2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Az eleje és a vége már megvan – „Keretes” a XXV. Kék Madár Fesztivál

2017. 03. 08., 18:16

Nem sokat tudni a XXV. Kék Madár Fesztiválról, de az biztos, hogy június 9-től 11-ig tartják meg, és az is, hogy a forgatag törzsközönségének minden bizonnyal lesz egy kis déjá vu érzése. Na és az is, hogy a fesztiváligazgató Lakatos György édesapjának régi álma válik valóra.

A tavaly Kalocsa díszpolgárává vált fesztiválszervező-fagottművész mozgalmas napokat tudhat maga előtt és mögött egyaránt, amelyekbe a doktori munkájának írása és megannyi fellépés mellett nem mellesleg az idén negyed évszázados jubileumát ünneplő Kék Madár Fesztivál programjának összeállítása bele kell, hogy férjen.

Ő persze köztudottan bírja a strapát, az is előfordul, hogy egy-egy teendővel kicsit megcsúszik egy időben közelebbi feladat javára, de előbb-utóbb mindennel utoléri magát. Ezt ígérte akkor is, amikor előzetes megbeszélés alapján felkerestük, hogy az idei fesztivállal kapcsolatos fejlemények és előkészületi munkálatok állapota felől érdeklődjünk.

A nosztalgia jegyében ígérte a fesztiválindító eseményt Lakatos. Idén lesz ugyanis pontosan huszonöt esztendeje annak, hogy Nagy Péter Liszt-díjas magyar zongoraművésszel és az ő fagottjátékával kezdetét vette az első Kék Madár Fesztivál, eljött tehát a ráadás ideje.


Forrás: KALOhírek archív


A nyitány tehát biztosan fagott-zongora koncert lesz,

amelyhez egy olyan kiállítás társul majd, amely részben átfogja a korábbi másfél évtized eseményeit, és részint emléket is állít mindazon kiemelkedő művészeknek, akik részesei voltak annak, hogy ez a fesztivál évek óta az ország egyik legrangosabb kulturális eseményei között jegyzett forgataggá nőtte ki magát.

Az is biztos, hogy a Veszprémi Kabóca Bábszínház társulata vállalt – minden bizonnyal izgalmasnak ígérkező – gyermekműsort a szombati napra,

de sem más színházi produkció, sem rock-koncert nincsen még lekötve, ismerte be töredelmesen Lakatos György.

Megsúgta viszont, hogy

Nagy Feróval és a Beatricével, a Bikini együttessel és Zoránnal is tárgyal,

mint lehetséges fellépővel, frissebb és konkrétabb fejleményeket viszont március 16-i, csütörtöki kalocsai vendégszereplésére ígért.

Ekkor ugyanis zeneakadémiai növendékeivel az oldalán „Korai Kék Madárra” várja a helyi iskolásokat – az idén harmadszorra.

Mi garantáltan ott leszünk, szaván fogjuk, és érdeklődünk majd!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK