2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

The Biebers és Sugarloaf a Paprikafesztiválon

2018. 04. 10., 08:56

Arról korábban írtunk, hogy összeállt a „Kalocsa nyár” 2018-as kínálata, amelynek szokásos, flyerbe foglalt áttekintését a programfelelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár online felületein és papíralapú szórólapokon is elérhetővé tette. Az egyes programelemek finomhangolása azonban folyamatos – így a Paprikafesztiválé is.

A megújult Érsekkertre, illetve az ottani szabadtéri színpadra és környezetére fókuszáló események sorát az április 29-től május 1-ig tartó testvérvárosi majális nyitja majd, és szokás szerint a szeptember 14-15-i. Paprikafesztivál fogja zárni, amelyet az idén huszonnegyedszer rendez meg a város.

A fesztiválra érkező hangulatfelelősök közül az egyik húzónevet már az év elején, gyakorlatilag a lekötés pillanatában bejelentette dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató-intézményvezető. Ő Halász Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akinek megzenésített gyermekversein generációk nőttek, és nőnek ma is fel. Ő ad ingyenes nagykoncertet a legkisebb közönség számára, a gyerekeknek.

Aztán itt lesz a The Biebers is, akik a péntek esti koncertért felelnek. Bár nevük talán a fiatalabb olvasóink számára cseng ismerősen, érdemes tudni róluk, hogy a 2012-ben alakul pop-rock csapat két frontembere a Megasztárból ismert Puskás Peti, és testvére, Puskás Ádám Dániel, és olyan világhírű előadók előtt koncerteztek már, mint Robbie Williams, vagy az Imagine Dragons.

Szintén új név a kalocsai fesztiválprogramban a Sugarloaf, akik szombaton koncerteznek. Nevükhöz olyan hazai rádiós kedvencek kötődnek, mint a „Hunny Bunny”, „Hajnalig még van idő”, „Barbie”, vagy a „Dolce Vita”. Ezek többségében még az azóta szólókarrierbe kezdett frontasszony, Dér Heni vokálozott, nemrég őt váltotta az együttes élén a hangban és színpadi jelenségben hasonlóképp hengerlő élményt ígérő Muri Enikő, akinek sokoldalúságát a „Sztárban sztár” tévéshowban tavaly hétről hétre követhetük.

Ők tehát az idei Paprikafesztivál „headlinerei”, de ne feledkezzünk meg a főzőcsapatok számára idén is felállítandó kisszínpadról, ahová a tavalyi siker után visszatapsolják a Száztagú cigány zenekarnak egy öt fős csapatát. Ők kifejezetten azoknak muzsikálnak majd, akik a Paprikás ételek főzőversenyének, illetve a Szürkemarha pörkölt főző versenynek az indulóiként nem hagyhatják órákra el a főzősátrat, pontosabban a benne készülő fogást.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK