2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

The Biebers és Sugarloaf a Paprikafesztiválon

2018. 04. 10., 08:56

Arról korábban írtunk, hogy összeállt a „Kalocsa nyár” 2018-as kínálata, amelynek szokásos, flyerbe foglalt áttekintését a programfelelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár online felületein és papíralapú szórólapokon is elérhetővé tette. Az egyes programelemek finomhangolása azonban folyamatos – így a Paprikafesztiválé is.

A megújult Érsekkertre, illetve az ottani szabadtéri színpadra és környezetére fókuszáló események sorát az április 29-től május 1-ig tartó testvérvárosi majális nyitja majd, és szokás szerint a szeptember 14-15-i. Paprikafesztivál fogja zárni, amelyet az idén huszonnegyedszer rendez meg a város.

A fesztiválra érkező hangulatfelelősök közül az egyik húzónevet már az év elején, gyakorlatilag a lekötés pillanatában bejelentette dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató-intézményvezető. Ő Halász Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akinek megzenésített gyermekversein generációk nőttek, és nőnek ma is fel. Ő ad ingyenes nagykoncertet a legkisebb közönség számára, a gyerekeknek.

Aztán itt lesz a The Biebers is, akik a péntek esti koncertért felelnek. Bár nevük talán a fiatalabb olvasóink számára cseng ismerősen, érdemes tudni róluk, hogy a 2012-ben alakul pop-rock csapat két frontembere a Megasztárból ismert Puskás Peti, és testvére, Puskás Ádám Dániel, és olyan világhírű előadók előtt koncerteztek már, mint Robbie Williams, vagy az Imagine Dragons.

Szintén új név a kalocsai fesztiválprogramban a Sugarloaf, akik szombaton koncerteznek. Nevükhöz olyan hazai rádiós kedvencek kötődnek, mint a „Hunny Bunny”, „Hajnalig még van idő”, „Barbie”, vagy a „Dolce Vita”. Ezek többségében még az azóta szólókarrierbe kezdett frontasszony, Dér Heni vokálozott, nemrég őt váltotta az együttes élén a hangban és színpadi jelenségben hasonlóképp hengerlő élményt ígérő Muri Enikő, akinek sokoldalúságát a „Sztárban sztár” tévéshowban tavaly hétről hétre követhetük.

Ők tehát az idei Paprikafesztivál „headlinerei”, de ne feledkezzünk meg a főzőcsapatok számára idén is felállítandó kisszínpadról, ahová a tavalyi siker után visszatapsolják a Száztagú cigány zenekarnak egy öt fős csapatát. Ők kifejezetten azoknak muzsikálnak majd, akik a Paprikás ételek főzőversenyének, illetve a Szürkemarha pörkölt főző versenynek az indulóiként nem hagyhatják órákra el a főzősátrat, pontosabban a benne készülő fogást.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés