2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a Kék Madár Fesztivál programja! – Húzónevek: Dés, Bikini, Sissi, Haydn, Mozart, Beethoven, debütál a Kék Madár Fesztiválkórus!

Itt a Kék Madár Fesztivál programja! – Húzónevek: Dés, Bikini, Sissi, Haydn, Mozart, Beethoven, debütál a Kék Madár Fesztiválkórus!
Illés György Cinó  |  2022. 05. 05., 15:44

A kalocsai fagottművész, városunk díszpolgára a múlt héten tanítványaival közösen adott koncertet a Kamarateremben. A jövő hónap elején tartandó Kék Madár Fesztivál műsoráról ott faggattuk a fesztiváligazgatót.

A múlt szerdai fagott gáláról önálló cikkben is írtunk. A koncert után a fesztiváligazgató fagottművészt a június első teljes hetében tartandó fesztivál programjáról is megkérdeztük.
Megtudtuk: a két komolyzenei nagykoncertet a Szent István király templomban tartják majd, ezeken és a színházi rendezvényeken kívül minden más program a Sétálóutcában felállítandó nagyszínpadon lesz.

A NULLADIK NAPON, CSÜTÖRTÖKÖN A JAZZ MUZSIKÁÉ LESZ A FŐSZEREP.

Négy dzsessz együttes

  • a Minárcsik Együttes
  • a Voice Drops
  • a Finucci Brothers és
  • a Special Zone

áll majd közönség elé a Sétálóutcában felállított nagyszínpadon.

Június 10-én, pénteken tartják a fesztivál hivatalos nyitórendezvényét a Kiállítóteremben, szokás szerint kiállítás-megnyitóval egybekötve.

EZÚTTAL KALOCSA HÍRES FESTŐJÉNEK, RÖKK KÁROLYNAK A KÉPEIBŐL KÉSZÜL IDŐSZAKI TÁRLAT.

Hagyományosan a fesztiválmegnyitó ingyenes volt, a többi programra kellett csak jegyet, bérletet váltani.
Most ez megváltozott:

A FESZTIVÁL MINDEN PROGRAMJA INGYENESEN LÁTOGATHATÓ, A TÁMOGATÁSUNKAT ADOMÁNYOZÁSSAL ÉS KÉKMADARAS FESZIVÁLI KITŰZŐK VÁSÁRLÁSÁVAL JUTTATHATJUK EL A BETEG GYEREKEKHEZ.

A kiállítás megnyitó ünnepsége után klasszikus koncertet hallhat a közönség a Szent István király – egykori Jezsuita – templomban, ahol

MOZART, HAYDN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI CSENDÜLNEK FÖL.

Idén beteljesedik a fesztiváligazgató többéves ígérete, ugyanis

ESTE A KÉK MADÁR FESZTIVÁLKÓRUS LÉP FÖL A SÉTÁLÓUTCÁBAN.

A Fesztiválkórust az egykori Ének-Zenei Általános Iskola volt tanulói alkotják, és előképe az a közös éneklés, amelyet a legutóbbi, élőben megtartott Kék Madár fesztivál keretében tartottak meg.

Szombat délelőtt az Eszterlánc Színház ad gyerekműsort.

Este
a Sissi című darabot mutatja be a színház, Gubik Ágnes főszereplésével.
Utána

AZ AZNAPI PROGRAMOT DÉS LÁSZLÓ ÉS BARÁTAINAK KONCERTJE ZÁRJA.

Vasárnap délelőtt a Söndörgő Együttes ad koncertet, akik már nem először színesítik a fesztivál programját, és hozzák el a délszláv népzene pergő ritmusait, a Vijcsics Együttes hagyományait folytatva.

DÉLUTÁN A BIKINI EGYÜTTES AD MAJD KONCERTET A SÉTÁLÓUTCÁBAN.

ESTE HÉTKOR BEETHOVEN IX. SZIMFÓNIÁJA HANGZIK MAJD EL

a Jezsuita templomban, debreceni, miskolci és budapesti zenekarok tagjainak közreműködésével.

A RENDKÍVÜL TARTALMAS, A KÉT ÉV UTÁNI VISSZATÉRÉSHEZ MÉLTÓ PROGRAMHOZ JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

… És ne feledjék:

Cseppenként telik meg a tenger

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK