2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sugarloaf a Paprikafesztivál nyitónapján? – Mindjárt dobok egy hátast!

Illés György Cinó  |  2018. 09. 16., 19:05

Az idei Kalocsai Paprikafesztivál nyitónapjának sztárvendége a Sugarloaf együttes volt, akik esete kilenc órai kezdettel adtak koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon. Programon kívüli látványosságként két kalocsai fiatal „trükközgetett” (avagy tricking-ezett) a park bejáratánál. Amikor megláttak, egyből dobtak egy hátraszaltót. Amikor megláttam, egyből fölvettem videóra.

A szabadtéri színpadon a délután öt órakor kezdődött megnyitó ünnepély után folyamatosan zajlottak a programok, sőt, a Csurgó zenekar már az előtt, délután négytől is adott egy gyermekkoncertet a kicsik számára. A megnyitó után előbb folklórprogramok, majd a Rumba Gitana együttes latin dallamokat fölvonultató előadása szórakoztatta a közönséget.
A Black Jack együttes a rockzene kedvelőit hozta lázba, majd főműsoridőben, kilenc órától a Sugarloaf együttes volt a hangulatfelelős, végül a Jump Rock Band bulija zárta a pénteki napot.

Az esti koncert alatt szinte kiürült a park, alig lézengtek kisebb társaságok a sétányokon, talán még a kürtőskalácsért sem kellett hosszasan sorba állni. Hangos, de szinte kihalt volt a vidámpark is, ekkor még nyoma sem volt a szombati esti nézőcsúcs idején látott tömegnek, bár szép számú, kétharmad-háromnegyed háznyi közönség hallgatta a sokak számára új színt jelentő Sugarloaf koncertjét.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezer szónál többet mond egy kép, pláne, ha mozog: a Sugarloaf együttes koncertjének hangulatát ezzel a rövid videóval mutatjuk be:

A koncert után újra zsongó méhkaptárrá vált még egy kis időre az Érsekkert, majd hazaindult a fesztivál népe, hogy a másnapi forgatagra gyűjtsön némi erőt.

Hazafelé jövet keltette föl figyelmünket az a két fiatalember, akik a Hagyományok Háza melletti területen, az Érsekkert bejáratánál gyakorolgatták trükkjeiket, a „tricking” nevű utcai, akrobatikus tánc (?), vagy sport (?) látványos elemeit.

Megtudtuk, hogy a mozdulatokat autodidakta módon tanulják, és hogy amíg nem biztosak egy mozdulatban, addig homokon gyakorolják, de mivel onnan nehéz elrugaszkodni, ezért a homok melletti füves területről ugranak el, úgy, hogy a homokos részre essenek. Szóval rövid beszélgetésünkből rengeteget okultunk, viszont a nagy ámuldozás közepette elfelejtettük megkérdezni a két kalocsai fiatal nevét, suliját, satöbbi.
Sebaj, majd ők maguk, vagy ismerőseik, barátaik megírják nekünk a cikk alatti hozzászólásukban!

A fényviszonyok nem voltak ideálisak a forgatáshoz, de azért a szereplők fölismerhetőek…

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés