2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

XXV. Kék Madár Fesztivál koncertajánló – Zséda: indítsuk együtt ezt a nyarat!

2017. 06. 07., 21:33

A péntek délután huszonötödször elstartoló Kék Madár Fesztivál már az első napon eldurrantja az egyik nagyágyút és az érsekkerti szabadtéri színpadhoz invitálja, hazánk egyik legsikeresebb énekesnőjének koncertjére. Jön Zséda, aki saját elmondása szerint maga is nagyon várja a kalocsai fellépést.

A többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas Zsédenyi Adrienn tizenöt éves korában kezdett komolyan foglalkozni az énekléssel, zenei pályája pedig a Cotton Club Singers-ben indult a kilencvenes évek közepén, amelyből az ezredfordulót követően kilépve szólókarrierbe kezdett – nem is akárhogyan.

A „Rám valahol egy férfi vár”, amely első, önmagáról elnevezett szólóalbumának a beharangozó kislemeze volt hetekig uralta az akkori magyar zenetévé toplistáját, azóta pedig olyan örökzöldek forrtak össze nevével, mint a „Szeress most”, a „Motel”, a „Fekete rúzs”, vagy éppen a „Legyen úgy”. Ezek többsége milliós nézettséggel büszkélkedik a legnagyobb videómegosztó-portálon, ami (nem Fluor Tomi-korú) magyar előadók körében ritkaság!

Mint azt a kalocsai koncert kapcsán az aranytorkú, szuperszexi énekesnő elmondta, izgatottan várja a péntek estét, hiszen amellett, hogy számára is ezzel a fellépéssel indul hivatalosan a 2017-es nyári koncertszezon, a jó ügy érdekében, beteg gyermekek családjainak megsegítéséért állhat színpadra, ami sok plusz-töltést és energiát ad az „ég és föld közötti lebegésnek”, ahogy leírja a színfalak mögüli kilépés pillanatát.

– Pörgős, kicsit jazzy koncert lesz, mert azért a popslágerek mellett mindig építünk be azokból az időkből is dalokat, amikor indultam. Nagyon jó zenészekkel jövök, az ország kiválóságaival, akikkel évek óta együtt zenélek és büszkén nevezhetem a barátaimnak őket – így Zséda a közelgő kalocsai buliról.

– A klasszikus, elmaradhatatlan kedvencek mellett az új, „Kémia” című albumomról az „Óceán” és a legújabb dalom, az „Eperhold” is biztosan elhangzik majd. Mondjuk „Szürke patás” valószínűleg nem lesz, bár volt már nyári koncert, ahol közkívánatra elénekeltem – meséli nevetve, utalván karácsonyi lemezéről elhíresült, valóban nem épp egy nyárindító buli repertoárjába passzoló, de kétségkívül derűs örökzöldjére.

– Nekem az a legfontosabb, hogy amikor kimegyek a színpadra, az esemény legyen! Ennek tudatában teszem magam oda mindig a csapatommal együtt. Szeretném, hogy ha azok, akik eljönnek pénteken, és remélem, hogy minél többen lesznek, egy életre szóló emléket vinnének haza magukkal! Nekem megadatott, hogy egy generáció életének az aláfestő dalait tudhatom a magaménak, hiszen jó pár éve a pályán vagyok, és a közönség szeme láttára nőttem fel. Ennek ellenére a kisfiam osztálytársai, sőt óvodások is a mai napig éneklik a „Fekete rúzst”, holott meg sem születtek még, amikor ez a dal slágerré vált – meséli Zséda, ígérve, hogy Kalocsán sem hiányzik majd a repertoárból a dögös klasszikus!

Zséda koncertje június 9-én 21 órakor kezdődik az érsekkerti szabadtéri színpadon, amelyre jegyek kaphatóak a sétálóutcai madárházban, illetve a helyszínen – ne feledje, 18 év alattiaknak féláras kedvezménnyel!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK