2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsaiakat és környékbelieket is vonzott Szekszárd pünkösdi programja

Zsiga Ferenc  |  2016. 05. 18., 08:49

A hagyományos Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál a szombaton és vasárnap szinte télies időjárás ellenére népes közönséget vonzott Tolna megye fővárosa központjába, a kiemelt programokon kalocsaiak és környékbeliek százai vettek részt. Nem is csoda, hiszen a megyeszékhely városok közül fesztiválrendezésben talán a legkitűnőbb ezúttal is kitett magáért: jó borok, hal- és vadételek, valamint fergeteges koncertek várták a látogatókat.

Ezúttal a rendszerint gyér forgalmat bonyolító M9-es autóút és a két partot összekötő Szent László híd is megtelt járművekkel. Különösen szombat este, a világhírű szerb Boban & Marko Markovic Orkestar fellépése előtt, de már a Budapest Bár is népes közönséget vonzott.


Forrás: Kiss Albert / Babits Mihály Kulturális Központ FB

Hétfőn délutánra aztán kisütött a nap, így Dél-Baranya legrégibb fúvós együttesét, a Mázai Bányász Fúvószenekar és Orosz Zoltán harmonikaművész bő másfél órás koncertjét a délutáni órák ellenére ezres nagyságú közönség hallgatta.

A jó zene és jó előadások mellé természetesen ezúttal is végig ott volt a kitűnő szekszárdi bor, no’, meg a pálinka. A boros pavilonok mellett felállított rendezvénysátrakban a hal- és vadételekhez leginkább ez illet, de azért sörből is jócskán kortyolt a publikum.


Forrás: Kiss Albert / Babits Mihály Kulturális Központ FB

Az árusok a Szekszárdi Bornapokhoz hasonlóan ezúttal is a fesztivál logójával díszített üveg boros kelyhet adtak az első rendelésnél, amit aztán mindenki vihetett magával. Mintegy megtisztelve a kitűnő bort és borászát azzal, hogy egy ilyen nemes italt nem műanyag pohárból isznak.

Mint megtudtuk, a Duna bal partjáról is ezreket vonzó Szekszárdi Bornapokat a megyei jogú város idén is szeptember harmadik hetében tartja, az előadóművészekkel, zenekarokkal már egyeztették, illetve szerződtek a programokra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK