2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ez Zene! – Világ- és népzenei minifesztivál lesz Kalocsán

Helyszín: Érsekkerti szabadtéri színpad
Dátum: 2021. augusztus 20., péntek 17:00
Ez Zene! – Világ- és népzenei minifesztivál lesz Kalocsán

A Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft, azaz a TDM szervezet 2020-ban pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma Előadó-művészeti többlettámogatások pályázatára. Ennek nyomán kerül megrendezésre ez a kétnapos minifesztivál, amely a Kultúrpart Egyesület által tömörített művészeti közösség közreműködésével valósul meg az Érsekkerti Szabadtéri Színpadon a 2021. évi Államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan, augusztus 20-án, pénteken, illetve augusztus 21-én szombaton.

A program az Ez zene! címet kapta, hiszen a cél az, hogy komolyabb kulturális értéket képviselő, színvonalas népzenei és világzenei produkciók és előadók mutatkozhassanak be a kalocsai és Kalocsa-környéki közönségnek. Emellett fellépési lehetőséget kívánnak adni a szervezők olyan zenekaroknak, amelyek tevékenységének középpontjában a magyar népi muzsika megújulása, valamint az igényes világzene, a folklór és a popkultúra ötvözése, egyfajta magasabb dimenzióba helyezése áll. Ezért a nap folyamán a hang és fénytechnikával felszerelt színpadon bemutatkozási lehetőséget adnak népzenei és világzenei irányzatokban szárnyaikat bontogató fiatal együtteseknek is.

A program kellemes esti koncertélményt ígér, amely kora estétől késő estig kezdő és többszörösen díjazott, már elismert népzenei-világzenei produkciókkal kényezteti majd a kultúrára éhes közönséget.

A Szabadtéri Színpadon fellépnek:

Augusztus 20-án, pénteken
délután öt órától a Kalocsai Fiúk cigány népzenei produkcióval,
hat órától a Zsikó Zenekar népzenei műsorral mutatkozik be,
az est fénypontjaként pedig este nyolctól Herczku Ágnes és a Banda fellépése teszi föl a napra a koronát. A Liszt-díjas Herczku Ágnes és zenekara Kárpát-medencei és Balkáni folkórt hoz majd el Kalocsára magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokkal fűszerezve.

Herczku Ági és a Banda
Forrás: Urbán Ádam / Fotó


Augusztus 21-én, szombaton
kicsit jazz-es, kicsit más és mégis hasonló zenékkel készülnek lázba hozni az erre fogékony közönséget.
Este hat órától Ágoston Béla és Barátai által szállított vidám zenei csemegével hangolódhatnak,
hét órától a rendkívül tehetséges és nagyon fiatal zenészekből álló Sarjú Banda húzza majd, mondhatjuk, a „talpalávalót”, ugyanis egy kis táncházat is tartanak majd a produkciójuk zárásaképpen.
Végül, de nem utolsó sorban Kiss Ferenc „hangépítész” által életre hívott világzenei formációval, Novák Péter és az Etnofon kicsit rockosabb, modernebb folklórt, ugyanakkor más ismert dalokat is felvonultató koncertjét élvezhetjük majd este nyolc órától.

A SZERVEZŐK – A TDM SZERVEZET ÉS A KULTÚRPART EGYESÜLET – SZERETETTEL VÁRNAK MINDEN ZENEKEDVELŐT AZ ÉRSEKKERTBEN TARTANDÓ MINIFESZTIVÁLRA, AMELYRE A BELÉPÉS INGYENES!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK