2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 407 Ft   : 400 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Koncertek, jókedv, régi barátok a foktői kalóztanyán – A szelidi találkozók hangulatát idéző motoros hétvége, videós ízelítőkkel

Illés György Cinó  |  2020. 09. 07., 16:07

A koronavírus járvány miatt idén nem a megszokott szelidi helyszínen, hanem a kalózok foktői klubházában és a környező területeken rendezték meg a Pirates Family MC rendes nyárvégi seregszemléjét. „Egy picit sárga, egy picit savanyú, de a mienk” – jellemezte munkatársunknak a kényszer szülte helyzetet a Tanú című filmből kölcsönzött szállóigével az örökös konferanszié szerepét most is vállaló Franky, azaz Szűcs Ferenc. De nem tudunk vele teljesen egyetérteni: igaz, hogy a „mienk”, igaz, hogy rövidebb volt, kisebb volt a megszokottnál, de se nem sárga, sem nem savanyú…Történeti adalékként: a legelső motoros találkozók helyszíne innen kőhajításnyira, a Fekete Horgony kocsmában volt, igaz, még Black Anchor MC néven, és itt tartják minden év októberében a klub jótékonysági estjét is, és amennyiben a járványhelyzet megengedi, ez idén is így lesz – a tervezett program a cikk végén!

Kivilágítatlan erdős részen vezetett keresztül az út a Duna-part felé vivő út mentén kialakított parkolótól és regisztrációs pulttó a klubházig, ami kifejezetten vadregényessé tette a helyszín megközelítését.
Annál nagyobb volt a kontraszt, amikor megérkeztünk a klubház tisztására!

Ugyanis, amint a felvételeken látható, kész kis város épült a Pirates Family MC foktői klubháza köré a múlt hétvégére. Az 500-as létszámkorlátot meg nem haladó, de igencsak megközelítő lélekszámú tömeg a több kisebb térrészen szétoszolva pont kellően mozgalmassá tette a bulit, miközben tumultuózus jelenetek sehol sem alakultak ki a két nap során.

Cserkésszük be együtt a helyszínt!


Az alábbi videón érzékelhető a helyszín ötletes berendezése, bár a klubház belsejébe még be se néztünk – legalábbis a videó forgatása közben. Aki kíváncsi rá, a képgaléria végiglapozásával pótolhatja!

Képgaléria megtekintése (35 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A felvételen is érzékelhető, remek hangulat azt mutatja, hogy kiválóan megállta a helyét a kényszer szülte alternatív helyszín.

Amint ismert, a Szelidi-tó melletti Árnyas Kempingben sok éve rendszeresen megtartott, fesztiválszámba menő találkozónál az egészségügyi szabályok idén csak egy nagyságrenddel kisebb rendezvény szervezését tették lehetővé.
A szokásos programok közül a motoros felvonulás most elmaradt, így az annak csúcspontját jelentő street fighter showt sem tartották meg, három helyett csak két napig tartott, és kevesebb koncert tarkította a programot mint rendesen – cserébe ingyenesen –, de a találkozót minden évben földobó vetélkedőket megtartották.

A barátságos légkör, a jó hangulat ugyanolyan volt, mint amott, ellenben úgy a színpad, mint a hang- és fénytechnika csak árnyéka lehetett a Szeliden megszokottnak – az utóbbi sajnos a képanyagunkon is meglátszik.
De nem is ez a lényeg!

Azt, hogy mi „a lényeg”, azt önként ajánlkozó ismeretlen interjúalanyunktól tudtuk meg:

A motorosok közt nincsenek idegenek, csak olyan haverok, akiket még nem ismersz. Ez a lényeg. Az egész rendezvénynek ez a lényege…”


Enni-innivaló bőségesen rendelkezésre állt, mintha csak a szelidi kalózkikötőben lennénk, a több nagy sátor az esőtől is megvédte volna a résztvevőket, de eső nem volt, sőt kifejezetten forró napokkal búcsúzott a nyár.

A show-ra térve: a programajánlónkban ismertetett műsor csorbítatlanul megvalósult, sőt még bővíteni is sikerült azt a szervezőknek.
A koncertek egy részéről most is hoztunk egy kis ízelítőt.

Péntek

A műsort a Last Victim rock és metál klasszikusok dalainak feldolgozásaiból összeállított koncertje nyitotta meg.
Az eredeti, még a szelidi helyszínre tervezett műsorrend szerint ők kapta volna lehetőséget a bemutatkozásra a szombati nap sztárparádéját megelőzően, aznapi nyitószámként mint pályakezdő, fiatalokból álló rock csapat – a szelidi motoros találkozókon ugyanis minden évben meghívnak egy-egy bandát a feltörekvő generációból is, így járulva hozzá a rock-mozgalom folytonosságához.

Másodikként a Don Gatto nevű szekszárdi hardcore csapat zúzott, beindítva a keménymagot: a színpad előtti térségben komoly pogócsata alakult ki, hogy a felületes szemlélő talán nem is sejtené, hogy amellett, hogy így alaposan ki lehet engedni a gőzt, ez itt a barátság és összetartozás kifejeződése…

Az ugrabugrából a zenekar is kivette a részét: voltak pillanatok, amikor a négytagú formáció nyolc lába közül egyetlen egy sem érte a kamionplatóból kialakított színpad deszkáit, hacsak nem a dobosé, aki nehezebben ugrálhat…

Képgaléria megtekintése (35 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Az első napi programot a kalocsai Country Road együttes zárta, akik szintén visszatérő vendégei a Pirates Family motoros találkozóinak.
A formációt a Kalocsa környéki közönségnek biztosan nem kell bemutatni, hiszen a térség nagyrendezvényeinek rendszeres fellépői, a többieknek ajánljuk figyelmébe ezt a két éve Szeliden, az akkori motoros találkozón rögzített nótájukat:


Szombat

A Hátsó Ajtó sem ismeretlen az itteni közönség előtt, hiszen a korábbi években is többször fölléptek már a kalózok bulijain. Idén a Pirates Family MC foktői kubházában tartott találkozón övék volt a második napi nyitókoncert.


Másodikként ezen a napon a No Fighters együttes lépett színpadra, amelynek énekes-gitáros frontembere Erdei Balázs, alias Balu, aki az átlagos években motoros kaszkadőrként is szokta szórakoztatni a közönséget, bár, már korábban is megismerhettük zenei vénáját a foktői kalózok szelidi találkozóján.
Foktőn így nyomták a rockot:


Az idei, rendhagyó találkozót a szintén feldolgozás számokat játszó Bob és Bobek együttes unplugged koncertje zárta.
Róluk azt kell tudni, hogy a csapat gerincét a géderlaki kötődésű Rockszegecs zenekar néhány tagja adja, és ebben a felállásban először léptek közönség elé.

Folytatás: hamarosan!

A Pirates Family MC tehát vette az akadályt, amelyet a koronavírus-járvány első hulláma állított eléjük. A foktői kalózok következő közönségcsalogató rendezvénye a klub jótékonysági estje lesz, amelynek bevételeivel szerencsétlenül járt, balesetet szenvedett motoros társaikat és azok családjait segítik.
A jótékonysági est október 3-án a most nagyobban is kipróbált helyszínen kerül megrendezésre, és annak már a programja is összeállt:

  • a műsort este nyolckor a Roadrunner Blues Band nyitja.
  • másodikként az Időutazó Rock Band lép föl.
  • a programot a rockabilly nótákat autentikus stílusban játszó, a szelidi motoros találkozókon már szintén fölbukkant Nem csak Berry együttes koncertje zárja majd.


Tegyük hozzá: amennyiben az utóbbi napokban kemény hajrába kezdett koronavírus-járvány újra csak fölül nem írja a terveket…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!
2022-08-13 15:25:00
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>
2022. 08. 16., 16:35
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére. Még >>>
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés