2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nagy nevek az idei Kék Madár Fesztivál fellépői között

2016. 03. 20., 10:33

Március 15-i díszpolgárrá avatása után pár nappal sikerült néhány szóra elcsípnünk Lakatos György fagottművészt, a Kék Madár Fesztivál főszervezőjét, hogy Kalocsa legnagyobb kulturális-jótékonysági ünnepének előkészületeiről kérdezzük. Vigyázat – izgalmas fejlemények következnek!

A művész és „barátai” a héten népszerűsítették a június 10-12-i dátummal meghirdetett, XXIV. Kék Madár Fesztivált a Tomori Pál Városi Könyvtárban. Szerencsére a két, főképp középiskolásokat (azaz leendő „fesztiválozókat”) megcélzó rendhagyó óra között arra is volt pár perce, hogy meséljen a fesztivál idei kínálatról.

Amikor először érdeklődünk a majdani programfüzetbe kerülő nevek felől, a szervező mindig elejti félig-meddig önironikusan, halvány mosollyal a szája szélén, hogy „tudjátok, szokás szerint el vagyok úszva”. Hallva viszont, hogy milyen készültségi fokon áll a 2016-os fesztivál-felhozatal, semmi ok a szégyenkezésre!

Kedvcsináló a középiskolásoknak a Korai Kék Madáron
Forrás: KALOhírek

– Pont ma [csütörtök] délután tartjuk az első megbeszélést, de ami már biztos, hogy a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója hoz egy fotókiállítást. Ilyen még korábban nem volt, ezzel nyílik a fesztivál. Aztán

a Szegedi Szimfonikus Zenekar is itt lesz a nyitónapon, akik oratóriumot fognak játszani– vágott a közepébe Lakatos György.

– A színházi előadást a budapesti Karinthy Színház hozza majd, és a Nadrág című darabot fogják bemutatni. Ők jegyzik a gyermekszínházat is, ami még kétesélyes. Elképzelhető, hogy „A kis herceg” lesz az idei gyermekműsor – folytatta.

– Lukács Miklós és Dresch Mihály hoz jazz-szaxofon és cimbalom koncertet. Megjegyezném, hogy jazz-cimbalommal Lukács Misi az egyik legnagyobb sztár a világon, és biztosan különleges műsort hoznak Kalocsára! Ezer éve nem volt nálunk az ír népzenét játszó M.É.Z., úgyhogy visszahívjuk őket egy vasárnap délelőtti műsorra, a rock-koncertről viszont óvatosan nyilatkoznék, mert három vasat tartunk a tűzbe.

Palya Beával, a Beatrice-vel és a Budapest Bárral folynak egyezetések, de a végkimenetel még nagyon kétesélyes– így a fesztiváligazgató.

Természetesen szó esett a helyszínválasztásról is, hiszen a Kalocsa Szíve Program zárásaképp új távlatok nyíltak meg a Kék Madár Fesztivál szervezői előtt.
Lakatos György elmondása szerint örülne, ha „sétálós”, több helyszínes lenne a rendezvény – az érsekkerti Platán és a szabadtéri színpad mindenképpen lehetséges helyszínként lett megjelölve, további részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>