2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

„Jó hold kelt föl!” – Az Edda Művek volt a fesztiválszínpad szombati sztárföllépője

Illés György Cinó  |  2022. 09. 14., 09:10

A XXXI. „Csíplek Kalocsa!” Paprika- és Gasztrofesztivál második napjának könnyűzenei programján mint előzenekar a Don’t Stop the Queen, utánuk pedig a nap sztárfellépőjeként Pataki Attila és legendás együttese, az Edda lépett színpadra. A két koncert után Roberto Rios DJ szórakoztatta a közönséget az éjféli kapuzárásig, amikor a hatalmas buli által felajzott közönségnek nemigen akaródzott elhagyni az Érsekkertet. Sokan a sétálóutcában kerestek „éjjeli menedéket”.

A „nulladik napi” Seholsincs virágok pódiumbeszélgetésről, a megnyitóról, a fesztivál során átadott ivóvízkútról, a Lúdas Mátyás gyermekprogramról, a szombati folklórprogram keretében Hrivnák Tündének átadott Pécsiné Ács Sarolta-díjról, valamint a rendezvényt záró roma nemzetiségi programról már olvashattak portálunkon.
Gasztrofesztivál ide vagy oda, tény, hogy legtöbb embert mégis a könnyűzenei felhozatal hozta el a Csíplek Kalocsa Paprikafesztiválra. A pénteki zenei kínálatról – Kowalsky meg a Vegával, valamint DJ Dominique-kal és DJ Hudákkal – már írtunk.
Ebben a cikkben a szombati nap zenei programjairól olvashatnak, amikor Pataky Attila és az Edda volt a főműsorszám, bár a hazai rock nagy öregjeinek koncertjéről is volt már egy élő bejelentkezésünk.

A Don’t Stop the Queen koraesti fölvezetése után az Edda Művek adott fergeteges koncertet, majd Roberto Rios blokkja zárta a paprikafesztivál zenei kínálatát.

A fél hétkor szinte óramű pontossággal színpadra lépett Don’t Stop the Queen névadó zenekaruk, a ma már önálló rocktörténeti fejezetet kitöltő, bár még pár éve, 2014-15-ben is nagy észak-amerikai és európai turnét adtak, miközben II. Queen Elizabeth épp ravatalon nyugodott.
Csak azért is: „God Save the Queen!”

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az Edda, mondhatni, életműkoncerttel kedveskedett a Paprikafesztivál közönségének, hiszen az ős-Edda bakancsos korszakától a későbbi időszakokon végighaladva válogatták össze a zenekar legnépszerűbb slágereit, amelyeket a közönség hűségesen énekelte együtt a jól ismert dalokat a zenekar szívével és motorjával, Pataki Attilával. Köztük épp a Hűtlen címűt is.„Rossz Hold kelt föl” – mondja a szöveg, de a helyzet az, hogy elég „jó Hold” kelt föl aznap: gyönyörű szép telihold tette még hangulatosabbá a koncertet.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Noha a nézőtér „dühöngő” részében hatalmas tömeg gyűlt össze, a vásár és a büfésor sem ürült ki, miközben több ezer ember ugrált az Edda nótáira a színpad előtt, az Érsekkertben az egykori május elsejék hangulatát idéző tömeg hömpölygött mindenfelé.


A szombati nap zenei kínálatát a bajai származású, de városunkhoz is szoros szálakkal kötődő DJ, Roberto Rios fellépése zárta stílusában igen változatos, szerteágazó blokkjával, aki első buliját a kalocsai Szent István Gimnáziumban adta, 2003-ban első hivatalos fellépésén pedig a Balkán Drinkbár rezidens lemezlovasaként debütált.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 


Bulius interruptus

HÚZÓS NAPOT ZÁRT A FESZTIVÁL HELYSZÍNÉTŐL EGYÉBKÉNT TÁVOLI SNASSZ BÁR IS.

Ugyanis az Érsekkertet éjfélkor bezárták, a biztonságiak pedig mindenkit kitereltek a parkból, ahol pedig ekkor még nagy nyüzsgés és remek hangulat uralkodott.

Sokan még bírták is volna, és nem is tudtak belenyugodni, hogy véget ért a Paprikafesztivál második napja – ők a sétálóutcába vonultak, ahol igazi fesztiválhangulat uralkodott: hangos zene szűrődött ki a szórakozóhelyről, a sörért sorban állás, az utcán ácsorgó, beszélgető emberek csoportjai késő éjszakáig, bizonyára az ott lakók nagy örömére…
De hát,

ILYEN, MINT A PAPRIKAFESZTIVÁL, EGYSZER VAN EGY ÉVBEN…

Sőt, ami a fesztivál központi elemét jelentő, bár idén a korábbiaknál szűkebb körben megrendezett, de a neves zsűri munkája nyomán ugyanolyan rangot adó főzőversenyt kísérő programokat illeti, ilyen nagyszabású paprikafesztiválunk eddig talán még nem is volt.

A hangulat tetőfokán – igaz, előre bejelentett módon – félbeszakított buli helyszínéről csalódottan kifelé kullogó emberek közül sokan meg is fogalmazták:

HA MÁR CSAK EGYSZER VAN ILYEN PÖRGÉS KALOCSÁN, AKKOR IGAZÁN NYITVA LEHETETT VOLNA TARTANI AZ ÉRSEKKERTET, KIVÉTELESEN ÉJSZAKA IS…

Talán majd jövőre…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK