2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült a dunai strandhoz vezető aszfaltút

Zsiga Ferenc  |  2016. 07. 12., 09:06

Foktő Község Önkormányzata oda tette magát, a strandszezon indulásakor Meszesről immár végig aszfalt úton lehet eljutni a dunai strandhoz, vége a porfelhőbe vesző autózásnak, biciklizésnek. A 13 millió forintos beruházásnak a fürdőzni, napozni vágyók mellett a horgászok örülnek a legjobban.

Kalocsa közigazgatási területén eddig is műúton lehetett megközelíteni a Duna-parti hétvégi házakat, nyaralókat, a közvilágítást is kiépítették, ám a folyam legszebb és legbiztonságosabb homokos strandjához vezető, leginkább igénybe vett útszakaszt rengeteg kritikával illették.

Nem alaptalanul, hiszen a zúzottkővel itt-ott megerősített úton közlekedők különösen száraz időben porfelhőbe vesztek. Már az előkészítő munkák is általános elégedettséget váltottak ki a Duna, a foktői strand rendszeres látogatói körében, hiszen megszűntek a kátyúk, de a végleges aszfaltburkolatra az esős idő miatt mindeddig várni kellett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Duna Solttól Dusnokig tartó szakaszának egyik legszebb, a kisgyermekek számára is leginkább biztonságos és élvezhető strandjához vezető út az elmúlt napokban elkészült, és már használatba is vették. A folyam magas vízállása miatt egyelőre csak kevesen, de ahogy a vízszint csökken, már nem csak a horgászok, csónakázók, napozók népesítik be a partot, hanem a fürdeni vágyok is.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, az út egyszer már felmart aszfalt újrahasznosításával készült, mindkét oldalon zúzott kő szegélyezi.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés