2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a Kék Madár Fesztivál rajzpályázatának díjait – Több mint másfélszer annyi beteg gyermeket támogatnak, mint tavaly

Illés György Cinó  |  2024. 06. 16., 17:54

A Kék Madár Fesztivál szombati napjának délelőttje hagyományosan a gyerekeké. A sétálóutcai MVM színpadon a Boridalok Trió adott interaktív gyermekkoncertet, miközben népi játékokból berendezett mini vidámpark várta a kicsiket. Nem csoda, hogy igazi fesztiváli pezsgés töltötte meg a sétálóutcát – erről van egy kis videónk is a cikk alatt! A koncert után átadták a kitűző-gyermekrajzpályázat díjait – ebben két tinédzser influenszer, Laura és Norman is közreműködött –, és kihirdették a Kék Madár Alapítvány kuratóriumának az idén benyújtott támogatási pályázatok kérdésében hozott döntésének főszámait.

A tavalyi év kiemelkedő eredménnyel zárult, így mintegy kilenc millió forintot tudtak a beteg gyermekeket nevelő családok anyagi támogatására fordítani.

Ennek köszönhetően jelentősen növelni tudták a támogatott pályázatok számát is, de erre a pályázók magas számára való tekintettel szükség is volt.

EBBEN AZ ÉVBEN 75 PÁLYÁZAT NYERT KEDVEZŐ ELBÍRÁLÁST.

Ez a tavalyi 45 támogatott pályázatnak közel másfélszerese.

A fesztivál immár harmadik éve „kitűzős rendszerben” működik, vagyis jegy és bérletárusítás helyett kitűzők és más kékmadaras ajándéktárgyak árusításából és pénzadományokból gyűjt bevételt az alapítvány. A kitűzőkön a kapcsolódó gyermekrajzpályázat nyertes rajzai láthatóak, idén külön díjazva a paksi és a kalocsai oldalról érkezett pályaműveket, ugyanis a hónap elején megnyílt Duna-híd a „túloldaliak” számára is elérhető közelbe hozta városunkat, így ezt a fesztivált is.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Kitűző-gyermekrajzpályázat a Duna két partján!

A Vicai Hallás- és Látásközpont támogatásával megvalósult rajzpályázat kalocsai és paksi győzteseinek díjait az ifjúság kérésére meghívott youtuber-influenszer testvérpár, Laura és Norman adta át, akik ezen kívül árverési felajánlásaikkal is hozzájárultak az adománygyűjtés sikeréhez, és az arcképükkel díszített kitűzőket is készítettek – ezeket a díjátadó után nagy érdeklődés mellett dedikálták is, és szelfik tucatjaihoz álltak rendelkezésre.

PAKSRóL BŐSZ DORKA, KALOCSÁRÓL BOHNER ZOÉ NYERTE EL A FŐDÍJAT, ÍGY A KITŰZŐKÖN AZ Ő RAJZAIK SZEREPELNEK.

A kalocsai második helyezettnek a fesztiváligazgató, Lakatos György, a paksinak Madura Tünde szervező adta át a díját, a Balaton Könyvesbolt utalványát.

KALOCSÁN LÉNÁRD LARINA, PAKSON TÓTH KAMILLA LETT A MÁSODIK HELYEZETT.

A harmadik helyezettek a fesztivál főszponzora felajánlásából az MVM-díjat Laurától és Normantól vehették át.

A PAKSI HARMADIK HELYEZETT ULBERT LUJZA, A KALOCSAI KOLOMPÁR PETRONELLA LETT.

A Tesco különdíját Heindrich Attila, a Tesco igazgatója adta át.

A KÉT TESCO KÜLÖNDÍJAS: PAKSRÓL NÉMETH LIZA, KALOCSÁRÓL PEDIG KŐNIG CSANÁD.

Végül ahogyan ígértük, alább látható a hangulat átadására szolgáló videó. Ennél többet: a helyszínen!
Néhány „papírt” hozzanak a kitűzős kasszákba és/vagy az adománygyűjtő urnába, mert amint megtudtuk, ma délelőtt még jócskán hiányzott a rekordhoz, idén se jusson kevesebb a beteg gyerekeknek!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK