2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár 25 – Az alapítvány pályázatán negyvenöten nyertek, a fesztivállal mindannyian

Illés György Cinó  |  2017. 06. 12., 21:56

A Kék Madár Fesztivál alapítványa által ez évre kiírt pályázat nyerteseinek – a fesztivál bevételéből és más támogatásokból szárazó források kedvezményezettjeinek – névsorát a sokéves szokások szerint a szombat délelőtti zenés meseszínházi előadás előtt hirdették ki. Este Duncan Macmillan Lélegezz című darabja került színre a Katona József Színház vendégjátékaként. A fesztiváli közönséget a sétálóutcán már reggel kilenc órától egész nap kézműves kirakodóvásár, a gyerekeket népi fajátékokból berendezett játszótér várta.

A negyedszázados, jubileumi Kék Madár Fesztiválhoz kapcsolódó pályázat eredményét a fesztivál háziasszonya, Bayer Ilona hirdette ki a népes, bár a színház nézőterét meg nem töltő közönség előtt.

A KURATÓRIUM DÖNTÉSE ÉRTELMÉBEN IDÉN 45 BETEG GYERMEK CSALÁDJÁT TÁMOGATJA A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY A GYERMEK GYÓGYULÁSÁT ELŐSEGÍTŐ KÖRÜLMÉNYEK MEGTEREMTÉSÉBEN.

Az eredményhirdetést követően az Eszter-lánc mesezenekar interaktív mesekoncertje következett, nemcsak gyerekeknek, hanem gyereklelkű felnőtteknek is – ahogy már a plakáton is hirdették.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az ismert témákra, versekre, mesékre épülő, különböző hangszeres összeállításban előadott zenés feldolgozásaikat a produkció zenei részéből kimaradó tagok jelmezes színpadi játékkal, sőt néha a közönség közé is kilépve tették élményszerűbbé az előadást.

SOK HUMORRAL ÁTSZŐTT, VIDÁMSÁGTÓL SUGÁRZÓ ELŐADÁSUK TÉNYLEG ÉLVEZETES VOLT A GYEREKLELKŰ FELNŐTTNEK IS, ÉS KÖNNYEN AZZÁ VÁLHATOTT, AKI FELNŐTT LÉTÉRE MEGNÉZTE MŰSORUKAT.

Egyidejűleg a sétálóutcában sorstársaiért zenélt egy középfokú zenei tanulmányait folytató autista fiú, aki a fesztiválra a Balaton partjáról érkezett városunkba.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Lélegezz

Este héttől újra a színházban tárta szét szárnyait a Kék Madár, ahol a Katona József Színház vendégjátékában Duncan Macmillan Lélegezz című színdarabját tekinthette meg a fesztivál közönsége, Pálos Hanna és Nagy Ervin előadásában, Forgács Péter rendezésében.

Egy Nő és egy Férfi. A Férfi gyereket szeretne. A Nő nem. A gyerekvállalással kapcsolatos dilemmák egész sora vetődik fel: érdemes-e, kell-e, egyáltalán jogunk van-e gyereket szülni erre a világra, és ezen túl – egészen különös, költői, újszerű színházi nyelven elmesélve - kibontakozik a Nő és a Férfi bonyolult és felkavaró közös történeteírja honlapján a darabhoz étvágygerjesztőnek a Katona József Színház.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ehhez a darab láttán talán annyit fűznénk hozzá, hogy – a nehéz kérdéseket feszegető témaválasztás dacára – szatirikus hangvétele, a mai kornak és a ma emberének görbe tükröt állító, esetenként már-már abszurd, paradox gondolatfűzései, párbeszédei, és azoknak jó ritmusérzékkel való interpretációja rendkívül szórakoztatóvá tette mind a darabot, mind az előadást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-31 13:34:00
40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>