2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

The Biebers és Sugarloaf a Paprikafesztiválon

2018. 04. 10., 08:56

Arról korábban írtunk, hogy összeállt a „Kalocsa nyár” 2018-as kínálata, amelynek szokásos, flyerbe foglalt áttekintését a programfelelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár online felületein és papíralapú szórólapokon is elérhetővé tette. Az egyes programelemek finomhangolása azonban folyamatos – így a Paprikafesztiválé is.

A megújult Érsekkertre, illetve az ottani szabadtéri színpadra és környezetére fókuszáló események sorát az április 29-től május 1-ig tartó testvérvárosi majális nyitja majd, és szokás szerint a szeptember 14-15-i. Paprikafesztivál fogja zárni, amelyet az idén huszonnegyedszer rendez meg a város.

A fesztiválra érkező hangulatfelelősök közül az egyik húzónevet már az év elején, gyakorlatilag a lekötés pillanatában bejelentette dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató-intézményvezető. Ő Halász Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akinek megzenésített gyermekversein generációk nőttek, és nőnek ma is fel. Ő ad ingyenes nagykoncertet a legkisebb közönség számára, a gyerekeknek.

Aztán itt lesz a The Biebers is, akik a péntek esti koncertért felelnek. Bár nevük talán a fiatalabb olvasóink számára cseng ismerősen, érdemes tudni róluk, hogy a 2012-ben alakul pop-rock csapat két frontembere a Megasztárból ismert Puskás Peti, és testvére, Puskás Ádám Dániel, és olyan világhírű előadók előtt koncerteztek már, mint Robbie Williams, vagy az Imagine Dragons.

Szintén új név a kalocsai fesztiválprogramban a Sugarloaf, akik szombaton koncerteznek. Nevükhöz olyan hazai rádiós kedvencek kötődnek, mint a „Hunny Bunny”, „Hajnalig még van idő”, „Barbie”, vagy a „Dolce Vita”. Ezek többségében még az azóta szólókarrierbe kezdett frontasszony, Dér Heni vokálozott, nemrég őt váltotta az együttes élén a hangban és színpadi jelenségben hasonlóképp hengerlő élményt ígérő Muri Enikő, akinek sokoldalúságát a „Sztárban sztár” tévéshowban tavaly hétről hétre követhetük.

Ők tehát az idei Paprikafesztivál „headlinerei”, de ne feledkezzünk meg a főzőcsapatok számára idén is felállítandó kisszínpadról, ahová a tavalyi siker után visszatapsolják a Száztagú cigány zenekarnak egy öt fős csapatát. Ők kifejezetten azoknak muzsikálnak majd, akik a Paprikás ételek főzőversenyének, illetve a Szürkemarha pörkölt főző versenynek az indulóiként nem hagyhatják órákra el a főzősátrat, pontosabban a benne készülő fogást.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK