2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kezdődik a Kék Madár Fesztivál – Rekordgyanús gyűjtés a nulladik napon

Illés György Cinó  |  2024. 06. 14., 17:22

Minden eddiginél több helyen árusították előzetesen a kékmadaras kitűzőket, és a gyermekrajz pályázatba is bevonták a paksi iskolák tanulóit, annál is inkább, mivel a Tomori-híd átadása után a közönség soraiba is jó szívvel várhatjuk a Duna túlpartjáról érkezőket. Így a kalocsai és járásbeli önkéntesek mellett idén már a Kék Madár kitüzőpontok mozgalmába is bekapcsolódott Paks. Felállították az MVM-fesztiválszínpadot a Sétálóutcában, és hamarosan kezdődik a fesztivál megnyitója is – a készülődés hangulatában Lakatos György fesztiváligazgatóval beszélgetett munkatársunk.

A madárház működik már egy hete, a közönséget várjuk, de szerintem olyan remek műsor van, hogy nem kérdés hogy sokan lesznek – szólt várakozásáról Lakatos György, akivel a Kultúra.hu nagyinterjút készített a fesztivál kapcsán, amelyet portálunkon is ajánlottunk olvasóinknak.

A kitűzőpontok előzetes gyűjtésének eredménye egyelőre pontosan nem ismert, de amit tudhatunk róla, az legalábbis ígéretes:

Hivatalos információ nincsen, de annyit tudok, hogy az előbb voltam a központunkban, ahol elkezdtük beszedni a dobozokat, és a tegnapi számolás, csak a tegnapi számolás, amikor még talán a felét se dolgozták föl az összes doboznak, egymillió-kétszázezer volt bennük. Úgyhogy nagyon jól állunk, hiszen még sehol nincs a fesztivál, úgyhogy szerintem a nulladik napra ez nagyon jó eredmény.”A jó eredmény, az egyre több segítő aktivitásának növekedése hátterében a Kék Madár szellemiségének erősödését látja a fesztiváligazgató:

Valahogy kezd szét áramlani a kék madárnak az üzenete. Idén sikerült a kitűzők kapcsán is bekapcsolni Paksot, volt egy paksi nyertes is a kitűzős rajzpályázaton, és vidékről is sokan jelentkeznek. Mindenhol hallanak a fesztiválról, mindenhonnan kapunk felajánlást, támogatást, segítséget. Azért a 32 év mégis csak 32 év, és annak az eredménye csak elkezd gyűrűzni. Olyan helyekre is eljutottunk, ahová korábban nem, de most már érdekli őket, és biztosan jönnek majd este is.”


Forrás: Kék Madár Fesztivál Kalocsa / Facebook


Azóta friss híreink érkeztek az adománygyűjtés állásáról

IDÉN A BEVÉTELEK FÜGGVÉNYÉBEN NŐHET A TÁMOGATOTT GYERMEKEK SZÁMA.

Tavaly 45 pályázatot tudtak támogatni a mintegy 9 milliós bevételből, amiből 5 millió a kitűzők értékesítéséből folyt be.
Ám

IDÉN A TAVALYINAK MAJD’ DUPLÁJA, 75 PÁLYÁZAT ÉRKEZETT, SZÓVAL MINDEN TÁMOGATÁSNAK VAN HELYE! SZÓVAL, VEGYEN MINDENKI MÉG EGY KITŰZŐT!

Aki pedig már megvette a kitűzőjét, az hordja is, hiszen azzal is a fesztivált népszerűsíti, és maga is megélheti a többi kékmadarassal való összetartozás élményét!

A rajzpályázat díjait idén Laura és Norman youtuberek adják át, akik a díjátadó után közönségtalálkozóra is várják majd a fesztivál során az érdeklődőket – az influenszerek bevonásával a fiatalabb korosztályt kívánják megszólítani a szervezők, vélhetően sikerrel, ugyanis a fesztivált népszerűsítő posztjukat Instagramon több mint 16 ezren lájkolták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK