2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

MiaManó! – Legalább 37, közülük öt kiemelt támogatottja lesz idén a Kék Madárnak

Illés György Cinó  |  2018. 06. 06., 15:10

Szombaton a kalocsai színházban tartották meg a Kék Madár Alapítvány pályázatának eredményhirdetését, a hagyományok jegyében összekapcsolva a fesztivál gyermekprogramjával. A lurkók szórakoztatásáról a MiaManó Színház „MiaManó Manóföldjén” című interaktív előadása gondoskodott.

A fesztivál háziasszonya, Bayer Ilona elmondta: idén 46 gyermek támogatására pályáztak, volt olyan család, ahonnan két gyermek támogatására is. Az elhangzottakból kiderült, az ítészek indokolatlannak egyetlen pályázatot sem tartottak.

A beadványokat két gyermekorvos dr. Horváth Györgyi és dr. Szeitz Klára tekintette át és látta el javaslatával, indokoltnak, kiemelten indokoltnak, illetve kevésbé indokoltnak minősítve a pályázatokat.
Amint megtudhattuk,

A GRÉMIUM 5 GYERMEK TÁMOGATÁSÁT TARTOTTA KIEMELTEN INDOKOLTNAK.

Ők az alapító okirat szerinti legnagyobb összegű támogatást fogják megkapni.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A KÉT ORVOS TOVÁBBI 32 GYERMEK TÁMOGATÁSÁT TARTOTTA INDOKOLTNAK, KILENC GYERMEK PÁLYÁZATA PEDIG KEVÉSBÉ INDOKOLT MINŐSÍTÉST KAPOTT.

Azonban az összegszerűségről egyelőre nem volt szó, hiszen a fesztivál bevétele akkor még ismeretlen volt. Annak tükrében állapítják majd meg, hogy milyen összeggel támogatják az arra ítélt pályázatokat, és hogy mekkora összeg jut a kevésbé indokolt minősítést kapott pályázatok beadóinak. Ugyanis a kevésbé indokolt minősítés nem jelenti azt, hogy nem volnának támogathatóak, azonban a támogatás mértéke az alapítvány anyagi lehetőségeitől, részben a fesztivál bevételétől függ.

Mindenesetre a kilátások jók, hiszen a tervezett programhoz képest extra programként került a műsorfolyamba Rost Andrea koncertje, amint azt Lakatos György a megnyitón elmondta, és ahogyan a művésznő szombat esti koncertjén elhangzott, nem várt helyről, egy pakkban is érkezett 5.555 euró támogatás testvérvárosunk, Kirchheim unter Teck motoros közösségének gyűjtése nyomán.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A pályázati eredmények ismertetése után a MiaManó Színház „MiaManó Manóföldén” című gyermekműsora következett, amelyben több alkalommal megmozgatták, megtáncoltatták, megénekeltették a közönség soraiban ülő, csillogó szemű gyerekeket is.
A lelkes önként jelentkezők egyik táncát meg is örökítettük, íme:

A kissé a Hupikék Törpikék rajzfilmsorozatra emlékeztető alaphelyzetet vázoló mese története szerint a nagyon kedves, de nem túlságosan eszes manókat óriási veszély fenyegeti: gonosz ármányság leselkedik rájuk!

Hogy ebből megmenekültek-e, …
azt csak azok tudhatják, akik ott voltak az előadáson.

De abból még egy ízelítőt, épp az ármányos cselszövés perceit, amikor a két főgonosz megfőzi varázsitalát, meg is örökítettük.
Jó szórakozást:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK