2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az eleje és a vége már megvan – „Keretes” a XXV. Kék Madár Fesztivál

2017. 03. 08., 18:16

Nem sokat tudni a XXV. Kék Madár Fesztiválról, de az biztos, hogy június 9-től 11-ig tartják meg, és az is, hogy a forgatag törzsközönségének minden bizonnyal lesz egy kis déjá vu érzése. Na és az is, hogy a fesztiváligazgató Lakatos György édesapjának régi álma válik valóra.

A tavaly Kalocsa díszpolgárává vált fesztiválszervező-fagottművész mozgalmas napokat tudhat maga előtt és mögött egyaránt, amelyekbe a doktori munkájának írása és megannyi fellépés mellett nem mellesleg az idén negyed évszázados jubileumát ünneplő Kék Madár Fesztivál programjának összeállítása bele kell, hogy férjen.

Ő persze köztudottan bírja a strapát, az is előfordul, hogy egy-egy teendővel kicsit megcsúszik egy időben közelebbi feladat javára, de előbb-utóbb mindennel utoléri magát. Ezt ígérte akkor is, amikor előzetes megbeszélés alapján felkerestük, hogy az idei fesztivállal kapcsolatos fejlemények és előkészületi munkálatok állapota felől érdeklődjünk.

A nosztalgia jegyében ígérte a fesztiválindító eseményt Lakatos. Idén lesz ugyanis pontosan huszonöt esztendeje annak, hogy Nagy Péter Liszt-díjas magyar zongoraművésszel és az ő fagottjátékával kezdetét vette az első Kék Madár Fesztivál, eljött tehát a ráadás ideje.


Forrás: KALOhírek archív


A nyitány tehát biztosan fagott-zongora koncert lesz,

amelyhez egy olyan kiállítás társul majd, amely részben átfogja a korábbi másfél évtized eseményeit, és részint emléket is állít mindazon kiemelkedő művészeknek, akik részesei voltak annak, hogy ez a fesztivál évek óta az ország egyik legrangosabb kulturális eseményei között jegyzett forgataggá nőtte ki magát.

Az is biztos, hogy a Veszprémi Kabóca Bábszínház társulata vállalt – minden bizonnyal izgalmasnak ígérkező – gyermekműsort a szombati napra,

de sem más színházi produkció, sem rock-koncert nincsen még lekötve, ismerte be töredelmesen Lakatos György.

Megsúgta viszont, hogy

Nagy Feróval és a Beatricével, a Bikini együttessel és Zoránnal is tárgyal,

mint lehetséges fellépővel, frissebb és konkrétabb fejleményeket viszont március 16-i, csütörtöki kalocsai vendégszereplésére ígért.

Ekkor ugyanis zeneakadémiai növendékeivel az oldalán „Korai Kék Madárra” várja a helyi iskolásokat – az idén harmadszorra.

Mi garantáltan ott leszünk, szaván fogjuk, és érdeklődünk majd!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés