2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Anna and the Barbies és a Budapest Bár is Kalocsára jön - Ezt már tudjuk a XXX. Kalocsai Paprikafesztiválról

2019. 03. 23., 11:36

Bár felmerült, hogy a harmadik ikszre való tekintettel, esetleg háromnaposra bővítik az idén a programot a szervezők, a fesztivál hivatalos közösségi oldalán megjelent frissítés szerint két nap, ami biztos: szeptember 13. és 14. Illetve a program húzónevei – merthogy ők már biztosan jönnek Kalocsára!

Az utóbbi években kifejezetten jó irányba indult headlinerek tekintetében a város kiemelt eseményére a fesztivált szervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK). Ennek tavaly szemmel látható eredménye volt, amikor is már a pénteki Sugarloaf-koncerten is mutatós tömeg tombolt az Érsekkerti szabadtéri színpadon Muri Enikőnek és bandájának, ami másnap a csillagos égig überelt a délutáni gyermekműsorral Halász Judit közönsége, majd a rendezvényt záró The Biebers, Puskás Petivel az élen. Ekkora a néző- és a küzdőtér minden négyzetmétere zsúfolásig telt, a házigazdák legnagyobb örömére.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató és csapata bízik abban, hogy az idei kínálattal is elégedett lesz a nagyérdemű. A pénteki estét ugyanis nem kisebb név, mint

Pásztor Anna és csapata, az Anna & The Barbies indítja útjára, amelyet másnap a méltán kedvelt Budapest bár formáció zár majd.

Természetesen a legkisebb „fesztiválarcokról” sem feledkezett meg a KKKK, őket pénteken a Hahó együttes, szombaton pedig a 100 Folk Celsius szórakoztatja majd, akik a gyermeknóták műfajában ugyanolyan halhatatlannak számítanak, mint a tavaly – méltán – óriási tömeget, és három generációt a színpadhoz csábított Halász Judit.

Fotó: KALOhírek archív

A fesztivál rendezvénykínálatáról egyelőre keveset tudni, azonban a napokban nyilvánossá vált az is, hogy a Dr. Nagy István agrárminiszter lesz az esemény fővédnöke, aki egyben vállalta az ünnepség protokolláris megnyitását is.

Erről a tárcavezető a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyén tett látogatása alkalmával nyilatkozott, amikor is a fűszerpaprikát termelő és feldolgozó ágazatok képviselőivel tartott szakmai megbeszélést a hungarikummá vált piros arany jövőjéről. A megbeszélést záró sajtótájékoztatón a miniszter jelezte, hogy a Paprikafesztiválra biztosan visszatér Kalocsára, és kilátásba helyezte, hogy akkor ismét, hasonló keretek között folytatná az eszmecserét az ágazati képviselőkkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés