2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Jubileumi kedvezmények – Diákjegy és bérletakció a Kék Madár Fesztiválon

2017. 06. 04., 20:04

A jövő hét végén huszonötödik alkalommal hívják életre Kalocsán a helyi beteg gyermekek támogatását zászlajára tűző Kék Madár Fesztivált. Mint arról korábban írtunk, a program rendkívül színes, sikerült országosan ismert húzónevek mellett Kalocsáról elszármazott művészeket a jó ügy mellé állítani, és a negyedszázados évforduló alkalmából a részvétel még kevesebbe is kerül, mint korábban.

Lakatos György főszervező, városunk díszpolgára az előkészületi finomhangolások tárgyalása céljából látogatott haza a múlt hét végén, pont azon a napon, amikor is a sétálóutcában szélesre tárta ablakait a „madárház”.

Itt már kaphatóak a jegyek-bérletek, ajándéktárgyak, amelyek megvásárlásával mind-mind a forgatag fő célját, azaz a kalocsai kórház ellátási területén élő beteg gyermekek gyógyításának támogatását segítheti. Elnézve az árakat, egyik ámultból estünk a másikba – erről beszélgettünk a fesztiváligazgatóval.

Kezdjük talán a 18 év alattiak számára hirdetett „féláras akcióval”, miszerint a fiatalok ötven százalékos kedvezménnyel válthatnak koncert- és színházjegyeket, valamint teljes bérletet is.

- Sok éve benne volt már a levegőben, hogy a 14-30 közötti korosztályt szeretnénk „megfogni” és nagyobb tömegben becsábítani a fesztivál eseményeire. Ők azok, akik a legfogékonyabbak az őket körülvevő digitális világban rejlő lehetőségekre, amely ugyanakkor hatalmas túlkínálattal halmozza el őket, így talán nehezebben mozdulnak egy élő koncertre vagy színházi előadásra. A kicsik és az idősek más téma, hiszen ők még nem kavarodtak bele, illetve már túl vannak ezen a „habzsoláson”. Maga, a diákkedvezmény bevezetése, őszintén megvallva nem az én ötletem. Nem vagyok biztos benne, hogy Soponyainé Nagy Edit vagy Madura Tündi vetette fel, de talán valamelyikük. Emellett igyekeztünk a programot is úgy alakítani, hogy folyamatosan fiatalítsunk, pontosabban egy olyan réteget is megmozdítsunk, akik kevésbé látogatták korábban a fesztivált – meséli Lakatos György, mosolyogva újságolva, hogy az unokaöccse, a testvérének a 19 éves fia leesett állal kérdezte, hogy tényleg sikerült-e a Besh o droM együttest megnyerni egy „kék madaras” kalocsai koncertre.

- Remélem, hogy Zséda koncertje hasonló érdeklődésre tarthat számot, bár ő talán a huszon-, és harminc pluszosok számára nagy kedvenc. Szintén ennek a generációnak szól a „Lélegezz!” darab Pálos Hanna és Nagy Ervin előadásában, ami egy fiatal pár gyermekvállalás körüli dilemmáit járja körbe – folytatja Lakatos, majd rátért egy másik idei akcióra.

- Eddig talán kevés szó esett róla, hogy nem csak a 18 alattiaknak szerettünk volna a negyedszázados jubileum alkalmával kedveskedni, hanem a fesztivál rendszeres látogatóinak és azoknak is, akiknek sikerült több produkcióval felkelteni az érdeklődését – vezette fel a jubileumi bérletár-zuhanás mögötti szándékot.

A minden egyes programra belépést biztosító bérlet árát ugyanis 12 ezer forintról (ami visszaosztva az események számát sok ezer forintos megtakarítással az alapfelállás szerint is igen jutányos ajánlat a fesztiválozónak) az idén 10 ezer forintra csökkentették.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-31 13:34:00
40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>