2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sugarloaf a Paprikafesztivál nyitónapján? – Mindjárt dobok egy hátast!

Illés György Cinó  |  2018. 09. 16., 19:05

Az idei Kalocsai Paprikafesztivál nyitónapjának sztárvendége a Sugarloaf együttes volt, akik esete kilenc órai kezdettel adtak koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon. Programon kívüli látványosságként két kalocsai fiatal „trükközgetett” (avagy tricking-ezett) a park bejáratánál. Amikor megláttak, egyből dobtak egy hátraszaltót. Amikor megláttam, egyből fölvettem videóra.

A szabadtéri színpadon a délután öt órakor kezdődött megnyitó ünnepély után folyamatosan zajlottak a programok, sőt, a Csurgó zenekar már az előtt, délután négytől is adott egy gyermekkoncertet a kicsik számára. A megnyitó után előbb folklórprogramok, majd a Rumba Gitana együttes latin dallamokat fölvonultató előadása szórakoztatta a közönséget.
A Black Jack együttes a rockzene kedvelőit hozta lázba, majd főműsoridőben, kilenc órától a Sugarloaf együttes volt a hangulatfelelős, végül a Jump Rock Band bulija zárta a pénteki napot.

Az esti koncert alatt szinte kiürült a park, alig lézengtek kisebb társaságok a sétányokon, talán még a kürtőskalácsért sem kellett hosszasan sorba állni. Hangos, de szinte kihalt volt a vidámpark is, ekkor még nyoma sem volt a szombati esti nézőcsúcs idején látott tömegnek, bár szép számú, kétharmad-háromnegyed háznyi közönség hallgatta a sokak számára új színt jelentő Sugarloaf koncertjét.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezer szónál többet mond egy kép, pláne, ha mozog: a Sugarloaf együttes koncertjének hangulatát ezzel a rövid videóval mutatjuk be:

A koncert után újra zsongó méhkaptárrá vált még egy kis időre az Érsekkert, majd hazaindult a fesztivál népe, hogy a másnapi forgatagra gyűjtsön némi erőt.

Hazafelé jövet keltette föl figyelmünket az a két fiatalember, akik a Hagyományok Háza melletti területen, az Érsekkert bejáratánál gyakorolgatták trükkjeiket, a „tricking” nevű utcai, akrobatikus tánc (?), vagy sport (?) látványos elemeit.

Megtudtuk, hogy a mozdulatokat autodidakta módon tanulják, és hogy amíg nem biztosak egy mozdulatban, addig homokon gyakorolják, de mivel onnan nehéz elrugaszkodni, ezért a homok melletti füves területről ugranak el, úgy, hogy a homokos részre essenek. Szóval rövid beszélgetésünkből rengeteget okultunk, viszont a nagy ámuldozás közepette elfelejtettük megkérdezni a két kalocsai fiatal nevét, suliját, satöbbi.
Sebaj, majd ők maguk, vagy ismerőseik, barátaik megírják nekünk a cikk alatti hozzászólásukban!

A fényviszonyok nem voltak ideálisak a forgatáshoz, de azért a szereplők fölismerhetőek…

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK