is garantált.


Üröm az örömben, hogy sajnos hiába a részleges nyitás, a koronavírus-járvány lassú lecsengése közepette betartandó óvintézkedések még mindig jelentősen átírják a szokásos, a korábbi 27 alkalommal három napon át tartó programot.
Ám még így is örülhetünk, hiszen februárban még az is kérdéses volt: ugyan személyes jelenlét mellett megtarthatók lesznek-e az egy produkciók.

Megtartjuk a fesztivált, ami a június 5-i, élő koncerttel jóval személyesebb lesz, mint a tavalyi. Az esten ezúttal is a barátaim, művésztársaim lépnek fel; többségük már korábban is vendége volt a rendezvénynek. A programban a klasszikus zene mellett más műfajok is helyet kapnak. A XXIX. Kék Madár Fesztiválon színpadra lép például Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművész, akik közösen, lányukkal muzsikálnak majd. Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművésztől Bach darabot hallhatunk, a színészek közül Máté Gábor és Mácsai Pál Esterházyt és Örkényt adnak elő. Lukács Miklós ismét a cimbalommuzsikájával varázsol el bennünket. Az est folyamán fellép még Dés László zeneszerző, előadóművész is, akivel duettezni fogok. Emellett önálló műsorszámom is lesz a koncerten.” – tájékoztatta portálunkat Lakatos György fagott művész, a Kék Madár Fesztivál atyja, egyben főszervezője.


Mint elhangzott, a műsort az Amina Musicea Kamarazenekar G. Horváth László vezényletével kíséri végig. Az egész estét betöltő programot a fellépő művészekkel való beszélgetések teszik még színesebbé.

A részletekről szólva Lakatos György kifejtette:

A belvárosban két pavilont állítunk fel. Az egyikben ajándékokat, kitűzőket árulunk, hogy ezzel is gyarapítsuk a bevételeinket. A kínálatban például lesz hajtogatott és kötött kék madár is. Az esti programra a jegyeket 4000 forintért, csak a helyszínen lehet majd megvásárolni. Fontos tudnivaló, hogy a járványügyi előírásoknak megfelelően kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be a színházterembe, és foglalhatnak helyet a nézőtéren. Ugyan a fesztivál online közvetítése idén elmarad, hiszen lehetőség van a személyes a részvételre, de a koncert valószínűleg már másnap, teljes egészében visszanézhető lesz a YouTube-on, és természetesen a Kalocsa TV is műsorára tűzi majd.” Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei