2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Sugarloaf a Paprikafesztivál nyitónapján? – Mindjárt dobok egy hátast!

Illés György Cinó  |  2018. 09. 16., 19:05

Az idei Kalocsai Paprikafesztivál nyitónapjának sztárvendége a Sugarloaf együttes volt, akik esete kilenc órai kezdettel adtak koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon. Programon kívüli látványosságként két kalocsai fiatal „trükközgetett” (avagy tricking-ezett) a park bejáratánál. Amikor megláttak, egyből dobtak egy hátraszaltót. Amikor megláttam, egyből fölvettem videóra.

A szabadtéri színpadon a délután öt órakor kezdődött megnyitó ünnepély után folyamatosan zajlottak a programok, sőt, a Csurgó zenekar már az előtt, délután négytől is adott egy gyermekkoncertet a kicsik számára. A megnyitó után előbb folklórprogramok, majd a Rumba Gitana együttes latin dallamokat fölvonultató előadása szórakoztatta a közönséget.
A Black Jack együttes a rockzene kedvelőit hozta lázba, majd főműsoridőben, kilenc órától a Sugarloaf együttes volt a hangulatfelelős, végül a Jump Rock Band bulija zárta a pénteki napot.

Az esti koncert alatt szinte kiürült a park, alig lézengtek kisebb társaságok a sétányokon, talán még a kürtőskalácsért sem kellett hosszasan sorba állni. Hangos, de szinte kihalt volt a vidámpark is, ekkor még nyoma sem volt a szombati esti nézőcsúcs idején látott tömegnek, bár szép számú, kétharmad-háromnegyed háznyi közönség hallgatta a sokak számára új színt jelentő Sugarloaf koncertjét.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezer szónál többet mond egy kép, pláne, ha mozog: a Sugarloaf együttes koncertjének hangulatát ezzel a rövid videóval mutatjuk be:

A koncert után újra zsongó méhkaptárrá vált még egy kis időre az Érsekkert, majd hazaindult a fesztivál népe, hogy a másnapi forgatagra gyűjtsön némi erőt.

Hazafelé jövet keltette föl figyelmünket az a két fiatalember, akik a Hagyományok Háza melletti területen, az Érsekkert bejáratánál gyakorolgatták trükkjeiket, a „tricking” nevű utcai, akrobatikus tánc (?), vagy sport (?) látványos elemeit.

Megtudtuk, hogy a mozdulatokat autodidakta módon tanulják, és hogy amíg nem biztosak egy mozdulatban, addig homokon gyakorolják, de mivel onnan nehéz elrugaszkodni, ezért a homok melletti füves területről ugranak el, úgy, hogy a homokos részre essenek. Szóval rövid beszélgetésünkből rengeteget okultunk, viszont a nagy ámuldozás közepette elfelejtettük megkérdezni a két kalocsai fiatal nevét, suliját, satöbbi.
Sebaj, majd ők maguk, vagy ismerőseik, barátaik megírják nekünk a cikk alatti hozzászólásukban!

A fényviszonyok nem voltak ideálisak a forgatáshoz, de azért a szereplők fölismerhetőek…

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK