2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Jó hold kelt föl!” – Az Edda Művek volt a fesztiválszínpad szombati sztárföllépője

Illés György Cinó  |  2022. 09. 14., 09:10

A XXXI. „Csíplek Kalocsa!” Paprika- és Gasztrofesztivál második napjának könnyűzenei programján mint előzenekar a Don’t Stop the Queen, utánuk pedig a nap sztárfellépőjeként Pataki Attila és legendás együttese, az Edda lépett színpadra. A két koncert után Roberto Rios DJ szórakoztatta a közönséget az éjféli kapuzárásig, amikor a hatalmas buli által felajzott közönségnek nemigen akaródzott elhagyni az Érsekkertet. Sokan a sétálóutcában kerestek „éjjeli menedéket”.

A „nulladik napi” Seholsincs virágok pódiumbeszélgetésről, a megnyitóról, a fesztivál során átadott ivóvízkútról, a Lúdas Mátyás gyermekprogramról, a szombati folklórprogram keretében Hrivnák Tündének átadott Pécsiné Ács Sarolta-díjról, valamint a rendezvényt záró roma nemzetiségi programról már olvashattak portálunkon.
Gasztrofesztivál ide vagy oda, tény, hogy legtöbb embert mégis a könnyűzenei felhozatal hozta el a Csíplek Kalocsa Paprikafesztiválra. A pénteki zenei kínálatról – Kowalsky meg a Vegával, valamint DJ Dominique-kal és DJ Hudákkal – már írtunk.
Ebben a cikkben a szombati nap zenei programjairól olvashatnak, amikor Pataky Attila és az Edda volt a főműsorszám, bár a hazai rock nagy öregjeinek koncertjéről is volt már egy élő bejelentkezésünk.

A Don’t Stop the Queen koraesti fölvezetése után az Edda Művek adott fergeteges koncertet, majd Roberto Rios blokkja zárta a paprikafesztivál zenei kínálatát.

A fél hétkor szinte óramű pontossággal színpadra lépett Don’t Stop the Queen névadó zenekaruk, a ma már önálló rocktörténeti fejezetet kitöltő, bár még pár éve, 2014-15-ben is nagy észak-amerikai és európai turnét adtak, miközben II. Queen Elizabeth épp ravatalon nyugodott.
Csak azért is: „God Save the Queen!”

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az Edda, mondhatni, életműkoncerttel kedveskedett a Paprikafesztivál közönségének, hiszen az ős-Edda bakancsos korszakától a későbbi időszakokon végighaladva válogatták össze a zenekar legnépszerűbb slágereit, amelyeket a közönség hűségesen énekelte együtt a jól ismert dalokat a zenekar szívével és motorjával, Pataki Attilával. Köztük épp a Hűtlen címűt is.„Rossz Hold kelt föl” – mondja a szöveg, de a helyzet az, hogy elég „jó Hold” kelt föl aznap: gyönyörű szép telihold tette még hangulatosabbá a koncertet.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Noha a nézőtér „dühöngő” részében hatalmas tömeg gyűlt össze, a vásár és a büfésor sem ürült ki, miközben több ezer ember ugrált az Edda nótáira a színpad előtt, az Érsekkertben az egykori május elsejék hangulatát idéző tömeg hömpölygött mindenfelé.


A szombati nap zenei kínálatát a bajai származású, de városunkhoz is szoros szálakkal kötődő DJ, Roberto Rios fellépése zárta stílusában igen változatos, szerteágazó blokkjával, aki első buliját a kalocsai Szent István Gimnáziumban adta, 2003-ban első hivatalos fellépésén pedig a Balkán Drinkbár rezidens lemezlovasaként debütált.

Képgaléria megtekintése (40 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 


Bulius interruptus

HÚZÓS NAPOT ZÁRT A FESZTIVÁL HELYSZÍNÉTŐL EGYÉBKÉNT TÁVOLI SNASSZ BÁR IS.

Ugyanis az Érsekkertet éjfélkor bezárták, a biztonságiak pedig mindenkit kitereltek a parkból, ahol pedig ekkor még nagy nyüzsgés és remek hangulat uralkodott.

Sokan még bírták is volna, és nem is tudtak belenyugodni, hogy véget ért a Paprikafesztivál második napja – ők a sétálóutcába vonultak, ahol igazi fesztiválhangulat uralkodott: hangos zene szűrődött ki a szórakozóhelyről, a sörért sorban állás, az utcán ácsorgó, beszélgető emberek csoportjai késő éjszakáig, bizonyára az ott lakók nagy örömére…
De hát,

ILYEN, MINT A PAPRIKAFESZTIVÁL, EGYSZER VAN EGY ÉVBEN…

Sőt, ami a fesztivál központi elemét jelentő, bár idén a korábbiaknál szűkebb körben megrendezett, de a neves zsűri munkája nyomán ugyanolyan rangot adó főzőversenyt kísérő programokat illeti, ilyen nagyszabású paprikafesztiválunk eddig talán még nem is volt.

A hangulat tetőfokán – igaz, előre bejelentett módon – félbeszakított buli helyszínéről csalódottan kifelé kullogó emberek közül sokan meg is fogalmazták:

HA MÁR CSAK EGYSZER VAN ILYEN PÖRGÉS KALOCSÁN, AKKOR IGAZÁN NYITVA LEHETETT VOLNA TARTANI AZ ÉRSEKKERTET, KIVÉTELESEN ÉJSZAKA IS…

Talán majd jövőre…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK