2018. 02. 23. péntek
Alfréd
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár 25 – Az alapítvány pályázatán negyvenöten nyertek, a fesztivállal mindannyian

Illés György Cinó  |  2017. 06. 12., 21:56

A Kék Madár Fesztivál alapítványa által ez évre kiírt pályázat nyerteseinek – a fesztivál bevételéből és más támogatásokból szárazó források kedvezményezettjeinek – névsorát a sokéves szokások szerint a szombat délelőtti zenés meseszínházi előadás előtt hirdették ki. Este Duncan Macmillan Lélegezz című darabja került színre a Katona József Színház vendégjátékaként. A fesztiváli közönséget a sétálóutcán már reggel kilenc órától egész nap kézműves kirakodóvásár, a gyerekeket népi fajátékokból berendezett játszótér várta.

A negyedszázados, jubileumi Kék Madár Fesztiválhoz kapcsolódó pályázat eredményét a fesztivál háziasszonya, Bayer Ilona hirdette ki a népes, bár a színház nézőterét meg nem töltő közönség előtt.

A KURATÓRIUM DÖNTÉSE ÉRTELMÉBEN IDÉN 45 BETEG GYERMEK CSALÁDJÁT TÁMOGATJA A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY A GYERMEK GYÓGYULÁSÁT ELŐSEGÍTŐ KÖRÜLMÉNYEK MEGTEREMTÉSÉBEN.

Az eredményhirdetést követően az Eszter-lánc mesezenekar interaktív mesekoncertje következett, nemcsak gyerekeknek, hanem gyereklelkű felnőtteknek is – ahogy már a plakáton is hirdették.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az ismert témákra, versekre, mesékre épülő, különböző hangszeres összeállításban előadott zenés feldolgozásaikat a produkció zenei részéből kimaradó tagok jelmezes színpadi játékkal, sőt néha a közönség közé is kilépve tették élményszerűbbé az előadást.

SOK HUMORRAL ÁTSZŐTT, VIDÁMSÁGTÓL SUGÁRZÓ ELŐADÁSUK TÉNYLEG ÉLVEZETES VOLT A GYEREKLELKŰ FELNŐTTNEK IS, ÉS KÖNNYEN AZZÁ VÁLHATOTT, AKI FELNŐTT LÉTÉRE MEGNÉZTE MŰSORUKAT.

Egyidejűleg a sétálóutcában sorstársaiért zenélt egy középfokú zenei tanulmányait folytató autista fiú, aki a fesztiválra a Balaton partjáról érkezett városunkba.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Lélegezz

Este héttől újra a színházban tárta szét szárnyait a Kék Madár, ahol a Katona József Színház vendégjátékában Duncan Macmillan Lélegezz című színdarabját tekinthette meg a fesztivál közönsége, Pálos Hanna és Nagy Ervin előadásában, Forgács Péter rendezésében.

Egy Nő és egy Férfi. A Férfi gyereket szeretne. A Nő nem. A gyerekvállalással kapcsolatos dilemmák egész sora vetődik fel: érdemes-e, kell-e, egyáltalán jogunk van-e gyereket szülni erre a világra, és ezen túl – egészen különös, költői, újszerű színházi nyelven elmesélve - kibontakozik a Nő és a Férfi bonyolult és felkavaró közös történeteírja honlapján a darabhoz étvágygerjesztőnek a Katona József Színház.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ehhez a darab láttán talán annyit fűznénk hozzá, hogy – a nehéz kérdéseket feszegető témaválasztás dacára – szatirikus hangvétele, a mai kornak és a ma emberének görbe tükröt állító, esetenként már-már abszurd, paradox gondolatfűzései, párbeszédei, és azoknak jó ritmusérzékkel való interpretációja rendkívül szórakoztatóvá tette mind a darabot, mind az előadást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 22., 14:04
A képviselő asszonyt nem nevesíti az előterjesztés, amelyben az ÖKO Pontnak a KKKK-ba olvasztását javasolja dr. Bálint József polgármester, azonban egyértelművé teszi, hogy a lépéssel egy fővel csökken a személyi állomány, a feladatokat pedig a kulturális intézmény meglévő személyi állományával látnák el. Közben, amint magától Angelitől tudhattuk meg, jogi bizottsági elnöki tisztétől és bizottsági tagságától, valamint a közbeszerzési bizottsági tagságától is búcsúzni kényszerülhet a mai testületi ülés folyományaként.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 23., 16:31
Már nem lehet jegyeket kapni Enyed Ildikó Testről és lélekről című alkotása exkluzív New York-i vetítésére Még >>>
2018. 02. 23., 16:17

Köszönöm azt, hogy itt voltál velem ... ♥

28 évvel ezelőtt, 1990 február 23-án alakult meg a sokak által szívükbe zárt együttes, a Republic. Még >>>
2018. 02. 22., 16:27
Zseniális taktikával felülmúlhatatlan siker született a phjongcshangi téli olimpián. A vb-második magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó olimpiai bajnok lett. Még >>>
2018. 02. 22., 13:45
Egyre fogy Kalocsa lakossága. Jóval többen hunynak el, mint ahányan születnek városunkban Még >>>
2018. 02. 22., 05:53
Pályázatot írtak ki jó néhány, a Parkgondozó Kft. tulajdonában álló munkagépre és kiegészítő eszköz értékesítésére. És még csak nem is ez lesz a legnagyobb mai hír a város maradék két Kft.-je egyikéről! Még >>>
2018. 02. 21., 18:34

Dorina ismét új dallal hódít

A pár órája közzétett videó, ami Dorina legújabb videóklipjéből származik, jelenleg 10ezer megtekintésnél tart a közösségi oldalon. Az eredeti, teljes videóra pedig szűk egy óra alatt több mint HATEZREN kattintottak rá. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.
Oroszország ötödik generációs harci repülőgépe, a Szu-57-es egyike azon típusoknak, melyet repülős berkekben kiemelt figyelem övez: mikor áll hadrendbe, milyen fegyvereket hordoz majd, mikor kapja meg az új hajtóművet stb. mind-mind olyan kérdések, melyek naponta visszaköszönnek a repülős fórumokon.
2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.