2018. 02. 23. péntek
Alfréd
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

XXV. Kék Madár Fesztivál koncertajánló – Zséda: indítsuk együtt ezt a nyarat!

2017. 06. 07., 21:33

A péntek délután huszonötödször elstartoló Kék Madár Fesztivál már az első napon eldurrantja az egyik nagyágyút és az érsekkerti szabadtéri színpadhoz invitálja, hazánk egyik legsikeresebb énekesnőjének koncertjére. Jön Zséda, aki saját elmondása szerint maga is nagyon várja a kalocsai fellépést.

A többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas Zsédenyi Adrienn tizenöt éves korában kezdett komolyan foglalkozni az énekléssel, zenei pályája pedig a Cotton Club Singers-ben indult a kilencvenes évek közepén, amelyből az ezredfordulót követően kilépve szólókarrierbe kezdett – nem is akárhogyan.

A „Rám valahol egy férfi vár”, amely első, önmagáról elnevezett szólóalbumának a beharangozó kislemeze volt hetekig uralta az akkori magyar zenetévé toplistáját, azóta pedig olyan örökzöldek forrtak össze nevével, mint a „Szeress most”, a „Motel”, a „Fekete rúzs”, vagy éppen a „Legyen úgy”. Ezek többsége milliós nézettséggel büszkélkedik a legnagyobb videómegosztó-portálon, ami (nem Fluor Tomi-korú) magyar előadók körében ritkaság!

Mint azt a kalocsai koncert kapcsán az aranytorkú, szuperszexi énekesnő elmondta, izgatottan várja a péntek estét, hiszen amellett, hogy számára is ezzel a fellépéssel indul hivatalosan a 2017-es nyári koncertszezon, a jó ügy érdekében, beteg gyermekek családjainak megsegítéséért állhat színpadra, ami sok plusz-töltést és energiát ad az „ég és föld közötti lebegésnek”, ahogy leírja a színfalak mögüli kilépés pillanatát.

– Pörgős, kicsit jazzy koncert lesz, mert azért a popslágerek mellett mindig építünk be azokból az időkből is dalokat, amikor indultam. Nagyon jó zenészekkel jövök, az ország kiválóságaival, akikkel évek óta együtt zenélek és büszkén nevezhetem a barátaimnak őket – így Zséda a közelgő kalocsai buliról.

– A klasszikus, elmaradhatatlan kedvencek mellett az új, „Kémia” című albumomról az „Óceán” és a legújabb dalom, az „Eperhold” is biztosan elhangzik majd. Mondjuk „Szürke patás” valószínűleg nem lesz, bár volt már nyári koncert, ahol közkívánatra elénekeltem – meséli nevetve, utalván karácsonyi lemezéről elhíresült, valóban nem épp egy nyárindító buli repertoárjába passzoló, de kétségkívül derűs örökzöldjére.

– Nekem az a legfontosabb, hogy amikor kimegyek a színpadra, az esemény legyen! Ennek tudatában teszem magam oda mindig a csapatommal együtt. Szeretném, hogy ha azok, akik eljönnek pénteken, és remélem, hogy minél többen lesznek, egy életre szóló emléket vinnének haza magukkal! Nekem megadatott, hogy egy generáció életének az aláfestő dalait tudhatom a magaménak, hiszen jó pár éve a pályán vagyok, és a közönség szeme láttára nőttem fel. Ennek ellenére a kisfiam osztálytársai, sőt óvodások is a mai napig éneklik a „Fekete rúzst”, holott meg sem születtek még, amikor ez a dal slágerré vált – meséli Zséda, ígérve, hogy Kalocsán sem hiányzik majd a repertoárból a dögös klasszikus!

Zséda koncertje június 9-én 21 órakor kezdődik az érsekkerti szabadtéri színpadon, amelyre jegyek kaphatóak a sétálóutcai madárházban, illetve a helyszínen – ne feledje, 18 év alattiaknak féláras kedvezménnyel!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 22., 14:04
A képviselő asszonyt nem nevesíti az előterjesztés, amelyben az ÖKO Pontnak a KKKK-ba olvasztását javasolja dr. Bálint József polgármester, azonban egyértelművé teszi, hogy a lépéssel egy fővel csökken a személyi állomány, a feladatokat pedig a kulturális intézmény meglévő személyi állományával látnák el. Közben, amint magától Angelitől tudhattuk meg, jogi bizottsági elnöki tisztétől és bizottsági tagságától, valamint a közbeszerzési bizottsági tagságától is búcsúzni kényszerülhet a mai testületi ülés folyományaként.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 23., 16:31
Már nem lehet jegyeket kapni Enyed Ildikó Testről és lélekről című alkotása exkluzív New York-i vetítésére Még >>>
2018. 02. 23., 16:17

Köszönöm azt, hogy itt voltál velem ... ♥

28 évvel ezelőtt, 1990 február 23-án alakult meg a sokak által szívükbe zárt együttes, a Republic. Még >>>
2018. 02. 22., 16:27
Zseniális taktikával felülmúlhatatlan siker született a phjongcshangi téli olimpián. A vb-második magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó olimpiai bajnok lett. Még >>>
2018. 02. 22., 13:45
Egyre fogy Kalocsa lakossága. Jóval többen hunynak el, mint ahányan születnek városunkban Még >>>
2018. 02. 22., 05:53
Pályázatot írtak ki jó néhány, a Parkgondozó Kft. tulajdonában álló munkagépre és kiegészítő eszköz értékesítésére. És még csak nem is ez lesz a legnagyobb mai hír a város maradék két Kft.-je egyikéről! Még >>>
2018. 02. 21., 18:34

Dorina ismét új dallal hódít

A pár órája közzétett videó, ami Dorina legújabb videóklipjéből származik, jelenleg 10ezer megtekintésnél tart a közösségi oldalon. Az eredeti, teljes videóra pedig szűk egy óra alatt több mint HATEZREN kattintottak rá. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.
Oroszország ötödik generációs harci repülőgépe, a Szu-57-es egyike azon típusoknak, melyet repülős berkekben kiemelt figyelem övez: mikor áll hadrendbe, milyen fegyvereket hordoz majd, mikor kapja meg az új hajtóművet stb. mind-mind olyan kérdések, melyek naponta visszaköszönnek a repülős fórumokon.
2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.