2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a Kék Madár Fesztivál programja! – Húzónevek: Dés, Bikini, Sissi, Haydn, Mozart, Beethoven, debütál a Kék Madár Fesztiválkórus!

Itt a Kék Madár Fesztivál programja! – Húzónevek: Dés, Bikini, Sissi, Haydn, Mozart, Beethoven, debütál a Kék Madár Fesztiválkórus!
Illés György Cinó  |  2022. 05. 05., 15:44

A kalocsai fagottművész, városunk díszpolgára a múlt héten tanítványaival közösen adott koncertet a Kamarateremben. A jövő hónap elején tartandó Kék Madár Fesztivál műsoráról ott faggattuk a fesztiváligazgatót.

A múlt szerdai fagott gáláról önálló cikkben is írtunk. A koncert után a fesztiváligazgató fagottművészt a június első teljes hetében tartandó fesztivál programjáról is megkérdeztük.
Megtudtuk: a két komolyzenei nagykoncertet a Szent István király templomban tartják majd, ezeken és a színházi rendezvényeken kívül minden más program a Sétálóutcában felállítandó nagyszínpadon lesz.

A NULLADIK NAPON, CSÜTÖRTÖKÖN A JAZZ MUZSIKÁÉ LESZ A FŐSZEREP.

Négy dzsessz együttes

  • a Minárcsik Együttes
  • a Voice Drops
  • a Finucci Brothers és
  • a Special Zone

áll majd közönség elé a Sétálóutcában felállított nagyszínpadon.

Június 10-én, pénteken tartják a fesztivál hivatalos nyitórendezvényét a Kiállítóteremben, szokás szerint kiállítás-megnyitóval egybekötve.

EZÚTTAL KALOCSA HÍRES FESTŐJÉNEK, RÖKK KÁROLYNAK A KÉPEIBŐL KÉSZÜL IDŐSZAKI TÁRLAT.

Hagyományosan a fesztiválmegnyitó ingyenes volt, a többi programra kellett csak jegyet, bérletet váltani.
Most ez megváltozott:

A FESZTIVÁL MINDEN PROGRAMJA INGYENESEN LÁTOGATHATÓ, A TÁMOGATÁSUNKAT ADOMÁNYOZÁSSAL ÉS KÉKMADARAS FESZIVÁLI KITŰZŐK VÁSÁRLÁSÁVAL JUTTATHATJUK EL A BETEG GYEREKEKHEZ.

A kiállítás megnyitó ünnepsége után klasszikus koncertet hallhat a közönség a Szent István király – egykori Jezsuita – templomban, ahol

MOZART, HAYDN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI CSENDÜLNEK FÖL.

Idén beteljesedik a fesztiváligazgató többéves ígérete, ugyanis

ESTE A KÉK MADÁR FESZTIVÁLKÓRUS LÉP FÖL A SÉTÁLÓUTCÁBAN.

A Fesztiválkórust az egykori Ének-Zenei Általános Iskola volt tanulói alkotják, és előképe az a közös éneklés, amelyet a legutóbbi, élőben megtartott Kék Madár fesztivál keretében tartottak meg.

Szombat délelőtt az Eszterlánc Színház ad gyerekműsort.

Este
a Sissi című darabot mutatja be a színház, Gubik Ágnes főszereplésével.
Utána

AZ AZNAPI PROGRAMOT DÉS LÁSZLÓ ÉS BARÁTAINAK KONCERTJE ZÁRJA.

Vasárnap délelőtt a Söndörgő Együttes ad koncertet, akik már nem először színesítik a fesztivál programját, és hozzák el a délszláv népzene pergő ritmusait, a Vijcsics Együttes hagyományait folytatva.

DÉLUTÁN A BIKINI EGYÜTTES AD MAJD KONCERTET A SÉTÁLÓUTCÁBAN.

ESTE HÉTKOR BEETHOVEN IX. SZIMFÓNIÁJA HANGZIK MAJD EL

a Jezsuita templomban, debreceni, miskolci és budapesti zenekarok tagjainak közreműködésével.

A RENDKÍVÜL TARTALMAS, A KÉT ÉV UTÁNI VISSZATÉRÉSHEZ MÉLTÓ PROGRAMHOZ JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

… És ne feledjék:

Cseppenként telik meg a tenger

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK