2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szimfonikusok és jazz a Kék Madár Fesztivál első napján

2016. 06. 13., 12:12

A Városi Galériában tartott megnyitóval pénteken délután elrajtolt a Kék Madár Fesztivál három napig tartó kulturális kavalkádja, amely rögtön az első napon lelkünkig hatoló zenei élményeket tartogatott.

A fesztiválon szinte már visszatérő vendégnek számító Szegedi Szimfonikus Zenekar és partnere, a Vaszy Viktor Kórus koncertje ezúttal is megtöltötte hallgatósággal a Szent István Király templom padsorait.

Képgaléria megtekintése (66 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A Gyüdi Sándor karmester vezényelte együttes Tóth Péter zeneszerző Szent Gellért életét feldolgozó oratóriumát hozta Kalocsára, amelyet, mint az a koncert előtt elhangzott, most először adtak elő a művészek a Kalocsa-Kecskeméti érseki tartományhoz tartozó Szeged-Csanádi egyházmegye határain kívül. A koncerten közreműködött Szélpál Szilveszter operaénekes.

Képgaléria megtekintése (66 db kép)
Az alkalomra városunkba hozatták Szent Gellért egy ereklyéjét
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Jazzkoncert a Platán teraszán

Az első nap zárásaként este kilenckor Dresch Mihály szaxofonos, Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, érdemes és kiváló művész, valamint Lukács Miklós kétszeres Artisjus-díjas cimbalomművész jazzkoncertje kezdődött a Platán teraszán.

Képgaléria megtekintése (66 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A két művész zenei kapcsolata közel 15 éve a Dresch Quartettben kezdődött, duó-formációban 2010-ben adták első koncertjüket.

Kalocsai estjükön a Labirintus címmel megjelent lemezük zeneanyagát játszották, közte több olyan dalt, amelyet Dresch Mihály nem szaxofonon, hanem fuhun nevű, saját találmányú hangszerén adott elő. Mint azt a művész megosztotta a hallgatósággal, a fuhun egy kínai piacon vásárolt ősi furulyának a „továbbgondolása”, amelyet billentyűzettel láttak el, és amitől ez a furulya kinézetre klarinétra hasonlít.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>