2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

MiaManó! – Legalább 37, közülük öt kiemelt támogatottja lesz idén a Kék Madárnak

Illés György Cinó  |  2018. 06. 06., 15:10

Szombaton a kalocsai színházban tartották meg a Kék Madár Alapítvány pályázatának eredményhirdetését, a hagyományok jegyében összekapcsolva a fesztivál gyermekprogramjával. A lurkók szórakoztatásáról a MiaManó Színház „MiaManó Manóföldjén” című interaktív előadása gondoskodott.

A fesztivál háziasszonya, Bayer Ilona elmondta: idén 46 gyermek támogatására pályáztak, volt olyan család, ahonnan két gyermek támogatására is. Az elhangzottakból kiderült, az ítészek indokolatlannak egyetlen pályázatot sem tartottak.

A beadványokat két gyermekorvos dr. Horváth Györgyi és dr. Szeitz Klára tekintette át és látta el javaslatával, indokoltnak, kiemelten indokoltnak, illetve kevésbé indokoltnak minősítve a pályázatokat.
Amint megtudhattuk,

A GRÉMIUM 5 GYERMEK TÁMOGATÁSÁT TARTOTTA KIEMELTEN INDOKOLTNAK.

Ők az alapító okirat szerinti legnagyobb összegű támogatást fogják megkapni.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A KÉT ORVOS TOVÁBBI 32 GYERMEK TÁMOGATÁSÁT TARTOTTA INDOKOLTNAK, KILENC GYERMEK PÁLYÁZATA PEDIG KEVÉSBÉ INDOKOLT MINŐSÍTÉST KAPOTT.

Azonban az összegszerűségről egyelőre nem volt szó, hiszen a fesztivál bevétele akkor még ismeretlen volt. Annak tükrében állapítják majd meg, hogy milyen összeggel támogatják az arra ítélt pályázatokat, és hogy mekkora összeg jut a kevésbé indokolt minősítést kapott pályázatok beadóinak. Ugyanis a kevésbé indokolt minősítés nem jelenti azt, hogy nem volnának támogathatóak, azonban a támogatás mértéke az alapítvány anyagi lehetőségeitől, részben a fesztivál bevételétől függ.

Mindenesetre a kilátások jók, hiszen a tervezett programhoz képest extra programként került a műsorfolyamba Rost Andrea koncertje, amint azt Lakatos György a megnyitón elmondta, és ahogyan a művésznő szombat esti koncertjén elhangzott, nem várt helyről, egy pakkban is érkezett 5.555 euró támogatás testvérvárosunk, Kirchheim unter Teck motoros közösségének gyűjtése nyomán.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A pályázati eredmények ismertetése után a MiaManó Színház „MiaManó Manóföldén” című gyermekműsora következett, amelyben több alkalommal megmozgatták, megtáncoltatták, megénekeltették a közönség soraiban ülő, csillogó szemű gyerekeket is.
A lelkes önként jelentkezők egyik táncát meg is örökítettük, íme:

A kissé a Hupikék Törpikék rajzfilmsorozatra emlékeztető alaphelyzetet vázoló mese története szerint a nagyon kedves, de nem túlságosan eszes manókat óriási veszély fenyegeti: gonosz ármányság leselkedik rájuk!

Hogy ebből megmenekültek-e, …
azt csak azok tudhatják, akik ott voltak az előadáson.

De abból még egy ízelítőt, épp az ármányos cselszövés perceit, amikor a két főgonosz megfőzi varázsitalát, meg is örökítettük.
Jó szórakozást:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK