2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

XXV. Kék Madár Fesztivál koncertajánló – Zséda: indítsuk együtt ezt a nyarat!

2017. 06. 07., 21:33

A péntek délután huszonötödször elstartoló Kék Madár Fesztivál már az első napon eldurrantja az egyik nagyágyút és az érsekkerti szabadtéri színpadhoz invitálja, hazánk egyik legsikeresebb énekesnőjének koncertjére. Jön Zséda, aki saját elmondása szerint maga is nagyon várja a kalocsai fellépést.

A többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas Zsédenyi Adrienn tizenöt éves korában kezdett komolyan foglalkozni az énekléssel, zenei pályája pedig a Cotton Club Singers-ben indult a kilencvenes évek közepén, amelyből az ezredfordulót követően kilépve szólókarrierbe kezdett – nem is akárhogyan.

A „Rám valahol egy férfi vár”, amely első, önmagáról elnevezett szólóalbumának a beharangozó kislemeze volt hetekig uralta az akkori magyar zenetévé toplistáját, azóta pedig olyan örökzöldek forrtak össze nevével, mint a „Szeress most”, a „Motel”, a „Fekete rúzs”, vagy éppen a „Legyen úgy”. Ezek többsége milliós nézettséggel büszkélkedik a legnagyobb videómegosztó-portálon, ami (nem Fluor Tomi-korú) magyar előadók körében ritkaság!

Mint azt a kalocsai koncert kapcsán az aranytorkú, szuperszexi énekesnő elmondta, izgatottan várja a péntek estét, hiszen amellett, hogy számára is ezzel a fellépéssel indul hivatalosan a 2017-es nyári koncertszezon, a jó ügy érdekében, beteg gyermekek családjainak megsegítéséért állhat színpadra, ami sok plusz-töltést és energiát ad az „ég és föld közötti lebegésnek”, ahogy leírja a színfalak mögüli kilépés pillanatát.

– Pörgős, kicsit jazzy koncert lesz, mert azért a popslágerek mellett mindig építünk be azokból az időkből is dalokat, amikor indultam. Nagyon jó zenészekkel jövök, az ország kiválóságaival, akikkel évek óta együtt zenélek és büszkén nevezhetem a barátaimnak őket – így Zséda a közelgő kalocsai buliról.

– A klasszikus, elmaradhatatlan kedvencek mellett az új, „Kémia” című albumomról az „Óceán” és a legújabb dalom, az „Eperhold” is biztosan elhangzik majd. Mondjuk „Szürke patás” valószínűleg nem lesz, bár volt már nyári koncert, ahol közkívánatra elénekeltem – meséli nevetve, utalván karácsonyi lemezéről elhíresült, valóban nem épp egy nyárindító buli repertoárjába passzoló, de kétségkívül derűs örökzöldjére.

– Nekem az a legfontosabb, hogy amikor kimegyek a színpadra, az esemény legyen! Ennek tudatában teszem magam oda mindig a csapatommal együtt. Szeretném, hogy ha azok, akik eljönnek pénteken, és remélem, hogy minél többen lesznek, egy életre szóló emléket vinnének haza magukkal! Nekem megadatott, hogy egy generáció életének az aláfestő dalait tudhatom a magaménak, hiszen jó pár éve a pályán vagyok, és a közönség szeme láttára nőttem fel. Ennek ellenére a kisfiam osztálytársai, sőt óvodások is a mai napig éneklik a „Fekete rúzst”, holott meg sem születtek még, amikor ez a dal slágerré vált – meséli Zséda, ígérve, hogy Kalocsán sem hiányzik majd a repertoárból a dögös klasszikus!

Zséda koncertje június 9-én 21 órakor kezdődik az érsekkerti szabadtéri színpadon, amelyre jegyek kaphatóak a sétálóutcai madárházban, illetve a helyszínen – ne feledje, 18 év alattiaknak féláras kedvezménnyel!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés